Digidexo.com

Cold Forebygging Med Vitamin C

Vitamin C har lenge vært brukt med kald forebygging, selv om det aldri har vært noen betydelig bevis for at det fungerer. Mens det er ingen kur for forkjølelse eller influensa når du har dem, bidrar vitamin C immunsystem bekjempe virus. Det bidrar også til å danne kollagen i blodårer, muskler og bein, i tillegg til å hjelpe kroppen absorbere jern.

Fordeler

Mens du tar vitamin C kan ikke redusere symptomer på forkjølelse, eller hindre en fra å komme, er det fortsatt nødvendig for at kroppen skal fungere, og øker immunforsvaret. Spise mat som inneholder vitamin naturligvis øke mengden av antioksidanter i kroppen, som beskytter den mot frie radikaler som forårsaker sykdom og cancer. Det fremmer veksten av kollagen, som holder cellene i bein og muskel sammen sår og bidrar til å gro raskere ved hjelp av immunsystemet.

De som ikke får nok vitamin C i kosten kan lett får blåmerker, har sår som gror langsomt, og kan ha hovne eller blødende tannkjøtt, et symptom på skjørbuk. Får for mye vitamin C er ikke farlig, fordi det er et vannløselig vitamin som er fjernet gjennom urinen. Men for mye kan føre til diaré eller nyrestein fra surhet.

Kosttilskudd

Det anbefales at voksne hanner får 90 milligram av vitamin C daglig, mens voksne kvinner får 75 milligram per dag. Det er ikke tilrådelig å ta mer enn 500 milligram i en dag, fordi kroppen ikke vil være i stand til å absorbere den. Barn skal ikke ta mer enn 15 til 45 milligram daglig, avhengig av deres alder. Kosttilskudd for vitamin C kommer i tyggetabletter eller pulver, som kan tas for å øke immunforsvaret under kalde eller influensa symptomer.

Naturlige matkilder

Sørg for å få nok vitamin C i løpet av sunne ganger for å holde immunforsvaret fungerer. Å få vitamin C gjennom naturlige matvarer er mer gunstig enn å få det fra et supplement. Matvarer som inneholder vitamin C inkluderer: mørkegrønne bladgrønnsaker; sitrusfrukter og juice; bær som tyttebær, jordbær og blåbær; honningmelon og vannmelon; kål; brokkoli; tomater; og søtpoteter.