Digidexo.com

Tilbakevendende Ovarian Cancer Treatment

Eggstokkreft er vanskelig nok å forholde seg til på den første diagnosen, og noen ganger enda vanskeligere når vendende eggstokkreft er diagnostisert. Behandling av tilbakevendende kreft i eggstokkene vil sannsynligvis være forskjellig fra den første behandling.

Kirurgi

Mens aggressiv kirurgi er ofte utført kort tid etter den første diagnosen, det vanligvis ikke er gitt mye vederlag ved tilbakevendende eggstokkreft. Kirurgi kan vurderes hvis det mye tid har gått siden en vellykket gjennomføring av den første runden av terapi, og hvis det er sterke bevis fra oppfølging testing som tyder på sykdommen er i en enkelt masse og kan enkelt fjernes ved kirurgi. Det er ingen bevis som viser kirurgi er gunstig for tilbakevendende ovarian kreftpasienter.

Platinum Sensitive Eggstokkreft

Platinum-sensitive eggstokkreft betyr at kvinnen var i remisjon i seks måneder eller lenger før de blir diagnostisert med tilbakevendende kreft i eggstokkene. Dette tyder på platina-basert kjemoterapi gjorde arbeid på hennes spesielle kreft. Behandling med to separate legemidler brukes vanligvis for tilbakevendende kreft, som siste bevis, ifølge NOCC (National Ovarian Cancer Coalition), viser at dette er mer effektiv som en andrelinjebehandling. To til fire sykluser er nødvendig for legen å se om kombinasjonen fungerer effektivt.

Platinum Resistant Eggstokkreft

Hvis eggstokkreft gjentar seg innen seks måneder etter behandling, er det anses platinum-resistent, noe som betyr at sykdommen er motstandsdyktig mot typiske kjemoterapi narkotika. Men det er sekundære kjemoterapi narkotika som er tilgjengelige og vil bli prøvd bemerkelsesverdig. To til fire sykluser er nødvendig å vite om de sekundære medikamenter virker. Dessverre, hvis kjemoterapi ikke virker, er den eneste legen kan gjøre prøve å finne medisiner som vil stanse veksten av sykdommen og holde pasienten så komfortabel, fysisk, mentalt og følelsesmessig som mulig. Dette kalles støttende omsorg.

Clinical Trials

Et annet alternativ for gjentakende ovarian kreftpasienter er å delta i kliniske studier. Dette betyr at du vil være å ta eksperimentelle kjemoterapi narkotika for å fastslå om de er nyttige eller ikke. Disse stoffene kan fungere, eller de kan ha alvorlige bivirkninger. Deltakelse i kliniske legemiddelstudier, kan hjelpe, eller de kan skade, men å delta er en beslutning som bør være nøye gjennomtenkt, og snakket gjennom av deg, legen din og din familie.