Digidexo.com

Instruksjoner for Medtronic TENS Unit

TENS står for transkutan elektrisk nervestimulering. Ideen bak TENS-enheten er å blokkere smerte meldinger ved å skape endorfiner med elektriske impulser. Ledningene som kommer fra enhetens tillate små elektriske impulser sendes gjennom huden (transkutan) til underliggende nervene som sender smertesignaler. TENS-enheten er foreskrevet av leger for pasienter å bruke som en annen metode for å lindre kronisk eller akutt smerte. Det finnes ulike typer av Medtronic titalls enheter, som Medtronic solgte sin TENS divisjon til Empi. Enhetene, men fungerer på samme generelle måte.

Bruksanvisning

•  Slå av enheten. Rengjør huden område hvor elektrodene skal plasseres. Fjerne skitt fra hud oljer vil forbedre forbindelsen mellom ledninger og området får behandling.

Koble elektrodene til TENS-enheten. Forsikre deg om at ledningene er plugget i hele veien og er godt festet.

Plasser elektrodene på renset hud. Legen din vil fortelle deg hvor den beste plasseringen er for smertebehandling.

Slå på enheten. Avhengig av modellen, vil det være enten knotter eller knapper for å kontrollere intensiteten av den elektriske stimulering. Øk intensiteten til den når et nivå som passer for deg. Noen enheter vil også tillate brukere å kontrollere hyppigheten av impulser, som også er kontrollert av en knott eller en knapp. Sett frekvens på samme måte intensiteten ble satt.

Slå av enheten etter behandlingen, og før du fjerner ledningene. Plasser elektrodene i originalemballasjen for å bevare sin klebrige. Dersom enheten kan er utstyrt med et oppladbart batteri, plugg den inn slik at den er klar til å gå for neste gang.

Tips og advarsler

  • Elektrodene kan rengjøres med vann for å fjerne skitt eller oljer, som vil bidra til å holde dem klissete. Når elektrodene er ikke klissete lenger, erstatte dem.
  • Plasser aldri elektroder over hjertet, på hodet eller over halspulsåren i halsen. Følg alle legens instruksjoner nøye når du bruker denne eller noen medisinske utstyret. Ikke sove eller kjøre mens du bruker TENS-enheten.