Digidexo.com

Hvordan virker Lung Cancer skade kroppen din?

Hvordan virker Lung Cancer skade kroppen din?

Hva er Lung Cancer?

Lungekreft er kreft som former i vev i lungene, vanligvis i cellene lining luftpassasjene. De to hovedtypene er småcellet lungekreft og ikke-småcellet lungekreft. Disse typene er diagnostisert basert på hvordan cellene ser under et mikroskop.

Kreft begynner i celler, byggesteinene som utgjør vev. Vev utgjør organer i kroppen.

Normale, friske cellene vokser og deler seg til å danne nye celler som kroppen trenger dem. Når normale celler blir gamle eller blir skadet, de dør og nye celler tar deres plass.

Noen ganger går dette ryddig prosess galt. Nye celler dannes når kroppen ikke trenger dem, og gamle eller ødelagte celler dør ikke som de skal. Oppbyggingen av ekstra cellene danner ofte en masse av vev som kalles en vekst eller tumor. Tumorceller kan være godartet (ikke kreft) eller ondartet (kreft). Kreftceller spres ved å bryte bort fra den opprinnelige svulsten. De går inn blodkar eller lymfeårer, hvilken gren inn i alle vev i kroppen. Kreftcellene feste seg til andre organer og danne nye svulster som kan skade disse organene. Spredningen av kreft kalles metastasering.

De estimerte nye tilfeller og dødsfall fra lungekreft (ikke-småcellet og småcellet kombinert) i USA i 2008 er 215 020 nye tilfeller og 161 840 dødsfall.

Symptomer på Lung Cancer

Tidlig lungekreft ofte ikke forårsaker symptomer. Men som kreften vokser, det tar en toll på kroppen og vanlige symptomer kan omfatte:

* En hoste som blir verre eller ikke går bort
* Puste problemer, slik som kortpustethet
* Konstant brystsmerter
* Hoste opp blod
* En hes stemme
* Hyppige lungeinfeksjoner, for eksempel lungebetennelse
* Føler seg veldig trøtt hele tiden
* Vekttap uten kjent årsak

Hvis du har et symptom som tyder på lungekreft, må legen din finne ut om det er fra kreft eller noe annet. Legen din kan ta blodprøver, og du kan ha ett eller flere av følgende tester:

Fysisk eksamen: legen din sjekker for generelle tegn på helse, lytter til pusten din og sjekker for væske i lungene. Legen din kan føle seg for hovne lymfeknuter og en hoven lever.

Bryst x-ray: røntgenbilder av brystet kan vise svulster eller unormal væske.

CT scan: Leger bruker ofte CT-skanning for å ta bilder av vev inne i brystet. En x-ray maskin koblet til en datamaskin tar flere bilder. Bildene kan vise en svulst, unormal væske eller hovne lymfeknuter. Den eneste måten å vite med absolutt sikkerhet hvis lungekreft er tilstede er for en patolog for å kontrollere prøver av celler eller vev som er tatt i en biopsi. Patologen studerer prøven under et mikroskop og utfører andre tester.

Typer av Lung Cancer

Den type lungekreft vil avgjøre hvor raskt det vil spre seg og ta en toll på kroppen.

Hvilke typer lungekreft behandles forskjellig. De vanligste typene er oppkalt etter hvordan lungekreft cellene ser under et mikroskop:

Småcellet lungekreft: Om 13 prosent av lungekrefttilfellene er småcellet lungekreft. Denne type har en tendens til å spre seg raskt.

Ikke-småcellet lungekreft: De fleste lungekrefttilfellene, om lag 87 prosent, er ikke-småcellet lungekreft. Denne typen sprer saktere enn småcellet lungekreft.

For å finne ut hvilket stadium kreften er i, vil legen din måle klump, sjekk for å se om kreften har spredd seg og utføre tester som bein og lunge skanner og vev eller bein biopsier. Resultatene av testene vil hjelpe deg og legen din avgjøre om en behandlingsplan.

Hvordan Lung Cancer påvirker kroppen

Foruten de symptomer på lungekreft, som er generelt på grunn av de direkte effektene av den primære tumor til virkningene av metastatiske tumorer i andre deler av kroppen eller overfor forstyrrelser av hormoner, blod eller andre systemer forårsaket av kreft, er det andre problemer som påvirker kroppen på grunn av behandlingen, avhengig av typen av lungekreft og hvorvidt det er metastatisk lungecancer. Virkningene på kroppen er:

Lungekreft oftest sprer seg til leveren, binyrene, bein og hjerne.

Metastatisk lungekreft i leveren vanligvis ikke forårsaker symptomer, minst av diagnosetidspunktet.

Metastatisk lungekreft i binyrene også vanligvis forårsaker ingen symptomer ved diagnosetidspunktet.

Metastaser til skjelettet er mest vanlig med små cellekreft, men forekommer også med andre lungekrefttyper. Lungekreft som har spredning til skjelettet forårsaker skjelettsmerter, vanligvis i ryggraden (vertebrae), de thighbones og ribbeina.

Lungekreft som sprer seg til hjernen kan føre til vanskeligheter med syn, svakhet på den ene side av legemet, og / eller kramper.

Stråling og kjemoterapi

Avhengig av stadium av lungekreft og veksten av svulsten, kan legen foreslå cellegift eller stråling.

Kjemoterapi bruker kjemikalier som reiser gjennom blodet. Det påvirker både hudkreft og friske celler. Dette utgjør for de mange kjente bivirkninger av cellegift, inkludert kvalme og oppkast, håravfall, hudproblemer, munnsår og trøtthet.

Strålebehandlingen påvirker ikke celler i hele kroppen slik kjemoterapi gjør. Men påvirker det friskt vev liggende eller direkte tilknytning til svulsten. Til en viss grad bivirkninger av strålingen er avhengig av hvilken del av kroppen er rettet med stråling.

Kirurgi er et annet alternativ. Det er den foretrukne behandlingen for pasienter med tidlig stadium NSCLC. Dessverre, 60 til 80 prosent av alle pasienter som har avansert eller metastatisk sykdom er ikke egnet for kirurgi. Kirurgi har det fordeler, men det tar en toll på pasienten. Mange mennesker opplever smerte, svakhet, tretthet og kortpustethet etter operasjonen. De fleste har problemer med å bevege seg rundt, hoste og puste dypt. Oppgangen perioden kan være flere uker eller måneder.