Digidexo.com

Hvordan bruker testosteron og dets bivirkninger hos voksne

Testosteron bruk har opparbeidet seg et negativt rykte blant mange på grunn av sin tilknytning til steroider og dopingmiddel. Den har også rykte for å øke naturlig mannlig aggresjon. De fleste av disse negative holdninger kommer fra hormon misbruk. Imidlertid har testosteron hormonbehandling reelle og legitime bruksområder for både menn og kvinner. Det er noen bivirkninger, men du kan bestemme sammen med legen din at testosteronbehandling er riktig for deg.

Hvordan bruker testosteron og dets bivirkninger hos voksne

Testosteron bruksområder

•  Undersøke testosteron tilskudd hvis du er en mann opplever hypogonadisme, en hormonell ubalanse som resulterer i for mye østrogen i kroppene til aldrende menn. Styrking mengden av mannlige hormoner kan reversere bentetthet tap, bedre humør og libido, korrigere anemi og gjenopprette hukommelse og kognitiv funksjon. Noen friske menn tar testosteron som en anti-aging stoffet, men det er ingen vitenskapelige bevis for at dette er effektivt.

Snakk med legen din om å bruke testosteron hvis du er en postmenopausal kvinne som har problemer med nedsatt seksuell lyst og opphisselse. Studier har vist testosteron for å være effektiv i å gjenopprette sexlysten av kvinner, men det er ikke godkjent for denne bruk. Kvinner må bruke produkter med testosteronnivå beregnet for menn, så følg legens retninger grundig.

Vurdere å ta testosteron hvis du er en kvinne som er HIV-smittet. En fersk undersøkelse utført av BioSante viste at HIV-infiserte kvinner som tok testosteron i løpet av 18 måneder så betydelige økninger i bentetthet, kroppssammensetning, og livskvalitet.

Bivirkninger

Facial hårvekst og kviser er vanlige bivirkninger av å ta testosteron for kvinner. Langsiktige bivirkninger er ukjent.

vanlige bivirkninger hos menn er hevelse i ankler, kvalme og oppkast, akne, hodepine, økt appetitt, brystutvikling og vedvarende eller hyppige ereksjoner.

Testosteron bruk i menn er også blitt vist å forårsake en økning i risikoen for hjertesykdom og prostatakreft. En forstørret prostata kan også forekomme.

Hint

  • Hormoner kan være helt naturlig og finnes i over disk kremer, men bør kun brukes under tilsyn av lege. Hormoner eksistere i nøye balansert nivå i kroppen og en ubalanse kan føre til alvorlige helseproblemer.