Digidexo.com

Er genital warts kureres?

Er genital warts kureres?


Genital warts er en avslørende tegn på at du har kontrahert en seksuelt overførbar infeksjon (SOI). Ifølge National Institute of Allergy og smittsomme sykdommer (NIAID), er det ca 20 millioner mennesker i USA som er smittet med viruset som forårsaker kjønnsvorter og tallene fortsetter å vokse årlig. Genital warts kan påvirke begge kjønn og utvikler seg vanligvis på vulva, cervix, vagina og anus av kvinner. Hos menn genital warts utvikle oftest på penis og pungen. Det er i dag ingen vaksine eller kur, men det finnes måter å bidra til å forhindre spredning av viruset.

Hva er genital warts?

Genital warts er også referert til som condylomata acuminate og er seksuelt overførbare. Genital warts ofte utvikle seg i klynger --- selv om det ikke er uvanlig for en bortkommen vorte å dukke opp her og der --- og fremstå som hudfarget, hevet humper som kan være rund eller flat. Ifølge Mayo Clinic, er kjønnsvorter forårsaket av humant papillomavirus (HPV), som også er knyttet til livmorhalskreft hos kvinner.

No Cure

HPV invaderer menneskelig vev og slim kjertler, forårsaker infeksjon og unormalt. Hvor alvorlig viruset er --- og symptomene det forårsaker --- avhenger av den spesifikke virusstamme man trekke seg sammen. The Centers for Disease Control og Prevention rapporterer at det er ingen kur for genital warts som følge av en HPV-infeksjon; men det er behandlingstilbud og forebyggende metoder som kan brukes.

Behandling Alternativer

Behandlingen for kjønnsvorter er individuelt grunnlag, og er avhengig av alvorlighetsgraden av vorter og deres plassering. Flytende nitrogen blir anvendt for å fjerne kjønnsvorter når medisinert kremer alene ikke være tilstrekkelig. Diskutere alternativer med en lege i stedet for å forfølge en behandlingsmetode på egen hånd. Merk at vorte medisiner utviklet for bruk på andre områder av kroppen er ikke ment for bruk på kjønnsorganene.

Forebyggende metoder

HPV og genital warts som kan følge av virusinfeksjonen er helt forebygges. Den sikreste måten å unngå viruset er avholdenhet. Det er også en relativt ny vaksine, Gardasil, som tilbyr beskyttelse for kvinner. Vaksinen kan gis til jenter og unge kvinner i alderen 9 og 26. Vaksinasjonen er gitt i tre doser og vakter mot fire av de kjente HPV stammer.

Misforståelse

Selv om du ikke ser synlige tegn på genital warts på partneren din under sex, kan du fortsatt skaffe dem; vorter trenger ikke å være synlig for å overføre viruset. Dessuten er det ingen kondom tilgjengelig på markedet som beskytter mot kjønnsvorter. Selvfølgelig er kondomer anbefales fortsatt å bidra til å hindre spredning av hiv og andre seksuelt overførbare infeksjoner.