Digidexo.com

Liver cyst symptomer

En lever cyste er en liten væskefylt vekst som utvikler i slimhinnen i leveren. I de fleste tilfeller utvikler en enkelt cyste og forårsaker ingen problemer for den enkelte vanligvis. Men noen mennesker opplever en mye tyngre forekomsten av disse cyster, som resulterer i en tilstand som kalles polycystisk leversykdom. Med denne lidelsen, lider leveren en samling av cyster, forårsaker orgelet å forstørre og utløser oppbevaring av væsker. Uavhengig av antall, lever cyster er aldri kreft, men kan produsere plagsomme symptomer hos sine lider.

Asymptomatisk

For folk flest, en lever cyste forårsaker ingen symptomer i det hele tatt. Dette skyldes i stor grad det faktum at disse små fremspring typisk dannes som et eneste vekst, ikke påvirker funksjonen, og helse av leveren. Heldigvis, av alle tilfeller av lever cyster, de fleste (rundt 95 prosent) aldri vise symptomer på tilstanden.

Pain

Av dem som utvikler symptomer på lever cyster, smerte er langt den vanligste av dem alle. Denne smerten er vanligvis isolert til mageregionen, og varierer i ubehag fra kjedelig til skarp. For noen er denne smerten følte i øvre høyre side av magen eller skulderen, som ofte er en indikasjon på at cysten har bedt blødning. Men dette symptomet er ikke alltid følt strengt som smerte, i stedet kan det manifestere seg som en abdominal fylde.

Oppblåsthet

Noen ganger, en lever cyste fører til at leveren til å hovne opp. I en slik situasjon kan en person legge merke til noen abdominal oppblåsthet på grunn av det økte trykket forårsaket av den svellede leveren. Men dette oppblåsthet er vanligvis subtil og en relativt sjelden symptom på tilstanden.

Behandling

Siden leveren cyster sjelden skape noen problemer, er mange mennesker aldri behandlet for tilstanden. Det er ikke før symptomer manifesterer at kirurgi blir et alternativ. Med lever cyster, blir en del av cyste fjernet, slik at det ikke lenger kan fylles med væske. Og ifølge Cleveland Clinic, er det svært sjelden å oppleve et tilbakefall.

Polycystisk leversykdom

Med polycystisk leversykdom, symptomene er de samme som lever cyster, unntatt noen ganger mye mer alvorlig. Imidlertid er behandlingen mye forskjellig for denne tilstanden, som det er altfor mange cyster til kirurgisk reparasjon. I denne situasjonen, er den eneste måten å behandle sykdommen fjerne leveren og erstatte den med en ny.