Digidexo.com

Hospice Kriterier for Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er en degenerativ lidelse i sentralnervesystemet som påvirker en måte beveger seg. Problemet utvikler seg på grunn av skade av visse nerveceller i hjernen og lidelse manifesterer er preget av muskelstivhet, bremse av fysisk bevegelse, skjelvinger og i alvorlige tilfeller, tap av fysisk bevegelse.

Dopamin er et kjemisk stoff som er laget av nervecellene ansvarlig for å sende signaler til motorisk kontroll delen av hjernen din, slik at dine muskler til å operere problemfritt og til å flytte som du forteller dem til. Med Parkinsons, nervecellene brytes ned og problemene begynner. Parkinsons er en progressiv sykdom; men det gjør forhånd sakte. Medisiner er tilgjengelige for å behandle sykdommen, men ofte, til slutt, er medisinen ikke lenger effektive og sykdommen tar over pasienten.

Avansert Parkinsons

Parkinsons gradvis øker viser seg gjennom avanserte lidelse plager som autonom dysfunksjon, aksial skilt, nevropsykiatriske problemer og søvnforstyrrelser som alle er vanlige i de avanserte stadier av Parkinsons. Disse symptomene viser seg som urinforstyrrelser, depresjon og angst, demens, frysing, dysartri eller ostural ustabilitet og søvnløshet.

Noen av legemidler som brukes til å behandle Parkinsons forårsake hallusinasjoner, og for pasienten lider av demens, er økt episoder ofte opplevd.

Progresjon av Parkinsons fører også skjelvinger av lemmer. Arm mobilitet begynner å forsvinne, og en lidende er ikke lenger i stand til å svinge armene. Kroppen begynner å lene seg fremover, og pasienten mister evnen til å reise seg fra en stol eller rulle over i sengen. Ansiktsuttrykk forsvinne som de dophamine reseptorer ikke lenger kan fortelle ansiktet for å reagere, eller sende følelser. Aggresjon og depresjon har en tendens til å bli alvorlig.

Hos mange pasienter med slutten stadier av Parkinsons svelger blir umulig som pasienten ikke lenger husker hvordan å svelge.

Omsorg for pasienten med Parkinsons

Parkinsons er en langvarig sykdom, og som sykdommen går på, følelser kjøre høyere. Dette er en satsing som kan føre til depresjon, utmattelse, skyldfølelse og stress. Det beste rådet for omsorg for Parkinsons pasienten er:

Få hjelp. Få familien involvert. Hjelpe utdanne de rundt deg på Parkinsons. Opprettholde din egen helse. Ikke hold ting inni. Latter. Vet at det finnes hjelp.

Det finnes millioner av familier i USA omsorg for noen med Parkinsons og mange avhengig av kommunale tjenester eller de som tilbys av Parkinsons Association. Den Parkinsons Association er en stor utløp for hjelp i omsorgen for pasienten for både nåværende og lang sikt.

Når det er tid for Hospice og Hospice Kvalifikasjon

Parkinsons blir ødeleggende til slutt og som sykdommen utvikler seg i sluttfasen omsorg for pasienten kan være noe som familiemedlem eller en omsorgsperson kan ikke lenger utføre alene. Leser retningslinjene for hospice for Parkinsons pasienten kan hjelpe deg å avgjøre om hospice er et alternativ som du bør søke.

For å være kvalifisert for hospice pasienten må oppfylle visse kriterier. Pasienten må ha kritisk svekket puste med hver av følgende:

Dyspné mens du hviler Vital kapasitet på mindre enn 30 prosent Ekstra oksygen om natten kreves Kunstig ventilasjon avvist av pasienten

OR
Rask sykdomsutvikling med:

Utilstrekkelig inntak av næringsstoffer og væske for å opprettholde livet Kontinuerlig vekttap Dehydrering eller hypovolemi Ingen kunstige fôring metoder

OR
Pasienten må ha livstruende komplikasjoner som:

Gjentakende aspirasjonspneumoni (med eller uten tube feedings) Øvre urinveisinfeksjon Sepsis Gjentagende feber etter antibiotikabehandling Stage 3 eller 4 trykksår

Hospice Referral

Henvisning for Parkinsons pasienten for hospice omsorg trenger ikke å være gjort av pasientens lege. Den innledende henvisning kan gjøres av hvem som helst. Dette inkluderer familie eller venner. Imidlertid vil Hospice Program kontakt med pasientens lege før selve opptak til programmet for å kontrollere at pasienten er kvalifisert for hospice omsorg.

Når valgbarhet er fastsatt, ved lov, er den endelige avgjørelsen pasientens.

Forsikring Dekning og Hospice

Medicare Del A gir dekning for alle utgifter som er involvert i hospice omsorg. En pasient kan også være dekket under Medicaid. De fleste private forsikringsordninger og HMOs samt andre klarte omsorg organisasjoner gir dekning.