Digidexo.com

Hvor mange kalorier bruker du en dag?

Selv de mest stillesittende person vil bruke en betydelig mengde kalorier. Kalorier er et mål på energi. Jo mer energi du expend, jo flere kalorier vil du forbrenne. Hvor mye kalorier du bruker hver dag er bestemt av kjønn, alder, aktivitetsnivå og vekt. I gjennomsnitt, kan du brenne rundt 1500 til 3000 kalorier daglig.

Funksjon

Det er tre faktorer som bestemmer hvor mye kalorier kroppen bruker: basal metabolic rate, aktivitetsnivå og den termiske effekten av mat. Basal metabolic rate (BMR) er det minimum av kalorier som trengs for å utføre de mest grunnleggende funksjoner, som å pumpe blod og puste. Aktivitetsnivået omfatter mengden av trening du får. Den termiske effekten av mat er mengden kalorier kroppen din trenger for å behandle mat.

BMR

BMR kan være ansvarlig for om lag 70 prosent av kaloriene du forbrenner daglig. Det bestemmes av en kombinasjon av genetiske og miljømessige faktorer.

Aktivitetsnivå

Aktivitetsnivået generelt står for omtrent 20 prosent av det totale kaloriforbruk.

Thermic Effect of Food

Den termiske effekten av mat - slik som biting, tygging, svelging og prosessering mat - kontoer i gjennomsnitt om lag 10 prosent av det totale kaloriforbruk.

Vekttap

Hvis målet ditt er å gå ned i vekt, må du bruke mer kalorier enn du forbruker. Å miste en kilo i uken, må du brenne 500 flere kalorier om dagen mer enn du spiser, enten ved å spise mindre eller trene mer. Du kan bruke online kalkulatorer for å hjelpe deg å finne ut hvor mange kalorier du forbrenner under visse aktiviteter.