Digidexo.com

Hvordan virker Røyking påvirker hjertet?

Funksjoner of the Heart

Hjertet utfører den nødvendige funksjon med å pumpe blod gjennom kroppen. Hensikten med denne funksjon er å gi oksygenrikt blod til vev og organer i kroppen. Oksygenering av blodet er bare prosessen med å kombinere oksygen med blod, en funksjon som utføres av lungene.
Den høyre side av hjertet tar blod som ikke inneholder oksygen, og pumper det inn i lungene som skal oksygenerte. Den venstre side av hjertet mottar blod fra lungene som er oksygenerte. Den oksygenrikt blod pumpes deretter av hjertemuskelen i hele kroppen til dens vev og organer.

Virkningen av røyking på hjertet

Røyking påvirker hjertet på grunn av to kjemikalier i sigaretter: karbonmonoksid og nikotin. Karbonmonoksid festes til hemoglobin i blodet. Hemoglobin er ansvarlig for transporten av oksygen i hele kroppen. Karbonmonoksid erstatter oksygen, og dermed redusere muligheten av hemoglobin til å transportere oksygen til hjertet, og hele resten av kroppen. Nikotin stimulerer adrenalin produksjon, noe som fører til at hjertet til å slå fortere og dermed øker blodtrykket.
Røyking også negativt påvirker hjertet av dens innvirkning på produksjon av kolesterol. Sigarettrøyk øker produksjonen av LDL-kolesterol (det dårlige kolesterolet), mens på samme tid å redusere produksjonen av HDL (god cholesterol).

Langsiktig Påvirker av røyking på hjertet

En sigarett vil selvsagt ikke føre til hjerteproblemer, men langsiktig røyking eller langvarig eksponering for tobakksrøyk kan ha alvorlige konsekvenser for hjertet. Høyt blodtrykk fører til at hjertet til å jobbe hardere på en daglig basis, noe som betyr en belastning på hjertet som bygger seg opp gjennom årene.
Sigarettrøyk påvirker kolesterol produksjon i kroppen. Kolesterol fører til en innsnevring og åreforkalkning, som hindrer den riktige strømning av oksygen til hjertet, og hele resten av kroppen. Dette skatter hjertet enormt, og kan til slutt føre til et hjerteinfarkt.