Digidexo.com

Nivåene av testosteron hos menn og kvinner

Testosteron er et hormon som finnes i både menn og kvinner, selv om det regnes som en mannlig hormon. Kvinner produserer mye mindre testosteron enn menn. Hos menn er testosteron produseres av testiklene, mens hos kvinner, eggstokkene lage testosteron.

Testosteronnivå i aldring menn

Hos menn er det ingen bevis for en stor drop-off i testosteron produksjonen senere i livet, eller tilsvarende en mannlig overgangsalder. The National Institute on Aging bemerker at det kan være noen reduserte nivåer i forhold til ungdom og unge voksne, men nivåene ikke faller betydelig.

Testosteronnivå i aldrende kvinner

En kvinnes testosteron nivået vil avta gradvis med alderen, ifølge Mayo Clinic. Det er ikke en hurtig dropping av testosteron med overgangsalderen, med mindre det forekommer på grunn av hysterektomi-indusert menopause.

Testing av Nivåer

Testosteronnivå kontrolleres via en blodprøve når kvinner viser mannlige seksuelle egenskaper, for eksempel en dypere stemme, økt kroppshår eller når perioder er uregelmessig. Nivåene er sjekket hos menn som lider av impotens eller infertilitet, eller gutter for tidlig eller sent innsettende pubertet.

Normale testosteronnivå

Hos kvinner, se etter en lesning av 20 til 80 ng / dL, eller nanogram per desiliter. I menn, er en normal testosteron nivå i 300 til 1000 ng / dL rekkevidde, ifølge National Institutes of Health.

Unormale nivåer

Økt testosteronnivå kan tyde på kreft, polycystisk ovarialsyndrom, tidlig pubertet eller medfødt adrenal hyperplasi. Redusert nivå kan bety forsinket pubertet, kronisk sykdom, eller forstyrrelser i hypofysen eller testikler.