Digidexo.com

Pancreas insuffisiens hos barn

Pancreas insuffisiens hos barn


Pankreatisk insuffisiens hos barn kan oppstå som et resultat av progressiv skade på bukspyttkjertelen fra lidelser som Shwachman-Diamond sydrome (SDS), og cystisk fibrose (CF). Barn som lider av bukspyttkjertelen insuffisiens har problemer med å få vekt og har symptomer på malabsorpsjon.

Identifikasjon

Pankreatisk insuffisiens er kroppens manglende evne til å produsere og transportere fordøyelsesenzymer som er nødvendige for å bryte ned maten i tarmen og tillater absorpsjon. Dette er en sjelden tilstand hos barn, men det er en årsak til mistrivsel hos barn og og kan føre til mange problemer fra malabsorpsjon.

Symptomer

Symptomene som vanligvis forbindes med bukspyttkjertelen insuffisiens hos barn kan omfatte kronisk diaré, unnlatelse av å få vekt, anemi, hypoalbuminemi (en tilstand som påvirker nivåene av albumin i blodet serum) og steatorrhea. Ifølge Praktisk Gastro, er steatorrhea utskillelsen av fett som overstiger 7 prosent av fett inntak. Symptomer forbundet med steatorrhea inkluderer symptomer på bakteriell overvekst, unnlatelse av å trives, diaré, hypoalbuminemi, sporstoffet eller mineralmangel og ødem (hevelse).

Årsaker

Den vanligste årsak til pankreatisk insuffisiens hos barn forårsaket av cystisk fibrose. Cystisk fibrose fører til en klebrig oppbygning av slim i kroppen, og kan føre til alvorlige problemer i pancreas og lungene. Cystisk fibrose er en genetisk lidelse som vanligvis diagnostisert i tidlig barndom.

En annen årsak til bukspyttkjertelen insuffisiens hos barn er Shwachman-Diamond syndrom. Dette er en sjelden sykdom som rammer bukspyttkjertelen og er den nest vanligste årsaken til bukspyttkjertelen insuffisiens hos barn. Barn som lider av denne tilstanden som får symptomer som unnlatelse av å trives, mateproblemer og tilbakevendende infeksjoner. Ifølge Shwachman-Diamond syndrom Foundation, ca 85 prosent av alle barn diagnostisert med denne tilstanden lider av tilbakevendende infeksjoner, som kan være alvorlige.

Diagnose

For å gjøre diagnostisering av pankreatisk insuffisiens hos barn, må legen anser et bredt spekter av medisinske tilstander som kan forårsake lignende symptomer. Diagnostiske tester for å fastslå om barnet har cystisk fibrose eller Shwachman-Diamond syndrom kan utføres. Svetten Test, en krakk smøre og pust testing finnes tester som kan gjøres for å bekrefte diagnosen av bukspyttkjertelen insuffisiens og oppdage den underliggende årsaken til denne tilstanden.

Behandling

Behandlingen for bukspyttkjertelen insuffisiens hos barn kan omfatte enzymerstatningsbehandling og overvåking vektøkning. Spedbarn som er diagnostisert med denne tilstanden kan plasseres på en morsmelkerstatning som er høy i medium-chain triglyserider og supplert med fett-oppløselige vitaminer.