Digidexo.com

Occular Tumor Symptomer

Kreft i øyet eller okulær kreft, kan forårsakes av primære tumorer som har opphav i øyet eller ved hjelp av sekundære tumorer som følge av metastasert kreft som sprer seg til øyet. Ifølge Mayo Clinic, den vanligste typen øye svulst er melanom i øyet. Svulster i øyet kan forebygges ved å bruke solbriller som blokkerer ultrafiolette stråler og kan detekteres på tidlige stadier ved å ha årlige synsundersøkelser.

Melanom

Symptomer på melanom i øyet omfatter visuell obstruksjon, avløsning av netthinnen, blødninger og smerter dersom svulsten er stor.

Hemangiomer

Koroidal hemangiomer er ikke-kreftsvulster i øyet som består av blodkar og kan forårsake symptomer som tap av sentral visjon og netthinneavløsning.

Koroidal Nevus

En choroidal nevus er som en føflekk, men oppstår på øyet, og som huden føflekker kan bli ondartet, og symptomer inkluderer tap av perifer eller sentral visjon.

Konjunktival Svulster

Konjunktival svulster vokser på den ytre overflaten av øyet, og symptomene er smerter og synsproblemer.

Øyelokk Svulster

Symptomer på øyelokk svulster inkluderer hevelse, smerter, synsproblemer og problemer med driften av tårekanalen.

Orbital Svulster

Ifølge University of Miami Health System, symptomer på svulster i øyehulen (bane) inkluderer svulmende av øyet og netthinneavløsning.

Retinoblastom

Retinoblastom er en type øye kreft som oppstår hos barn, og symptomer inkluderer hvithet av eleven, hevelse, rødhet og et inntrykk av at øynene ser i ulike retninger.