Digidexo.com

Forskjellen mellom infrarød sauna og solsenger

Forskjellen mellom infrarød sauna og solsenger


Infrarød sauna bruke dyp infrarødt lys å varme badstuen kammer og noen inne. Infrarødt lys har lengre bølgelengde enn synlig lys. Tanning beds bruke ultrafiolett (UV) lys for å aktivere hud pigmenter og gi deg en brunfarge. UV-lys har en kortere bølgelengde enn synlig lys.

Infrarød lys

Infrarødt lys kan absorberes som strålevarme. Infrarød gir deg den varme gløden du føler deg ute i sollys. Infrarødt lys er relativt lav-energi, og det er ingen skadelige effekter forbundet med moderat infrarød lyseksponering.

Infrarøde badstuer

Infrarød sauna bruke en spesiell pære eller emitter å varme rommet med infrarød stråling. Ulike infrarøde varmeovner kan produsere ulike bølgelengder av infrarød stråling. Far-infrarøde (FIR) kilder generere infrarød med bølgelengder fra 7 til 14 mikron. Denne strålingen sies å trenge dypt inn i kroppen og kan hjelpe til dislodging giftstoffer fra i fettcellene. Infrarød sauna ikke gi noen skadelig UV-stråling.

Farene ved infrarød sauna

Det antas farene ved infrarøde badstuer er ikke relatert til den infrarøde varmekilde, men til generell overoppheting og dehydrering. Personer med visse helseproblemer eller personer som tar visse medisiner kan ha ytterligere risiko. Toksiner kan mobiliseres fra fettvev ved å ta badstue. Hvis du slutter å svette i en infrarød sauna, kan dette være et tegn på heteslag eller dehydrering og overhengende heteslag. Sørg for at du holder deg hydrert ved å drikke væske når du tar badstue. Personer med hjertesykdommer, lupus eller hjernesvulster bør ikke ta badstuer.

Tanning Beds

Tanning senger er designet for å gi huden eksponering for kosmetiske eller terapeutisk UV lys. Noen mennesker bruker solarium for å få en attraktiv brunfarge. De er også brukt til å behandle noen medisinske tilstander. UV-lyset er delt inn i tre grunnleggende grupper.

Solseng farer

UVA er den lengste bølgelengden og den minst farlig. UVA er 315-400 nanometer i bølgelengde og regnes som den sikreste UV-lys. UVB er kortere bølgelengde og kan føre til at huden og vevet skade når overflødig eksponering oppstår. UVB kan forårsake hudkreft og grå stær. Om 97-99 prosent av naturlig sollys å nå jorden er UVA. Tanning seng lamper som har mer UVB kan forårsake hudskader inkludert brenning og hudkreft. UV-lys fører også til grå stær. Bruk alltid vernebriller når du bruker en tanning bed. Tanning senger er ikke anbefalt for barn.