Digidexo.com

Hvordan rense en CPAP Tubing & Mask

Pasienter som har obstruktiv søvnapné krever bruk av en CPAP, eller kontinuerlig positivt luftveistrykk, maskin. Apparatets blåser luft trykk gjennom slangen og en maske inn i pasientens luftveier. Dette lufttrykket bidrar til å holde pasientens luftveier fra hinder under søvn, noe som gjør at pasienten å puste riktig. I sin tur, får pasienten en bedre natts søvn og er lettet av slike symptomer som søvnighet på dagtid og tretthet, manglende konsentrasjon og ytterligere helseproblemer forårsaket av mangel på søvn og dårlig oksygenering.

Ifølge Metro Health System, "Den vellykkede bruk av en CPAP vil hjelpe (pasienten) puste lettere, sove bedre, og leve sunnere." MHS anbefaler at du kan bidra til vellykket bruk av en CPAP ved å rense masken og tubing regelmessig.

Bruksanvisning

Hvordan rense CPAP Tubing og Mask

•  Vask CPAP slangen og masken på en blanding av varmt vann og flytende oppvaskmiddel daglig. CPAP slangen kan rengjøres så ofte som en gang om dagen, men må rengjøres minst en gang per uke.

skyll forsiktig bort alt av oppvaskmiddel, ved hjelp av varmt vann.

Hang CPAP slangen til tørk, slik at vannet vil renne ut av slangen før neste gangs bruk. Dusjen er et passende sted å henge CPAP tubing, siden det overskytende vannet lett kan dryppe ned i dusjen renne. La masken lufttørke eller tørr med et håndkle før neste gangs bruk.

Desinfiser CPAP slange og maske månedlig, og i tillegg etter behov, ved å dyppe dem i en løsning av 1 del hvit destillert eddik til fire deler varmt vann. Tillat slangen og masken å suge i 20 til 30 minutter før du skyller grundig. Heng slangen tørke og enten håndkle-tørke masken eller la det lufttørke.