Digidexo.com

Tips for en sunn Luftveiene

Tips for en sunn Luftveiene


Det er lett å ta en sunn luftveiene for gitt ettersom puste skjer nesten automatisk. Imidlertid kan selv en liten reduksjon i lungefunksjon forårsake forstyrrelse i hele resten av kroppen og en generell nedgang i din helse. Det er noen faktorer som kan føre til redusert lungefunksjon; Du kan imidlertid ta forholdsregler for å øke helsen til luftveiene og bidrar til å forhindre dysfunksjon.

Stop Smoking

Den viktigste endringen du kan gjøre for å forbedre din luftveiene helse er å slutte å røyke hvis du er en røyker. Sigarettrøyk inneholder tjære og tusenvis av kjemikalier som i stor grad reduserer kapasiteten og effektiviteten av lungene. Selv om langsiktig røyking kan skape irreversible, kroniske luftveisproblemer, kan slutte å røyke når som helst reversere mange akutte helseproblemer. Selv om du ikke er en røyker, kan du beskytte eller forbedre luftveiene helse ved å unngå passiv røyking også.

Trening

Får regelmessig aerob trening kan drastisk forbedre luftveiene helse. Når du begynner å trene, et økt behov for oksygen til musklene fører til at hjernen til å stimulere din luftveiene for å øke ventilasjon eller puste. Denne økningen i frekvensen og dybden av pusten utvider lungene, forbedrer elastisiteten i alveolene (luftblærer) og fordriver gammel eller bedervet luft i lungene og toner og styrker mellomgulvet. Alle disse endringene har en varig effekt, bedre lungehelse selv etter at du har sluttet å trene. For å maksimere luftveis helsemessige fordeler, velger øvelser som inkluderer spesifikke pusteøvelser som yoga og pilates.

Spis et sunt kosthold

Spise et sunt kosthold er viktig for å opprettholde friske lunger. Kroppen krever vitaminer og andre næringsstoffer for å effektivt bygge og vedlikeholde vev, inkludert de som gjør opp din luftveiene. I tillegg, selv om resultatene har vært blandet, har noen studier vist at sunt fett, som for eksempel omega-3 fettsyrer, hemmer betennelse i lungene og gi en forbedrende effekt for astmatikere. [Tredje referanse]

Utøve god hygiene

En av de mest vanlige ulempene til luftveiene helse er fra viral eller bakteriell infeksjon. Sykdommer som influensa og lungebetennelse, kan alvorlig redusere lungekapasitet og evne til å absorbere oksygen. Opprettholde god hygiene er den beste måten å minimere sjansene for å pådra mikrobielle sykdommer. Unngå å berøre offentlige flater så langt som du er i stand til og prøver å holde hendene vekk fra ansiktet. Vask hendene ofte og spesielt før du spiser.