Digidexo.com

Hva gjør kreatin nivåer?

Hva gjør kreatin nivåer?


Kreatin er en essensiell aminosyre som brukes til å produsere energi som driver muskel-bevegelse og funksjon. Mens det meste av kroppens kreatin er dispergert i musklene, er noen også levert til hjerne og hjerte. Fordi menn har mer muskelmasse, har de en tendens til å ha høyere kreatinnivåer.

Normale nivåer

Tilstrekkelig nivå av kreatin gi musklene med tilstrekkelig energi for bevegelse ved å slippe den riktige mengden av adenosintrifosfat (ATP). ATP er en energikilde for muskel-celler. I en frisk voksen mann, er ca 2 gram kreatin brukes hver dag for normal aktivitet. Kvinner bruker litt mindre enn hannene grunn til å ha mindre muskelmasse.

Høye kreatin nivåer

Når kreatin nivåene er for høye, kan muskulære problemer som lem-belte dystrofi forekomme. I denne tilstanden, kan musklene svekkes og utarte, forårsaker problemer med gange og bevegelse.

Diet

Kreatin er syntetisert i leveren og nyrene fra aminosyrer som finnes i dietten. Matvarer som fjærkre, fisk eller kjøtt er de beste kildene og gi nok kreatin for normal, sunn muskel. Når dietten ikke gir tilstrekkelige kreatin nivåer, kan kroppen syntetisere det beløpet som trengs så lenge det er nok aminosyrer som forbrukes i kosten.

Kosttilskudd

Den eneste måten å øke kreatin til et for høyt nivå er ved å forbruke kosttilskudd. Idrettsutøvere ta kosttilskudd når de ønsker å øke sin styrke og ytelse. Kosttilskudd kommer i tabletter eller pulverisert form. Kosttilskudd er ikke regulert av US Food and Drug Administration.

Advarsler

Det er flere mulige bivirkninger og farene forbundet med kunstig økte nivåer av kreatin. Musklene i leggene kan stramme, shin splinter kan danne, leddbånd kan rive, det kan være diaré, muskelkramper, kvalme eller skade på nyrene.