Digidexo.com

Hva er skabb midd?

Hva er skabb midd?


Skabb er en smertefull og irriterende insekt-borne angrep av huden. Det krever spesialisert behandling for å stoppe infeksjonen, og man må passe på å desinfisere elementer som brukes av den smittede pasienten også. Behandlingen tar ikke lang tid og er generelt veldig effektive. Reaksjonen og symptomer er forårsaket av allergi mot midd.

Identifikasjon

Ifølge CDC (Centers for Disease Control and Prevention), er skabb en "angrep av huden ved den menneskelige kløe midd (Sarcoptes scabiei var. Hominis). De mikroskopiske skabb midd Burrows i det øverste laget av huden der den lever og legger sine egg. "

Life Cycle

Skabb midd har en fire-trinns livssyklus: egg, larve, nymfe og voksen. Ifølge Center for Disease Control, vil kvinnelige midd lå 3-4 egg som de graver seg under huden på verten sin. Eggene klekkes i tre til fire dager, og larvene vil grave til hudoverflaten og bygge hulene kalles molting poser. Etter ytterligere tre til fire dager, vil larven nå voksen størrelse og parring skjer når en mannlig penetrerer molting pose av en voksen kvinne. Når impregnert, kan en kvinnelig produsere egg for livet.

Symptomer

Skabb kan forårsake intens kløe og svie, samt et hudutslett. Ifølge styret i Health Promotion & Education site: ". En tidlig skabb utslett vil dukke opp på huden som en linje av små blemmer eller små, røde nupper I mer alvorlige tilfeller kan huden bli sprø eller skjellete." Hos voksne vil infeksjonen vanligvis først dukke opp i kroppen folder, for eksempel mellom fingre, albuer, håndledd, rumpe eller midjen.

Behandling

Produkter kalt scabicides brukes til å behandle skabb infeksjoner. Resept styrke lotions og kremer kan anvendes på alle områder av kroppen under halsen. Noen sengetøy eller klær brukt av en infisert pasient bør vaskes i varmt vann og tørket på en varm syklus, deretter forseglet i plast i 72 timer eller holdes borte fra menneskelig kontakt.

Geografi

Skabb er en verdensomspennende angrep og ikke forekommer mer eller mindre i visse land. Områder eller bedrifter med et stort antall mennesker er mer utsatt for smitte, fordi hud-til-hud kontakt sprer insekter.