Digidexo.com

Formålet med Pinhole Test for Vision

Formålet med Pinhole Test for Vision


Øyeleger gjennomføre synsundersøkelser og syns screenings å oppdage svaksynte og øyesykdommer før de blir for problematisk for pasienten. Pinhole testen er en enkel, men viktig del av en omfattende eksamen.

Formål

Pinhole test bidrar til å skille mellom to typer tåkesyn. En pasients tåkesyn kan være forårsaket av en fokusering problem som kan korrigeres ved briller eller kontaktlinser, eller den kan være forårsaket av en sykdom. En riktig utført pinhole test vil finne kilden til problemet.

Metode

En pinhole test er meget enkel, men meget nyttig; det kan også bli utført hjemme med et stykke papp materiale perforert med en nål spissen for å skape et pinhole omtrent 2 mm i diameter. Personen lider tåkesyn bør velge og fokusere på et fjernt objekt. Deretter, med et øye på en gang, må hun fokus på den samme fjerntliggende objekt gjennom pinhole i kortet.

Resultater

Hvis fjernt objekt vises skarpere gjennom pinhole, sannsynligvis har da faget en enkel fokus problem som kan løses med korrigerende linser. Men hvis det fjerntliggende objektet er fortsatt uklare gjennom pinhole, bør emnet kontakte en øyelege umiddelbart, da dette kan være en indikator på sykdom.