Digidexo.com

Forholdet mellom protein inntak og leddsmerter

Forholdet mellom protein inntak og leddsmerter


Høy protein regnes som en risikofaktor i alle former for leddgikt. Proteinnivåer i væsker rundt smertefulle ledd er dobbelt så høy som de i smertefrie ledd.

Funksjoner

Antistoffer i immunsystemet bekjempe matvare animalske proteiner som fremmede stoffer. Når proteiner ikke er fjernet fra kroppen, kan de lodge i leddene, forårsaker rødhet, smerte og hevelse.

Expert Insight

En genetisk tilstand folkemunne kalt "gut lekkasje" innebærer unormalt store proteiner lekker fra tarmen inn i kroppen, noe som kan føre til leddgikt.

Forebygging

Avtagende protein inntak kan redusere leddgikt symptomer, men en tilbakevending til en høy-protein diett kan gi symptomer tilbake i løpet av få dager.

Betraktninger

Revmatoid artritt er mest sannsynlig type som skal forhindres ved en lav proteindiett. Det er praktisk talt ukjent i Afrika og Asia der folk inntar færre animalske produkter.

Misforståelse

Andre animalske produkter utover rødt kjøtt, inkludert kylling, ost og animalsk fett som brukes i matlaging, kan føre til leddgikt.

Fun Fact

Noen medisinske forskere kaller revmatoid artritt "allergisk leddgikt", fordi det kan være forårsaket av en reaksjon på noen høy-protein matvarer som melk og melkeprodukter, samt bearbeidet lunchmeats, bacon, pølser og spekemat.