Digidexo.com

pektin kilder

Hva er kilder til Pektin?

Hva er kilder til Pektin?


Pektin er en fiber-rik komplekse karbohydrater som virker som et geleringsmiddel. Dette tett kilde til ernæring er funnet inne frukt og grønnsaker. Små mengder av pektin er funnet inne alle planter, men spiselige frukt og grønnsaker inneholder de høyeste mengder av pektin. Dette løselig kostfiber serverer en viktig rolle i den samlede helse, fordi det bidrar til å regulere fordøyelsessystemet.

Bananer

Bananer er rik på kalium, pektin, vitamin B6 og C. WHFoods.com fastslår at kalium er en viktig mineral for å opprettholde normalt blodtrykk og hjertefunksjon. Spise bananer kan også bidra til å forhindre muskelkramper, noe som er spesielt gunstig hvis du bruker mye tid på å gjøre fysiske aktiviteter.

Epler

Epler er en rik kilde til pektin og vitamin C. spise flere epler per dag i stor grad kan bidra til sunn fordøyelse. Fibrene inne epler legger bulk til avføring og bidrar fordøyelsessystemet drives effektivt ved å binde til toksiner og spyle disse ut av kroppen. WHFoods.com sier at fytokjemikalier i epler kan bidra til å regulere blodsukkeret også. Tilsett hakkede epler med valnøtter til din favoritt salat eller bake frisk eplepai.

Belgfrukter

Belgfrukter er matvarer som faller ned i bønnefamilien som erter, linser, spirer og kidneybønner. Legg rå belgfrukter til dine favoritt salat eller damp belgfrukter og server med middag oppskrifter. Du kan også legge til belgfrukter til dine favoritt grønnsaksupper. Belgfrukter er høy i pektin, men de er også høy i protein, kalsium og jern. Andre typer belgfrukter er kikerter, Pinto bønner, marineblå bønner og svarte bønner.

Aprikoser

Aprikoser er en annen pektin-rik mat. Det søte frukter inneholder også vitamin A og C, kalium og enda noen aminosyrer så som tryptofan. Den WHFoods.com sier at aprikoser kan bidra til å redusere LDL kolesterol fra oksidering, noe som kan bidra til å forebygge hjertesykdom. I tillegg kan aprikoser også bidra til å beskytte synet ditt. Unngå å kjøpe hermetisert aprikos fordi overflødig sirup og andre sukkerarter er ofte lagt til frukten. Nyt hele friske aprikoser eller kjøpe tørkede aprikoser i stedet.

Gulrøtter

Gulrøtter er en annen god kilde pektin og andre næringsstoffer som vitaminer A, C, K, B6 samt magnesium. WHFoods.com sier at beta-karoten finnes i gulrøtter kan bidra til å beskytte din visjon, spesielt nattsyn. Næringsstoffene i gulrøtter også bidra til å beskytte øynene mot makuladegenerasjon og andre aldersrelaterte øyeproblemer.

Hva Frukt og grønnsaker inneholder pektin?

Hva Frukt og grønnsaker inneholder pektin?


Pektin er et komplekst karbohydrat som er naturlig forekommende i celleveggene av frukt og grønnsaker. Det er også en type av oppløselig fiber og i henhold til Dietary Fiber Food nettside, kan ha en rekke potensielle helsefordeler. Det er kommersielt brukt som en fortykning og geleringsmiddel, med de fleste pektin erstatninger blir ekstrahert fra frukt. Selv stede i varierende mengder i all frukt og grønnsaker, er det mye brukt i syltetøy, gelé, yoghurt og ketchup, som tilsetning.

Sitrusfrukter

Ifølge Kostfiber Food nettsted, sitrusfrukter inneholder den høyeste mengden av pektin med fersken, epler, grapefrukt og appelsiner inneholder mest. Nettstedet sier videre at i sitrusfrukter, så mye som 60 til 70 prosent av kostfiber er pektin. Den skall av sitrusfrukter er mye brukt i kommersiell produksjon av pektin. Kostfiber Mat nettstedet hevder også at dietter som omfatter pektin gjennom sitrusfrukter er bedre tolerert enn de som tar pektin i et pulver eller flytende form.

Epler og pærer

Epler inneholder 0,5 gram (0,017 gram) av pektin per 100 gram (3,5 gram) av spiselig vekt. Pulverisert og flytende pektin er også ofte produsert med avskjær fra epler. Den FruitAndVeggies.gov nettside melder at en pære som veier 166 gram (5,85 gram) vil gi 4 gram (0,14 gram) av kostfiber, hvorav 41 prosent er pektin.

Peaches og myke frukter

Peaches inneholder 0,7 gram (0.024 gram) av pektin per 100 gram (3,5 gram) av spiselig vekt. Jordbær, aprikos, kirsebær, fiken og bananer inneholder også pektin, men i mindre mengder. "The Oxford Companion to Food" avslører hvor mye pektin i frukt øker når frukten modner, og det vil nå sitt høyeste like før det fullt modner. Hvis handlingen fortsetter, vil pektin slå inn peptic syre.

Gulrøtter

Høyere nivåer av pectin kan bli funnet i yngre grønnsaker eller de som har blitt høstet i de tidligere vekststadier. Gulrøtter er den beste kilden til pektin, som inneholder 0,8 gram (0.028 gram) per 100 gram (3,5 gram) av spiselig vekt.

Erter og andre grønnsaker

Erter har 0,6 gram (0.021 gram) av pektin per 100 gram (3,5 gram) av spiselig vekt. Poteter, rødbeter og kål er også rike kilder til pektin som er løk, artisjokker, okra og fennikel.

Spesifikasjoner av Pektin

Spesifikasjoner av Pektin


Pektin er et komplekst karbohydrat som finnes hovedsakelig i modne sitrusfrukter og epler. Pektin brukes hovedsakelig som en fortykkelse og stabiliserende middel i syltetøy, gelé, bakeri fyllinger, drikkevarer og en rekke andre matvarer. Det er også vannløselige, noe som gjør det en viktig kilde til kostfiber. Pektin er klassifisert av US Food and Drug Administration som generelt anses som trygge (GRAS) additiv.

Grunnleggende fakta

Encyclopedia Britannica definerer pektin som en hvilken som helst av en gruppe av vannoppløselige karbohydrat-stoffer som finnes i celleveggene og intercellulær vev av visse planter. Som en frukt blir overmoden, pektin brytes ned til vannløselige enkle sukkerarter. Pektin er et lyst pulver - vanligvis hvit eller gul, grå eller brun.

Kjemisk Makeup

Pektin er et lineært polysakkarid bestående av omtrent 300 til 1000 monosakkarid. Hoved monosaccaride enheten er D-galakturonsyre, og de rester av denne syre er forbundet med alfa-1, 4 glykosidiske bindinger. Molekylvekten av pektin er 50.000 til 150.000 dalton. Høy metoksyl eller HM pektin er et utvalg av pektin der mer enn halvparten av galakturonsyre syrerester er forestret. Lav metoksyl eller LM pektin er pektin hvor mindre enn halvparten av galakturonsyre syrerester er forestret.

Produksjonsprosessen

I henhold til den internasjonale Pektin Producers Association, etter at pektin fabrikken mottar eplerester eller sitrusskall fra juice produsenter, blir råstoffet tilsatt til varmt vann. Vannet inneholder vanligvis mineralsyre for å hjelpe i behandlingen. Det pektin blir trukket ut og de gjenværende faste stoffene separeres for å klargjøre oppløsningen. Den konsentrerte væske ble blandet med en alkohol og forurensninger fjernes. Det kan behandles med ammoniakk før eller etter tørking. Når det er tørt, det faste stoff malt til et pulver, testet og blandet med sukker eller dekstrose.

Farmasøytiske Properties

Ifølge Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, antyder foreløpige kliniske data at pektin kan hjelpe behandle diaré og forhøyet kolesterol. Det har vært fremmet - men ikke påvist som en effektiv behandling - for å senke risikoen for kreft i tykktarmen, og for å hindre skader som følge av strålebehandling.

Hva er Fruit Pektin Sugar?

Hva er Fruit Pektin Sugar?


Pektin er et naturlig sukker som finnes i frukt som er uvurderlig i produksjonen av enkelte matvarer, spesielt syltetøy og gelé. Dagligvarebutikker selger den for hjemmelaget mat.

Vitenskap

Pektin er et karbohydrat som finnes naturlig i frukt, og anvendes i plantecelleveggene for å hjelpe til å binde cellene sammen. Den danner en oppløsning med vann når den er varm og avkjøles til en gel.

Produksjon

Pektin er funnet i skinn og kjerner av moden frukt. Som Columbia Encyclopedia nettstedet notater, er det spesielt rik på epler, fersken, plommer, rips og sitrusfrukter. Kommersielt er det laget fra biprodukter av juice produksjon, for eksempel sitrusfrukter kall og eple masse.

Bruksområder

Pektin viktigste bruken er som et geleringsmiddel, særlig i gelé og syltetøy. Dagligvare sår selge den i flytende og pulverisert form, for å legge til frukt å lage syltetøy. Men noen frukter inneholder nok naturlig pektin å tykne i jam gjør prosessen uten behov for noen ekstra pektin.

Det brukes også som en kilde til løselig fiber, på grunn av sin evne til å reise gjennom tarmen intakt.

Hvor er Pektin Vanligvis funnet?

Hvor er Pektin Vanligvis funnet?


Pektin refererer til en løselig fiber som finnes naturlig i de fleste planter. Epler, tyttebær, plommer, grapefrukt, sitroner og appelsiner inneholder høye nivåer av pektin. Jordbær, kirsebær og blåbær inneholder lave nivåer av pektin. I naturen, hjelper pektin hold celleveggene sammen.

Kilder

Pektin eksisterer i hele frukter, men det kan også oppnås i pulverform eller flytende form. Se etter pektin i bakervarer midtgangen av dagligvarebutikk eller på vitaminer og supplement delen.

Betraktninger

Frukt har de høyeste pektin nivåene mens de er like modne, siden pektin degraderer til pektinsyre som frukt blir overmoden. Matlaging frukt som ennå ikke er moden øker også pektin nivåer, ifølge University of Minnesota.

Bruksområder

Kokker bruker pektin å hjelpe syltetøy, gelé og verner danne riktig konsistens, spesielt når du bruker frukter naturlig lavt i pektin, som for eksempel jordbær. Noen mennesker tar også pektin som kosttilskudd for å behandle diaré, høyt kolesterol eller kreft, ifølge Memorial Sloan-Kettering Cancer Center.

Virkninger av Pektin

Virkninger av Pektin


Det gamle ordtaket: "Et eple om dagen holder doktoren borte," faktisk har en basis i fakta. Epler er en utmerket kilde til pektin. Pektin er i celleveggene og inter-cellulær plass av planteceller. Den finnes i alle planter og mange som er en del av en hverdagslig kosthold som epler. Peaches, rips, plommer, sitronsyre frukt og noen grønnsaker som gulrøtter og kål er også gode kilder til pektin. På grunn av sin evne til å holde vann, pektin er isolert fra frukt skreller og brukes som et geldannende stoff for å gjøre gelé og syltetøy. Det er også en viktig bestanddel i catsup, kaker og yoghurt. Pektin ser ut til å være lettere absorberes når det spises som en del av et vanlig kosthold enn når det tas i pulver- eller kapselform. De positive helseeffekter av pektin låne vitenskapelig støtte det gamle ordtaket.

God Fordøyelse

Pektin fremmer god fordøyelseskanal helse. Pektin fungerer som en intestinal regulator som arbeider for å bekjempe diaré. Fordi apple pektin øker surhetsgraden i tykktarmen er det antatt å være nyttig mot magesår og kolitt. Den Nutrasanus hjemmeside melder japansk forskning som indikerer pektin kan forebygge gallestein og hjelpe til med å regulere blodtrykket. Det er indikasjoner kan det også redusere alvorlighetsgraden av diabetes.

Senker LDL (dårlig) kolesterol

Pektin senker kolesterolet, særlig LDL (dårlig) kolesterol. LDL-kolesterol er den type av kolesterol som er ansvarlig for avsetning av plakk i arterier. Når plakk bygger opp aterosklerose utvikler med tilhørende større risiko for hjerteinfarkt eller hjerneslag. Heldigvis har pektin ikke påvirke nivåer av HDL (god) kolesterol. HDL kolesterol kjemper aterosklerose ved å fjerne LDL celler fra arterien og sende dem videre til leveren for avhending. Således pektin har den ideelle virkning på kolesterol ved å senke den dårlige mens ikke å påvirke nivåene av det gode.

Bivirkninger av Pektin

Selv pektin er vanligvis trygt som en del av et normalt kosthold, er det potensial for negative bivirkninger fra legemidler som inneholder Kaolin / Pektin ifølge Drugs.com. Forstoppelse kan forekomme, men er ikke betraktet som en alvorlig bivirkning. Blant de alvorlige bivirkninger som krever umiddelbar oppmerksomhet fra en lege er: magesmerter eller hevelse; feber; noen alvorlige allergiske reaksjoner som utvikling av et utslett eller hevelse i munn eller ansikt; eller pustevansker.

Pektin for Joint Treatment

Leddgikt har lenge søkte etter naturlige, ikke-vanedannende rettsmidler for å lindre smerte, stivhet og betennelse i leddhinnen tilskrives ulike former for leddgikt sykdom. Pektin, et stoff som finnes i alle sitrusfrukter samt epler, bananer og enkelte grønnsaker, obligasjoner med tungmetaller og eliminerer dem fra ledd, bein og bløtvev gjennom prosessen som kalles chelation. Pektin hjelper i fremstillingen av synoviale væsker som belegge skjøtene og brusk, fremme forbedret felles helse. I kombinasjon med mat med høyt kalium, har pektin vist seg å redusere leddsmerter. Selv om ikke en Food and Drug Administration-godkjente stoffet, er pektin-kalium forbindelse en respektert, trygg og effektiv folkemedisin behandling for leddsmerter.

Surt Vs. Alkaline

Vanlige kosttilskudd praksis i USA fremme matvarer og matvaner som skaper en syrlig tilstand i systemet danner avfall som ikke er lett elimineres via nyrene. Dette avfallet saken er deponert i leddene, forårsaker giktisk leddgikt og andre smertefulle felles symptomer. Forbruk av mat og drikke med høyt kalium bekjemper denne prosessen, bidrar til å alkalinize kroppen og skape en tilstand hvor avfall kan igjen bli brutt ned og elimineres.

Heavy Metals Forurensning

Tungmetaller forurensning er ansvarlig for etableringen av mange sykdommer florerer gjennom befolkningen, inkludert de fleste former for slitasjegikt og leddgikt. Autoimmune sykdommer som påvirker leddene, for eksempel lupus og Hashimotos tyreoiditt, er et resultat av kroppens manglende evne til å gjenopprette helse som et resultat av et angrep fra en fremmed kilde. Leddene blir skadet fra forekomster av tungmetaller blir smertefullt og dysfunksjonelle. Fjerning av tungmetaller ved chelatering terapi tillater kroppen å begynne å reparere seg selv. Matvarer som koriander, chlorella og pektin, spesielt eple pektin, blir brukt for gelatering giftige metaller som kvikksølv og bly fra de dype vev og bein og fjerne dem gjennom eliminering system.

Kalium

Vi presenterer riktige mengder av elektrolytter, spesielt kalium, til kroppen øker potensialet for en alkalisk tilstand til å manifestere og tilbyr lider av smertefull leddsykdom muligheten til å oppleve redusert smerte og færre symptomer fra leddgikt og beslektede sykdommer.

Chelation Therapy

Chelatering er en medisinsk terapi brukes til å gjenopprette cellulær homeostase, generelt ved intravenøse fremgangsmåter, hvor det chelaterende middel binder til tungmetaller og toksiner, fjerning av dem fra kroppen. Bruken av modifisert sitrus og eple pektin representerer et ikke-giftig, skånsom og trygg chelation prosessen, eliminerer behovet for intravenøse infusjoner. Kombinere pektin i en drink med mat med høyt kalium som druer, økologisk eple cider eddik, jordbær og tart cherry juice, tilbyr leddgikt pasienter og andre som søker naturlig felles behandling nesten umiddelbar smertelindring i løpet av kort tid. Aktivert av denne gamle folkemedisinen kur, joint-smerte ofrene opplever en fornyet syn på livet.

Oppskriften

Den mest effektive måten å konsumere pektin for joint-smertelindring er blandet med druesaft og andre frukter med høyt kalium. Pektin kan finnes i dagligvarebutikkene i pulver eller flytende form under merkenavnet Certo eller i helsekostforretninger under ulike navn. Lag en deilig frukt smoothie blande to oz. til 3 oz. tart cherry juice, 3 oz. ren, usøtet drue juice, ½ kopp jordbær, ½ kopp sure kirsebær, ½ medium banan, 2 ss. ekte lønnesirup og 1 ss. 4 ss. ts pektin. Det er best å bruke økologisk frukt og juice og karakteren B lønnesirup. Juster mengden pektin basert på hvordan du føler deg, minnes mindre er best. Bland alt i blender og nyt!

Pektin & Juice Remedy

Pektin & Juice Remedy


Pektin er et stoff som produseres av planter, finnes rikelig i frukt som epler, plommer og blåbær. Pektin og juice rette innebærer å kombinere tørket eller flytende frukt pektin med juice.

Formål

Ifølge Folkets Pharmacy, kan pektin og juice rette bidra til å lindre leddsmerter, et vanlig symptom på leddgikt. Den pektin kan også tjene som et anti-inflammatorisk, reduserende felles hevelse og ømhet forårsaket av degenerering av brusk vev.

Bruksanvisning

Klargjør pektin og juice rette ved å kombinere to ts av tørket frukt pektin, eller en teskje av flytende pektin, med 1-3 gram av juice. Du kan bruke alle typer juice, men å velge en høy i antioksidanter - som granateple eller druejuice - legger ekstra heia fordeler. Bland godt og drikke to ganger daglig, en gang om morgenen og en gang om natten.

Funksjon

På University of Cincinnati netto Ness nettside, sier Dr. Tanya Edwards at "det er ikke overraskende at frukt pektin kan være nyttig i leddgikt og andre inflammatoriske tilstander." Antioksidanter har naturlige anti-inflammatoriske egenskaper, og pektin er en rik kilde til antioksidanter.

Hva er fordelene med grapefrukt Pektin Fiber?

Hva er fordelene med grapefrukt Pektin Fiber?


Grapefrukt er kjent for sine vitaminer og mineraler, men de er også en god kilde til fiber. Grapefrukt pektin, en unik form for løselig fiber, har en rekke helsemessige fordeler.

Kolesterol

Grapefrukt pektin fiber binder seg til kolesterol og hindrer den fra å danne forekomster langs blodårene.

Blood Sugar

Grapefrukt pektin fiber bremser karbohydrater fra å komme inn i blodet, noe som reduserer hastigheten ved hvilken sukkerarter er absorbert. Dette bidrar til å opprettholde blodsukkernivået.

Colon Health

Som alle fiber, er grapefrukt pektin fiber gunstig for kolon helse, og legger bulk til avføring og hjelpe det passere lettere gjennom tarmkanalen. Grapefrukt pektin fiber kan også hindre divertikulitt og hemoroider, mens lettere symptomer på irritabel tarm syndrom og andre tarm plager.

Antibakteriell

En kraftig antibakteriell, grapefrukt pektin fiber vil kjempe bakterielle infeksjoner, intern sopp og andre skadelige parasitter.

Advarsel

Grapefrukt pektin fiber kan forstyrre enzymet ansvarlig for metabolizing visse reseptbelagte legemidler, fører til mulige giftighet. Noen av medisiner i fare inkluderer kolesterolsenkende legemidler, blodtrykksmedisin, antidepressiva Sertralin, Valium, og Viagra.

Pektin og hjertesykdom

Pektin og hjertesykdom


En studie gjort ved University of Florida College of Medicine i Gainsville ga pektin fra grapefrukt til personer med moderat til høy risiko for hjertesykdom på grunn av høyt kolesterol og funnet ut at, uten andre endringer i kosthold eller livsstil, pektin betydelig senket totalkolesterol et gjennomsnitt på 7.6 prosent og lav-tetthets lipoproteiner (LDL), og "dårlige" kolesterol, et gjennomsnitt på 9,8 prosent.

Betydning

Undersøkelsen varte i 16 uker. Forsøkspersonene som fikk pektin eller placebo ble snudd halvveis i prøveperioden, sto for alle mulige variabler. Den dobbelt-blind studie brukes pektin hentet fra grapefrukt blandet med guargummi og uløselig fiber. Dosen av pektin anvendt i studien var 15 gram per dag.

Funksjoner

Over-the-counter medisin for diaré som Kaopectate brukt til inneholder pektin, men FDA kreves fjerning av ingrediensen etter studiene viste ikke nok bevis til å rettferdiggjøre sin bruk i anti-diaré medisiner. Imidlertid er pektin reseptbelagte legemidler som Pectasol og Econegenics blir prøvd i den tredje verden for behandling av spedbarn diaré hos barn i alderen 5 måneder til 12 måneder. Pektin tatt å senke kolesterolet bør blandes med fiber fordi det er naturlig i pektin inneholder frukt og grønnsaker.

Historie

Dr. James Cerda, leder av Florida studien, hadde testet effekten av pektin på dyr i 1973 og fant at en diett av 3 prosent grapefrukt pektin senket plasma kolesterol med en tredjedel.
En annen studie publisert i Journal of Nutrition viser at kolesterolet hos rotter falt 27 prosent da de ble matet en diett på 7 prosent pektin. Forskere tror pektin stimulerer utskillelsen av gallesyrer, som er laget av overskytende kolesterol i leveren, senke plasmanivåer.
Ingeniører ved Pennsylvania State University utviklet en damp prosess for å trekke pektin fra oransje skreller i 2003. Før det, var mest pektin i Europa av langsom matlaging kalk skreller importert fra Mexico og Sør-Amerika. Utviklingen senket kostnad, forkortes den tid som kreves for produksjon og forbedret kvaliteten av pektin som produseres i USA.

Kilder

Pektin er et komplekst karbohydrat finnes i mange frukter. Pektin er rik (spesielt i marg og skrell) av sitrusfrukter, epler og plommer. Myke frukt som jordbær inneholder mindre mengder av pektin. Det er også funnet i gulrøtter og mørkegrønne bladgrønnsaker som spinat, grønnkål og romanosalat.

Advarsel

Grapefrukt kan samhandle med og forbedre styrken av enkelte medisiner. Ta kontakt med en farmasøyt.
Pektin kan redusere absorpsjonen og effekten av visse antibiotika, hjerte medisiner eller kolesterolsenkende medikamenter. Sjekk med en lege om timing medisiner for å hindre denne effekten.

Mat rik på Pektin

Mat rik på Pektin


Pektin er et fiber rik kompleks karbohydrat som finnes naturlig i planteceller. Stoffet blir ofte brukt som et fortyknings- eller geleringsmiddel og er også funnet i en rekke matvarer. Pektin er et løselig fiber og har mange helsemessige fordeler som å senke blodsukkernivået i kroppen og redusere kolesterolet.

Frukt

Frukt har mange helsemessige fordeler, og mange er rike på pektin. Selv om noen frukter inneholder svært lite pektin som blåbær, pærer og jordbær, mange inneholder store mengder av løselig fiber. Enkeltpersoner som ønsker å øke sin fiber kan vurdere å spise mer epler, druer, bananer, appelsiner og grapefrukt.

Grønnsaker

Flere grønnsaker er også gode kilder til løselig fiber. Gulrøtter er rike på pektin som er erter. Både hvite og søte poteter inneholder også store mengder av løselig fiber. Dette gjelder spesielt for skinn. Andre fiberrike grønnsaker inkluderer tomater, selleri og agurk.

Belgfrukter

Belgfrukter, eller bønner, er en annen mat full av fiber rik pektin. I tillegg bønner er lav i fett og høy i proteininnhold. Det er et bredt spekter av belgfrukter å velge mellom, og de er alle fulle av løselig fiber. Noen belgfrukter å vurdere inkluderer nyre bønner, kikerter, linser og bønner.

Andre Foods

Siden pektin brukes ofte som et fortykningsmiddel, er det ofte lagt til gelé og syltetøy. Frokostblanding er også høy i pektin. Dette gjelder spesielt for cornflakes, som inneholder 2,5 g pektin per 100 g spiselig vekt. Kli frokostblandinger er også ofte fiber rik, med så mange som 29 g fiber per spiselig mat delen.

Kilder til hepatitt A

Kilder til hepatitt A


Hepatitt A er en virusinfeksjon som er ervervet ved inntak av forurenset mat eller vann eller ved inntak av forurenset avføring fra en smittet person. Selv ikke et folkehelseproblem i USA, mange utviklingsland har et høyt antall infeksjoner. Riktig håndtering av mat og vann behandling forhindrer infeksjon, mens en vaksine mot hepatitt A virus er tilgjengelig for bruk i mennesker i gruppe innstillinger.

Hepatitt A

Hepatitt A er en infeksjon av leveren forårsaket av hepatitt A-virus (HAV). Symptomer inkluderer gulsott (gulfarging av huden), magesmerter og leverbetennelse. HAV er overført gjennom inntak av forurenset mat og vann, og i sjeldne tilfeller gjennom blod av en infisert person. Mens forekomsten av hepatitt A har sunket i USA, er det fortsatt et stort problem blant utviklingslandene. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), om lag 25.000 nye hepatitt A infeksjoner forekommer i USA hvert år.

Foods

Når noen infisert med HAV ikke praktisere god hygiene, kan hun passere smitte til andre ved å forurense mat. Dette er grunnen til at mat handlers i de fleste stater er begrenset fra å jobbe i opptil to uker etter deres symptomene forsvinner. Frukt og grønnsaker dyrket på felt hvor vannforsyningen kommer fra kloakk har vært forbundet med HAV infeksjoner og utbrudd. Riktig mat mat ødelegger viruset, og håndheve håndvask regler i mat etablissementer hindrer HAV og andre matbårne infeksjoner.

Vann

Når vannet er forurenset med HAV fra kloakk eller andre kilder, kan store utbrudd av hepatitt A inntreffer. Dette er grunnen til at "vann kokes" advarsler er gitt når vannledninger bryte. I områder der vannet ikke er behandlet før den kommer på boliger, kokende vann eller ved hjelp av kjemikalier som klor hjelp minimere sjansen for smitte fra ikke bare HAV men andre virus, bakterier og parasitter i tillegg.

Gruppeinnstillinger

Hepatitt A er mer en bekymring i USA i gruppeinnstillingene som fengsler, psykiatriske avdelinger og langsiktig omsorg fasiliteter. Dette er fordi en person med hepatitt A er i stand til å infisere andre når han kommer i kontakt med den infiserte personens fekaliene. Dette kan skje når fekaliene er på overflater eller fra person-til-person når hygiene ikke er praktisert gjennom håndvask. HAV vaksine anbefales for folk i disse innstillingene.

Vaksine

En vaksine mot HAV har vært tilgjengelig i USA siden 1995 CDC anbefaler at reisende til land der hepatitt A er svært endemisk (naturlig forekommende) bli vaksinert. Folk i gruppeinnstillinger, IV narkotikamisbrukere og menn som har sex med menn oppfordres også til å få vaksinen. Andre anbefalinger omfatter forbruker godt tilberedt mat, drikkevann og praktisere god hygiene.

Kilder til Ringorm

Kilder til Ringorm


Pinworms, vet som Enterobius vermicularis, er funnet i tarmen. Disse små tråd skapninger kan reise til endetarmen eller tykktarmen, men egg kan overføre til en hvilken som helst overflate, som fører til en høy grad av forurensning av intetanende ofre. Unngå vanlige kilder for interaksjon med pinworm egg er den beste måten å redusere risikoen for infeksjon.

Sengetøy og klær

Pinworms forlate endetarmen mens du sover for å sette inn egg utenfor endetarmsåpningen. Dette fører til riper, da eggene reise til negler, klær og sengetøy. Endre natt klær hver kveld og vaske sengetøy minst en gang i uken reduserer risikoen for overføring. Bade i morgen for å fjerne eventuelle lagt egg fra forrige kvelden.

Leker og kontorrekvisita

Barnemark infeksjoner er mer vanlig med barn på grunn av leker bidra til å spre eggene. Men kontorrekvisita er også transport for egg til å følge deres neste vert. Egg kan opprettholde fuktighet selv i tørre, støvete miljøer og kan overleve i opptil to uker. Streng håndvask er den beste måten å unngå pinworms. Barnevernsarbeidere bør holde barnas mouthing av leker til et minimum. Daglig desinfiserende senker sjansen for overføring av pinworms.

Dørhåndtak og lysbrytere

Pinworms kan enkelt overføre til et dørhåndtak eller lysbryter fra ett selskap og deretter flytte til en ny vert. Egg holder seg til de fleste overflater og flytte effektivt fra døde overflater til levende kropper gjennom berøring. Hold disse flatene pyntet samt bruke barrierer, som vev eller papirhåndklær, å åpne og lukke dører og flip lysbrytere når det er mulig.

Kraner

Offentlige overflater er førsteklasses kilder for å spre pinworms. Kraner tilbyr et fuktig miljø, som skaper en spesielt gjestfrie hjem for pinworm egg. Barrierer bør brukes til å slå kraner på og av; desinfiserende senker forurensningsrisiko. Tørking kraner etter bruk hjelper også ødelegge egg og deres miljø.

God Protein mat kilder som øker metabolismen

Matvarer som har et høyt proteininnhold kan bidra til å forbedre din nåværende metabolic rate, slik at du vil brenne kalorier mer effektivt. Hvis stoffskiftet er ute av form på grunn av vanskjøtsel eller dårlig matvaner, kan du begynne å konsumere gode kilder til høy-protein matvarer for å bøte på problemet. Det er nok av høy-protein mat kilder å velge mellom, slik at du enkelt kan diversifisere din protein inntak.

Hvorfor Proteiner er bra for deg

Matvarer med høyt proteininnhold har viktige aminosyrer som kroppen din trenger for sunn vekst; protein påvirker veksten av dine organer, hud, hår, negler og muskler. Å få riktig mengde protein kan forbedre din generelle helse, men et fravær av nødvendige proteiner eller et overskudd av proteiner kan ha uheldige effekter på kroppen din. Når du spiser for mange proteiner, kan du samle ketoner i systemet, og dermed tvinger leveren og nyrene til å jobbe overtid for å filtrere systemet.

Du vil ønske å integrere minst en høy-protein mat kilde til hvert måltid av dagen, så vel som alle snacks du forbruker. Ved å integrere en god proteinkilde til hvert måltid, vil du være i stand til å møte kravene til kroppen din, og energinivået vil øke vesentlig. I tillegg, fordi det tar langt mer kalorier å fordøye høy-protein mat, du kommer til å bruke 25 prosent mer energi bare for å brenne opp maten du spiser.

Hvor mye du skal Konsumere

Ifølge styret i Mat og ernæring fra Institute of Medicine, skal barnet ha et proteininntak som tilsvarer fem prosent til 30 prosent av deres totale kaloriinntak. Voksen bør ha 35 prosent av deres kaloriinntak som består av proteiner. Proteiner kan være avledet fra en rekke naturlige matvarer, og noen utøvere velger proteintilskudd for ekstra energi når styrketrening. Du må bestemme nødvendig kaloriinntak for å finne antall gram protein du trenger.

Bruk en kalorikalkulator for å finne ut riktig kaloriinntak for noen på din alder, høyde og vekt. Multipliser kaloriinntaket med 0,35 for å få prosentandel av kalorier som du forbruker som bør bestå av proteiner. Når du har total din, dele det med fire fordi hvert gram protein tilsvarer fire kalorier. For eksempel, hvis du finner ut at du trenger å konsumere 2000 kalorier om dagen, 35 prosent av kaloriinntaket tilsvarer 700 kalorier. Totalen, 700, delt på 4, tilsvarer 175 gram protein du bør spise hver dag for å oppnå optimal helse.

Beans

Bønner i alle varianter er en fantastisk kilde til protein; fava bønner inneholder bare mer enn åtte gram naturlige proteiner for hver kopp fortært; kidneybønner, enten kokt eller rå, har 3,67 gram protein per kopp; ferske limabønner, når rå, har 10,67 gram protein per kopp, og en kopp rå mungbønner inneholder 3,13 gram protein per kopp. Bønner er også en utmerket matkilde fordi de er lave i kalori-innhold, er vitamin beriket, er fettfritt, og er en stor kilde til fiber, også. Spise minst en porsjon bønner om dagen vil øke protein inntak og vil ytterligere forbedre helsen.

Frø og nøtter

Vil du ha en snack som er super høy på protein? Starte forbruker frø og nøtter i stedet for søtsaker. For eksempel, en enkelt kopp hele mandler har 30,4 gram protein; en kopp hele cashewnøtter inneholder 20,16 gram proteiner; og en kopp hakkede valnøtter har mer enn 29 gram protein per servering. Flaxseeds tilby deg 30,22 gram protein per kopp, og solsikkefrø har 32,79 gram protein for hver kopp fortært. Du kan legge til nøtter og frø til en rekke matvarer for ekstra smak og for enkelt å øke proteinverdier.

Kjøtt og andre protein Alternatives

Selvfølgelig egg er en populær proteinkilde. Egg når enten kryptert eller hardkokt tilbyr de mest protein; eggerøre har 24,40 gram protein per kopp, og hardkokte egg har 6,29 gram protein per egg. Tre gram av stekt svinekjøtt vil forsyne deg med 21,5 gram protein, og fisk som hyse og karpe er også lastet med protein. En enkelt filet av hyse har mer enn 36 gram protein per servering, og en filet av karpe har mer enn 38 gram nødvendige proteiner. Det er nok av høy-protein mat for deg å konsumere for å diversifisere din diett og å få alle de protein du trenger for å øke stoffskiftet raskt.

Kilder til magesmerter

Kilder til magesmerter


Magesmerter kan skyldes enkle fordøyelsesbesvær, eller det kan være et symptom på en mer alvorlig sykdom. Hvis du har uløst magesmerter eller ledsagende symptomer som vedvarende oppkast, diaré eller blodig avføring, er det viktig at du ser en lege med en gang.

Gastroenteritt eller "Magen influensa"

Gastroenteritt er en infeksjon i mage og tarm forårsaket av enten et virus eller bakterier (matforgiftning). Det blir ofte kalt "mageinfluensa" selv om det ikke er forårsaket av influensavirus. Sammen med magesmerter eller kramper, kan du også oppleve kvalme og oppkast, diaré, hodepine og feber som vanligvis varer i gjennomsnitt en til tre dager.

Acid Reflux

Acid reflux forårsaker halsbrann og noen ganger kvalme. Dette skjer når ufordøyd væske mageinnholdet tilbake opp i spiserøret, røret som går fra munnen til magen. Kronisk acid reflux vanligvis krever behandling med medisiner.

Magesår

Magesmerter kan være forårsaket av slitasje av et område på magen, spiserør eller øvre intestinal fôr. Magesår oppstår når magesyre tærer slimhinnen og forårsaker en skade eller hull. Det er nå kjent at magesår er knyttet til en infeksjon med Helicobacter pylori (Helicobacter pyloricus) bakterier i mage. Denne tilstanden er behandlet med antibiotika.

Blindtarmbetennelse

Blindtarmbetennelse er en infeksjon av vedlegg, et lite rør i begynnelsen av tykktarmen. Infeksjonen er forårsaket av en blokkering i området som deretter fører til lokale tarmbakterier til å formere seg og inflame området. Blindtarmbetennelse krever vanligvis kirurgisk fjerning av tillegget.

Konklusjon

I de fleste av de kilder til magesmerter er nevnt her, vil tilstanden avtar av seg selv eller etter mild medisinsk behandling. Det er imidlertid viktig å vite at vedvarende mage eller magesmerter som ikke går bort, forverres eller innebærer symptomer som svimmelhet, blod i avføringen eller kronisk diaré, bør tas på alvor og diskutert direkte med legen din.

6 Kilder til DNA hos mennesker

6 Kilder til DNA hos mennesker


Medisinsk vitenskap er å lage en rekke fremskritt innen diagnostikk og botemidler. En av de mest bemerkelsesverdige måter som de kan oppnå så mye er ved å ta DNA-prøver fra mennesker og kjøre tester. En persons DNA er vinduet til hvordan hans kroppens funksjoner og er utrolig nyttig i å finne ledetråder til hans sykdom. I tillegg kan studiet av DNA-gjøre mer enn å bidra til en individuell pasient; forstå DNA som helhet kan bidra til å kurere endemiske medisinske problemer.

Seks Hovedkildene

DNA kan finnes over hele kroppen. Hver enkelt celle i kroppen av en hvilken som helst plante, dyr, sopp eller bakterier har DNA. Hos mennesker er det seks grunnleggende kilder for DNA, og å skaffe DNA fra en hvilken som helst av disse kilder har positive og negative aspekter. De seks kilder er bløtvev, blod, sæd, spytt, hår røtter og døde hudceller.

Soft Tissue

Myke vevsprøver er en flott måte å skaffe DNA. Problemet er at prosessen er ofte invasiv og krever kirurgi for å skaffe. For eksempel, hvis en pasient har leverproblemer, kan en lege å ta en prøve av mykt vev i leveren for å diagnostisere pasienten. Dette krever et lite snitt i buken og spesielle instrumenter for å oppnå. På den positive siden, kan skaffe DNA fra den del av kroppen som påvirkes bidra til å bestemme om problemet er en genmutasjon.

Blood

Blod gir en enorm mengde informasjon om en person, inkludert DNA. Ulempen med å bruke blod er at det krever at du stikke noens arm med en nål, som noen mennesker ikke kan håndtere. Fordi det er en væske, er det også vanskelig å lagre effektivt. På oppsiden er at du får en masse DNA fra en liten prøve, og leger kan utføre mange forskjellige typer tester på blod.

Semen

Semen er en pålitelig kilde for DNA, og kan brukes for sin analyse for å bestemme en manns fruktbarhet. I åsteder, kan sæd være den eneste bevis for at politiet kan bruke til å identifisere en mistenkt. Men ber om en sædprøve for en DNA-test er pinlig og unødvendig fordi det er mange enklere metoder for å få DNA.

Spytt

Spytt er den foretrukne fremgangsmåte for å oppnå DNA. Med en bomullspinne, kan en lege tørke innsiden av en pasientens munn og få nok DNA til å teste hundrevis av forskjellige tider. Det er smertefri, ikke-invasiv og ikke fornærme pasienten.

Hårrøttene

Hårrøttene, som sæd, er en god kilde til bevis for politiets etterforskning. Håret er ofte igjen på åstedene, spesielt i tilfelle av voldelige kamper. Men i et legekontor, er det vanskeligere å få en hår prøve enn en kinnet vattpinne.

Døde hudceller

Døde hudceller er en fenomenal anelse for detektivarbeid. Folk kaster hudceller hele tiden, og forutsatt at de kan bli funnet, de er en pålitelig kilde av DNA som kan hjelpe forhånd en politietterforskning. Hudceller er en stor del av hvorfor kinnet vattpinne metoden er så effektiv. I tillegg til å få DNA fra spytt, hudceller gni av kinnet og gi DNA.

Naturlig kilde til Østrogen

Østrogen er den dominerende kvinnelige kjønnshormonet. Det er naturlig produsert i kroppen ved eggstokkene inntil overgangsalder. Etter overgangsalderen, binyrene fortsatt produserer mengder av østrogen i de fleste kvinner. En annen naturlig kilde av østrogen er til stede i visse planter i form av phytoestrogen.

Phytoestrogen

Phytoestrogen er 1/400 styrken av østrogen som produseres av kroppen. Som et resultat, betyr phytoestrogen ikke fremkalle den samme rask celle duplisering som gjør østrogen tilbøyelige til å fremme tumorvekst.

Soyabønner

Soyabønner er en rik kilde til phytoestrogen, som etterligner østrogen produseres av kroppen.

Svart cohosh

Klaseormedrue er en urt som inneholder en høy mengde av phytoestrogen, og er ofte brukt som urteterapi for kvinner i overgangsalderen.

Linfrø

Linfrø inneholder også en form for phytoestrogen som kan være nyttig ved behandling av kvinnelig hormonelle lidelser.

Rødkløver

Rødkløver er en urt som inneholder phytoestrogen. I Europa er det brukt som en naturlig behandling for brystkreft.

Hvordan øke vitamin D-inntak fra mat kilder

Hvordan øke vitamin D-inntak fra mat kilder


Vitamin D, også kalt "solskinn vitamin," er et essensielt næringsstoff for sunn benbygning og for å opprettholde kroppens nivåer av fosfat og kalsium. Kroppens Vitamin D kan tilfredsstilles gjennom eksponering for sollys og et balansert kosthold. Men utilstrekkelig sollys eksponering på grunn av faktorer som smog, solkrem og sesongmessige endringer bringer opp behovet for å supplere vitamin D-nivåer. Dette kan også være nødvendig av medisinske årsaker blant personer over 65 år for å opprettholde optimal benhelse. Følgende retningslinjer ta for hvordan å konsumere mer vitamin D gjennom kloke kosthold valg.

Hvordan øke vitamin D-inntak fra mat kilder

•  Legg fet fisk i kostholdet ditt. Studier har vist at fet fisk er den mest tallrike mat kilde til vitamin D. vitamin D, et fett-oppløselige forbindelse, lagres og akkumuleres i fiskens kroppsvevet. Noen av fet fisk inkluderer sild (1383 IU per 3 oz.), Villaks (988 IE per 3,5 oz.), Katt fisk (425 IE per 3 oz.), Kveite (510 IE per 3 oz.), Kokt makrell (345 IE per 3 oz.) og oppdrettslaks (245 IE per 3,5 oz.).

•  Ta en daglig dose av fiskeolje, som for eksempel torskeleverolje, som er et naturlig supplement til mat. Tran gir mer enn 1350 IE per 15ml av olje, og er den eneste andre mat kilde til vitamin D som kan måle innholdet per porsjon av fet fisk som sild.

Stock opp på ikke-Fish Seafood kilder til dette viktige vitamin, for eksempel reker (129 IE per 3 oz.), Østers (272 IE per 3 oz) og kokt ål (200 IE per 3,5 oz.).

innlemme andre naturlige dyr mat kilder i måltidene dine, for eksempel biff leveren (30 IE per 3,5 oz servering) og egg (opp til 25 IE per eggeplomme).

Bruk sopp å øke vitamin D-inntak. Hvert fjerde shitake sopp, for eksempel, gir 249 IE vitamin D. Sopp gi veganere med deres eneste naturlig mat kilde til vitamin D.

Shop for mat merkevarer som er beriket withVvitamin D, som kan være rike kilder til vitamin D. Dette er spesielt viktig hvis du er allergisk mot sjømat. Per FDA krav, befestet ku melk, soymilk, ris melk og appelsinjuice gi 100 IE vitamin D per 8 oz glass. Yoghurt, tofu, sveitsisk ost, frokostblandinger, margarin og brød er andre matvarer som ofte beriket med vitamin D.

Cook med vitamin D-rik mat og produkter. Ved hjelp av forsterkede produkter som befestet melk som en ingrediens i oppskrifter, for eksempel sauser, bakevarer og puddinger vil bidra til å øke inntaket av vitamin D. I motsetning til mange andre vitaminer, er vitamin D relativt stabil og vil ikke bli ødelagt ved koking.

Mat kilder for vitamin D

Mat kilder for vitamin D


Kroppen din trenger vitamin D for å hjelpe den absorbere kalsium. Vitamin D bidrar til å holde skjelettet vokser og sterk. Får tilstrekkelige mengder vitamin D bidrar til å forebygge rakitt hos barn og osteoporose og osteomalasi hos voksne. Dette vitamin er også involvert i riktig funksjon av nervesystemet og immunsystemet. Den viktigste kilden til vitamin D er av naturlig sollys. Den er også tilgjengelig i kosttilskudd. Det er også noen matvarer som inneholder vitamin D for å hjelpe deg å få det nødvendige beløpet.

Tilstrekkelig nivå

Fra fødsel til 50 år gammel, er et sunt inntak av vitamin D 5 mikrogram daglig. Mellom 51 og 70, må du få 10 mikrogram. Hvis du er over 70 år, trenger du 15 mikrogram hver dag.

Beste Mat Kilder

Fisk som er fet som laks, tunfisk, østers og makrell inneholder vitamin D. Dette gjelder spesielt hvis du spiser den kjøttfulle delen av fisken.

Andre Mat Kilder

Andre mat kilder til vitamin D inkluderer biff, lever, ost, sopp og eggeplommer. Men mengden av vitamin D i disse matvarer er minimal.

Berikede matvarer

Den beste måten å få vitamin D fra mat inntaket er gjennom å spise mat som er beriket. Dette inkluderer melk, frokostblandinger, noen fruktjuicer spesielt appelsinjuice, og noen melkeprodukter som yoghurt, fløte og margarin. For sikkerhets Food and Drug Administration (FDA) regulerer hvor mye vitamin D kan legges til matvarer.

Advarsel

Du kan få for mye vitamin D. Dette kan føre til at kroppen å absorbere for mye kalsium. For mye kalsium kan føre til problemer i hjertet, lungene og kan føre til nyrestein.

Mat kilder til vitamin B3

Vitamin B3, også kjent som niacin, er et vannløselig vitamin som er essensielt for god helse. Vitamin B3 hjelper kroppen å omdanne mat til energi, forbrenne fett og regulere blodsukkeret. En mangel på dette viktige vitamin kan forårsake en sykdom som kalles pellagra.

Grønnsaker

Asparges, romanosalat, tomater, sennep greener, squash, grønne bønner, gulrøtter og brokkoli alle inneholder betydelige mengder av vitamin B3.

Kjøtt, fisk og fjærfe

Proteinrik mat er gode kilder til vitamin B3. Tunfisk, kyllingbryst, biff lever, kveite og laks er noen av de rikeste kildene i denne kategorien.

Nøtter og frø

Peanøtter, peanøttsmør, sennep frø og mandler anses gode kilder til vitamin B3.

Korn

Hel-korn matvarer som brød, cornmeal, tortillas og frokostblanding er naturlig rik på niacin, mens prosessert korn matvarer er vanligvis beriket med syntetisk vitamin B3.

Andre kilder

Vitamin B3 er funnet i et overraskende utvalg av matvarer som inneholder soyasaus, crimini sopp, mango, fersken og honningmelon.