Digidexo.com

Hvor mye kolesterol bør man spise?

Hvor mye kolesterol bør man spise?


De fleste mennesker i dag og alder vet at for mye kolesterol er ikke bra for deg. Men vet du hvor mye er for mye? Det er nyttig kunnskap, siden har høye kolesterolverdier gir risiko for koronar hjertesykdom og hjerneslag.

Hvor kommer Kolesterol kommer fra?

Kroppen vår produserer kolesterol naturlig. Beløpet er avhengig av genetikk. Kolesterol er ikke iboende dårlig. Det er behov for ulike kroppsfunksjoner. Men for mye kan være usunt. Leveren og andre celler i kroppen vår gjør om lag 75 prosent av kolesterolet. De øvrige 25 prosent kommer fra vår diett i form av mettet fett, transfett og kosttilskudd kolesterol.

Kolesterol Anbefalinger

Kolesterol blir målt i milligram per desiliter blod (mg / dl). The American Heart Association etablert et sunt utvalg for low-density lipoprotein (LDL), som er kjent som "dårlig" kolesterol, high-density lipoprotein (HDL) eller "godt" kolesterol og triglyserider (fettstoffer i blodet). Men for enkelhets skyld, vil vi bare undersøke den totale kolesterolnivået måling.

Hvor mye bør det daglige inntaket av kolesterol være? Det er et sunt nivå, en borderline og et høyt kolesterol turar American Heart Association anbefaler følgende:

Mindre enn 200 mg / dL regnes som sunn.

200-239 mg / dL er borderline høyt kolesterol.

240 mg / dL og over er en usunn kolesterolnivået.

Menn og kvinner varierer betydelig i hvor mye de spiser hver dag. Begge er imidlertid over den anbefalte grensen. Den gjennomsnittlige amerikanske hannen spiser ca 360 mg kolesterol hver dag. Det er nesten dobbelt hva som er anbefalt. Den gjennomsnittlige amerikanske kvinnen spiser ca 240 mg i gjennomsnitt.

Kolesterol i Mat

Nå, la oss sette dette i perspektiv. Her er hvor lett det er å nå din sunne daglige grensen:

Ett egg setter deg på din daglige grensen, med ca 210 mg kolesterol. Selv en 3,5-unse del av skinn kylling er 85 mg, nesten halvparten din daglige grensen. Svinekoteletter og mager kjøttdeig er 85 mg og 78 mg henholdsvis.

Dette kan høres helt håpløst. Hvordan kan spise ett egg være usunt? Hvordan kan ett stykke kjøtt være nesten halvparten av mitt daglige grensen av kolesterol? Vel, en faktor igjen å bli undersøkt er matvarer som faktisk senke kolesterolet. Spise disse matvarene for å hjelpe motvirke noen av dine favoritt kolesterol-laden elementer:

Hele korn Havregryn Belgfrukter (bønner) Få dine daglige fiber krav med hel og naturlig mat, som frukt og grønnsaker Hvitløk

Dette er bare noen få matvarer som kan motvirke den kolesterol produseres av kroppen din eller kolesterol du spiser på daglig basis. Et balansert kosthold er nøkkelen til å nyte mange forskjellige matvarer uten skyld eller bekymre deg for skade helsen din.