Digidexo.com

Hva er meningen med Non-Formulary narkotika?

Hva er meningen med Non-Formulary narkotika?


Helseforsikring selskaper bruker en Formulary system for å kontrollere kostnadene samtidig som det gir trygge, effektive medisiner. En Formulary er en oppføring av merkenavn og generiske medisiner som er foretrukket av forsikringsselskapet. Listen inneholder informasjon om hvordan narkotika er gjort og hvorfor de brukes. Medisiner ikke på listen anses ikke-Formulary.

Forsikring Dekning for Non-Formulary narkotika

Ikke-Formulary resept kan være dekket av forsikringen basert på den type Formulary forsikringsselskapet bruker. En "åpen" Formulary gir dekning for de fleste medikamenter; Men, må du følge prosedyrene og oppfyller kriteriene fastsatt av forsikringsselskapet for å oppnå dekning for en ikke-Formulary narkotika. En "lukket" Formulary ikke betaler for ikke-Formulary narkotika.

Hvem bestemmer hvilke legemidler som er ikke-Formulary?

Formularies er laget av en gruppe leger og farmasøyter fra et bredt spekter av medisinske spesialiteter. Gruppemedlemmer, som vanligvis ikke arbeider for foretaket som krever Formulary, gjennom nye og nåværende medisiner og gjøre sine Formulary valg basert på pasientens demografi, effektiviteten og sikkerheten av narkotika, og deres kostnader. Dersom kriteriene ikke er oppfylt, er et stoff ansett som ikke-Formulary og er ikke med på listen.

Hvilke typer av narkotika er ikke-Formulary?

Ifølge UCLA Department of Medicine, Formulary komiteer ofte utelate svært effektive legemidler og vurdere dem ikke-Formulary hvis de er nye eller om de er for dyre. Medisiner som ikke er FDA-godkjente ikke-Formulary som er FDA-godkjente legemidler som er foreskrevet for andre formål enn det de ble godkjent for bruk. Over-the-counter medisiner er ikke-Formulary også.

Hva gjør du når medisinering er Non-Formulary

Hvis du er foreskrevet en medisin som er ikke-Formulary, snakk med legen din for å se om et annet legemiddel på Formulary ville fungere like bra. Du kan også be om et unntak fra forsikringsselskapet for den ikke-Formulary narkotika. Legen din må sende dokumentasjon til forsikringsselskapet om at den ikke-Formulary narkotika er medisinsk nødvendig å behandle din tilstand. Et annet alternativ er å betale full pris for dette stoffet.

Cost of Non-Formulary narkotika

Noen forsikringsselskaper gir ingen dekning for ikke-Formulary medisiner; derfor vil du måtte betale ut-av-lomme for stoffet. Andre forsikringsselskaper vil betale en liten sum mot en ikke-Formulary narkotika. I noen tilfeller kan din politikk lade Formulary co-lønn for en ikke-Formulary narkotika hvis legen din indikerer & ldquo; dispensere som skrevet & rdquo; på resept. Vanligvis vil det beløpet du betaler mot ikke-Formulary narkotika ikke bli brukt til årlige out-of-pocket maksimalt og vil ikke kvalifisere for 100 prosent dekning etter at du møter maksimal din.