Digidexo.com

Paleo Diet for ADHD

Paleo kosthold er en måte å spise som gjenskaper den måten våre forfedre spiste i den paleolittiske epoken (Stone Age). Noen mennesker tror Paleo kosthold er den mest passende diett fordi det er programmert inn i våre gener og har tillatt oss å overleve som art. Noen hevde at denne dietten kan hjelpe personer med en rekke sykdommer eller forstyrrelser, inkludert ADHD.

Paleo Diet

Retningslinjene i Paleo diett anbefaler forbruker bare mat som var tilgjengelig for de første menneskene. Dette inkluderer kjøtt, fisk, fjærkre og egg. Frukt, grønnsaker (spesielt rotgrønnsaker), nøtter og bær er også et fast innslag i denne dietten. På Paleo diett, må du utelukke noe mat som må behandles for å spise og var ikke tilgjengelig for mannen før brannen ble oppdaget. Utelukke matvarer som korn, poteter og andre grønnsaker du har til å lage mat å spise, bønner, melkeprodukter, sukker og salt og peanøtter, som ikke er faktisk nøtter (de er belgfrukter). Målet med Paleo kosthold er å komme tilbake til det grunnleggende, spise den maten som hjalp drivstoff folk fra begynnelsen av menneskets evolusjon.

ADHD

ADHD, eller ADHD, er en nevrologisk atferd lidelse som rammer opp til fem prosent av barn og omtrent 4,7 prosent av voksne. Symptomer på ADHD inkluderer mangel på oppmerksomhet og fokus, manglende evne til å konsentrere seg, impulsivitet og hyperaktivitet. En studie rapportert i Pediatrics i 2004 antydet at gluten (finnes i karbohydrater) kan utløse fordøyelsesproblemer i enkelte mennesker. Glutenintoleranse ble vist seg å være mer utbredt hos personer med ADHD. Reduksjon eller eliminering av gluten i kosten kan lindre noen ADHD symptomer.

Paleo Diet for ADHD

Paleo diett ekskluderer matvarer som inneholder gluten, som poteter, brød, havre og de fleste korn. Ved å følge Paleo diett, du automatisk er eliminere gluten fra kostholdet ditt. Hvis du lider av ADHD, kan dette bidra til symptomene dine. Etter en glutenfri diett eller en høy-protein diett, som Atkins, kan gi lignende resultater.