Digidexo.com

Hva er funksjonen av B12 i kroppen?

Hva er funksjonen av B12 i kroppen?


Vitamin B12, et viktig næringsstoff i kroppen, blir brukt til å gjøre blodceller og spiller en viktig rolle i å opprettholde en sunn nervesystemet.

Hvordan Konsumere B12

Normalt forbruk av kjøtt, meieriprodukter, skalldyr og egg kan hjelpe til med den naturlige produksjonen av vitamin B12 i kroppen ifølge WebMD. Dette øker den naturlige mengde B12 i kroppen, noe som fører til bedre kroppsresponser med kognitive og nervefunksjoner.

B12-mangel

En mangel på vitamin B12 kan skje med folk som er vegetarianere som unngår B12-rik mat, eller når en person er i stand til å absorbere B12 naturlig, forårsaket av en autoimmun lidelse som kalles pernisiøs anemi. Tegn på mangel er tretthet, svakhet, forstoppelse og prikking i hender og føtter.

B12 kosttilskudd

B12 kan finnes i supplerende form gjennom vitaminer, tabletter eller pastiller. For mer alvorlige mangler, kan intramuskulære injeksjoner av vitamin B12 skudd være foreskrevet av en lege for å gjenopprette B12 naturlige funksjon i kroppen. En gel form av B12 er tilgjengelig gjennom resept, så vel.

Vitamin B12 Moter

Vitamin B12 skudd har blitt utropt av kjendiser og noen vekttap leger for å øke energi og miste vekt. Selv om lite bevis eksisterer for å støtte dette, mange attester fortsatt ser ut til å sikkerhetskopiere disse begreper. Ifølge National Institutes of Health Office of Kosttilskudd, B12 skudd er nyttig bare i tilfelle av mangel.

Advarsler

B12 kan samhandle med visse medisiner, inkludert kloramfenikol, protonpumpehemmere, H2-reseptorantagonister (som Tagamet og Pepcid®) og metformin, ifølge NIH Office of Kosttilskudd. Eventuelle medisiner tatt bør diskuteres med lege.