Digidexo.com

Grunnleggende Dental Instruments

Grunnleggende Dental Instruments


Tannleger trenger en omfattende kunnskap om alle de instrumenter som brukes i tannpleien, men tannhelsesekretærer bør gjøre seg kjent med de grunnleggende tannlegeinstrumenter, også. Kjenne de viktigste instrumentene og deres form og funksjon kan også hjelpe pasienter lindre noen av deres angst forbundet med en tur til tannlegen.

Speil

Speilet verktøyet har en lang, tynn metallhåndtak og en vinklet speil på toppen, som tannleger refererer til som "jobber slutten." Den del av metallet som forbinder speilet til håndtaket er skaftet. Disse vilkårene gjelder for hver dental hånd instrument.

Speilet forstørrer, reflekterer lys og lar tannlegen for å se vanskelig å nå deler av munnen. Det kan også bevege seg og manipulere deler av munnen midlertidig under en undersøkelse.

Probe

Sonder har lange håndtak og ett eller to arbeids ender med spisse metall tips. Tannlegen bruker sonder for å skrape og prod overflater for tegn på forfall og defekter. Prober kommer med tips i forskjellige vinkler og med ulike nivåer av skarphet. Buttere ender beskytte vev mot skade.

Pinsett og tang

Tannleger bruker pinsett og tang for å sette inn og fjerne objekter inn og ut av munnen. En tannlege kan bruke tang for å holde en bomullspinne for å demme blødning, for eksempel. Noen pinsett og tang kan ha en lås for å holde dem på plass.

Tang

Tang gi et sterkere grep enn pinsett og tang, og tannleger bruker dem til å bryte og trekke tenner. Begge håndtak og nebb - de bevegelige ender som festes til hver sin side av tennene - kan ha uregelmessig vinkler for å gi tann kirurgen tilgang til forskjellige deler av munnen eller forskjellige typer av tenner, slik som jeksler.

Skjærende Instrumenter

Skjære instrumenter omfatter gravemaskinen, noe som kan ha form av en skje for å tillate at tannlegen for å fjerne rusk fra tannen; meisel, som chips bort på den ytre overflaten (emalje) av tennene; og økser, som får arbeids ender har små blad for skjæring og skraping.

Håndstykke

En håndstykke er en motorisert redskap med et bredt håndtak. Den roterende arbeids enden har flere vedlegg, hver for en annen bruk. En av vedleggene er et bur, som borer i tennene, derav felles nontechnical begrepet "tannlegebore." Burs varierer i vinkel, form og overflatestruktur, avhengig av arten av det arbeid. Tannleger bruker et håndstykke i prosedyrer som fyllinger og Rotfylling, vanligvis kjent som en rotfylling.