Digidexo.com

Hormon ubalanse Tegn og symptomer

Hormoner er en svært viktig del av en kvinnes helse. Hvis det er en hormonell ubalanse, for eksempel en svingning i de normale nivåer av østrogen og progesteron, kan det føre til at ubehagelige symptomer og tilstander. Derfor er det viktig å være oppmerksom på tegn og symptomer på en hormonell ubalanse.

Årsaker

Hormonnivået kan påvirkes av mange faktorer, blant annet stress, alder, livsstil og ernæring, samt skjoldbrusk forhold, eggløsningsproblemer, tidlig overgangsalder, polycystisk ovariesyndrom (PCOS) eller kjertelproblemer.

Symptomer

Symptomer på en hormonell ubalanse inkluderer akne, fet hud, svimmelhet, tretthet, angst, depresjon, hodepine, vektøkning, oppblåsthet, redusert sexlyst og endringer i menstruasjon. Disse symptomene er også assosiert med premenstruelt syndrom (PMS), men med en hormonell ubalanse de er mer uttalt og ikke gå bort over tid.

Diagnose

Fordi symptomene på en hormonell ubalanse kan være vanskelig å oppdage er det viktig å se en lege før du prøver å behandle deg selv --- og det er spesielt viktig at du møter med en reproduktiv spesialist, for eksempel en fødselslege eller gynekolog. Hun vil avgjøre om du har en hormonell ubalanse i blod, urin eller spytt.

Behandling

Hvis du mangler hormoner er det flere reseptbelagte medisiner du kan ta for å erstatte dem. Legen din kan forskrive riktig medisin for deg, eller du kan velge for naturmidler som chasteberry, klaseormedrue og ginseng.

Livsstil

Hvis du har plagsomme symptomer, men ikke har en ekte ubalanse, kan det være nyttig å endre livsstil. Forplikte seg til å spise en lav-natrium, lav-fett, høyt fiber diett og få en god mengde trening. I tillegg senker stressnivå og å unngå angstfremkallende situasjoner er også viktig.