Digidexo.com

Kirurgiske verktøy som brukes i operasjonsrom

Kirurgiske verktøy som brukes i operasjonsrom


Operasjonsstuen kan være et sted for fryktinngytende prosedyrer som utføres daglig for å berike, og til og med redde liv. Det er ikke mindre utrolig å lære av de mange verktøyene som brukes i operasjonsstuen for å utføre det store utvalget av drift i dag og alder.

Hånd Instruments

Evnen til å utføre alle kirurgiske prosedyren ble hviler med et solid fundament av kirurgiske verktøy. De mest grunnleggende, samt essensielle, verktøy som lar kirurgen og hans stab for å utføre og fullføre prosedyrer er "håndinstrumenter."
Håndinstrumenter gjør at kirurgen og hjelpe ansatte til å utføre de grunnleggende teknikkene i en operasjon: gjør snittet, klem blødere, cauterizing vev amd lukke såret ved avslutningen av saken.
Disse grunnleggende hånd instrumenter omfatter slike elementer som skalpell (kirurgisk kniv), diverse hemostats (klemmer for små blødende blodkar), Saker (brukes til å skille såret og bedre visualisering, pinsett (for å gripe og holde vev) og nål holdere brukes til sutur vev, og for å lukke sår.

Elektroverktøy

Før advent av bruk av høy intensitet elektrisk strøm til å kutte vev og koagulere blødende fartøy, kirurgen hadde bokstavelig talt noe annet alternativ enn å klemme og feste blødning fartøy og å kutte vev med enten en skalpell eller saks.
I 1926, en kirurg ved navn Dr. Harvey Cushing utførte den første kirurgiske prosedyren ved hjelp av elektroverktøy, som ble utviklet over to år med hardt arbeid ved Harvard University av Dr. William Bovie.
Siden da er det elektro enhet en bærebjelke i nesten alle drifts rom og for de aller fleste av prosedyrer.

Ortopedisk kirurgi

Ortopedisk kirurgi er kirurgi på bein, ledd og muskler. Disse kirurgiske prosedyrer rette skjeve ben, erstatte leddgikt hofter og knær, og hjelpe folk til å stå rettere og høyere.
Man skulle være aldri så overrasket over å høre akkurat hva spesialiserte verktøy utgjør ortopedisk kirurg armamentarium.
Vurdere motorsager, skrutrekkere, hammere, driller, metalliske plater og stålbolter. Dette er alle en del av hva kirurgen må være i stand til å fikse ødelagte bein, implantat kunstige ledd og riktige ryggdeformitet.

Operasjonsbordet

Operasjonsbordet er midtpunktet for alle kirurgiske prosedyrer. Det er smal og lang. Den er designet for kirurgen og hjelpe ansatte til å komme tett på pasienten. Den kan lages til å innta en rekke stillinger, avhengig av behovene til kirurgen.
Noen bordet er laget for spesifikke prosedyrer, slik som brudd tabell for hoftekirurgi, eller urologi bord for nyrene og urin prosedyrer.

Kirurgisk mikroskop

Den kirurgiske mikroskopet anvendes for et bredt spekter av surgicla prosedyrer. Det er mye brukt i oftalmisk (øye) kirurgi, så vel som i nevrokirurgiske prosedyrer i hjernen og ryggmargen.
Mikroskopet kan festes til en TV-skjerm for å tillate visning av andre ansatte og observatører. Det kan være dekket med sterile forheng for å tillate kirurgen å manipulere det gjennom hele prosedyren. Mange mikroskoper er nå utstyrt med DVD-opptak.