Digidexo.com

Hva er årsakene til Constant Tretthet?

Hva er årsakene til Constant Tretthet?


Det er normalt å føle seg sliten noen ganger, spesielt hvis du jobber hardt. Men hvis du er lei det meste av tiden, og vet ikke hvorfor, sjansene er det er en underliggende årsak. Ifølge Wrong Diagnosis.com nettside, ca 500.000 amerikanere sliter med en tilstand som kalles kronisk utmattelsessyndrom. Andre rett og slett føler seg sliten av ulike andre årsaker. Før behandling av din trøtthet, er det viktig å vite årsakene til konstant tretthet.

Identifikasjon

Konstant trøtthet er en følelse av utmattelse, apati og svakhet utover normal tretthet. Faktorer som fører til konstant tretthet kan variere fra medisinske årsaker som rekonvalesensperiode etter alvorlig sykdom eller medisinsk tilstand til psykologiske årsaker.

Kronisk utmattelsessyndrom

Kronisk utmattelsessyndrom er sykdommen mest forbundet med konstant trøtthet. Selv om det ikke er sikkert hva som forårsaker kronisk utmattelsessyndrom, det er ofte et resultat av å ha gjennomgått en nylig virusinfeksjon, vanligvis i de øvre luftveiene. Denne sykdommen kan ha vært en vanlig forkjølelse, influensa eller fordøyelses lidelse som forårsaker oppkast og diaré.

Sykdommer og lidelser

Kreft er en av de viktigste sykdommer som kan forårsake tretthet. Hjertesykdom kan også forårsake konstant tretthet. Andre sykdommer og lidelser kan være skrumplever, diabetes, hepatitt, multippel sklerose, Parkinsons sykdom, revmatoid artritt og gastroøsofageal refluks.

Medisinske tilstander

Lavt blodsukker (hypoglykemi) og lavt trykk (hypotensjon) kan føre til konstant trøtthet. Jernmangel (anemi) og endringer i hormonnivået kan også være faktorer. En overaktiv skjoldbruskkjertel (hypertyreose) eller en underaktiv skjoldbruskkjertelen (hypotyreose) kan resultere i kontinuerlig tretthet. Søvnforstyrrelser så som søvnapné kan føre til tretthet konstant. Fibromyalgi er en kronisk tilstand som fører til tretthet, muskelsmerter og ømhet, samt stivhet i muskler, ledd og sener.

Behandlinger for sykdommer

Foruten kjemper sykdommer, behandle dem kan føre til kronisk tretthet. For eksempel, etter operasjonen, pasienter noen ganger trenger langvarig sengeleie. Andre behandlingsinduserte faktorer kan inkludere medikamentell behandling ved hjelp av medisiner og behandlinger som antidepressiva, antiepileptika, kjemoterapi og blodtrykksmedisin.

Psykologiske og psykososiale faktorer

Psykologiske faktorer for konstant trøtthet kan medføre depresjon, rusmisbruk, spiseforstyrrelser, angstlidelser, schizofreni, demens og delirium. Folk kan også lider konstant tretthet fra psykososiale problemer, inkludert skilsmisse, ekteskapelig separasjon, fattigdom, sorg og søvnforstyrrelser.

Fysiologiske problemer

Kronisk tretthet kan være forårsaket av forhold som graviditet, søvnforstyrrelser eller endringer i arbeidsplaner. Andre eksempler på fysiologiske faktorer kan omfatte battling lyder, ekstreme temperaturer og høydeforhold, overanstrengelse og jet lag.