Digidexo.com

Living With MRSA-infeksjon

MRSA er en forkortelse for methicilllin-resistente Staphylococcus aureus. Ja, det er en munnfull å si, og det er derfor det er kjent i helse-og medisinske feltet som MRSA (uttales "Mersa"). Som navnet tilsier, er MRSA en type staph infeksjon, men med en vri: det er motstandsdyktig mot de mest brukte antibiotika. Kort sagt, er MRSA en av disse superbugs som kan erverves i sykehus.
Risiko for å anskaffe MRSA økning for personer med svekket immunforsvar, men flere og flere friske mennesker blir diagnostisert med MRSA. Ikke bare er den legemiddelresistente, men det er også svært smittsom.
Lære å leve med en MRSA-infeksjon krever omsorg og oppmerksomhet til detaljer. Du trenger for å beskytte deg selv og dine venner, familiemedlemmer og helsepersonell.

Living With MRSA-infeksjon

Iført en maske er en av de første tingene du vil få beskjed om å gjøre hvis du har MRSA. For å unngå å spre smitte til andre, unngå å gå ut i offentligheten med mindre det er absolutt nødvendig. Hver gang du er rundt andre, bære en maske. Dette beskytter andre fra infeksjon. Ikke bli såret eller fornærmet av dette nødvendighet. Alle som gir omsorg for deg vil være nødvendig å bruke hansker og en kjole for å unngå eksponering for bakterier som kan bli utvist fra kroppsvæsker samt respirasjon dråper.

Vær forsiktig når du gjør vaskeri. MRSA-bakterier klamrer seg til klær, sengetøy, håndklær og alt annet som du kommer i kontakt. Bruk engangshansker når du berører noen produkter som du har slitt eller at et familiemedlem diagnostisert med MRSA har rørt. Vask tøyet i varmt eller varmt vann, med blekemiddel.

Vask hendene ofte. Følg grunnleggende forebyggende tiltak som dekker munn og nese når du hoster eller nyser. Bade hver dag, og ikke dele personlige hygieneartikler med noen andre. Med unntak av frotté av etter bading, bruk papirhåndklær som kan kastes.

Ta vare på huden din. MRSA lever i huden, og noen sår --- uansett hvor svak --- tillater inngang. Huden din er smittsom til andre også, så ta vare å ikke berøre andre mens du er infisert.

Desinfiser ditt hjem regelmessig. Bruk hansker og bruke et blekemiddel løsning av 1 ss. blekemiddel per 1. qt. vann. Rene overflater, inkludert dørhåndtak, tellere, møbler --- noe som du kommer i kontakt med hver dag. Rene flater to ganger bare for å være trygg.

Hint

  • Ikke delta i kontaktsport hvis du har infisert huden sår. Vent til de har grodd helt. Unngå å være rundt mennesker med svakt immunforsvar som babyer eller eldre. Unngå treningssentre, bassenger, badstuer, manicurists, hår kutt eller massasje til dine sår har grodd helt.
  • MRSA kan være livstruende hvis den ikke behandles. Hvis du mistenker at du eller noen du kjenner kan ha MRSA, ta skritt umiddelbart for å få medisinsk behandling.