Digidexo.com

Definisjon av Lunge Hypertensiv sykdom

Den vanligste typen av hypertensjon forekommer når blod strømmer gjennom den venstre side av hjertet med for mye kraft. Pulmonal hypertensiv sykdom er en annen type av hypertensjon som påvirker blodstrømmen gjennom den høyre side av hjertet og lungene (lunge) arterier. Pulmonal hypertensjon kan oppstå som et resultat av en annen forstyrrelse eller på egen hånd. Det er ingen kur for pulmonal hypertensjon, men det kan kontrolleres med behandling.

Hva er årsaken til pulmonal hypertensjon?

Pulmonal hypertensjon begynner når arterier og blodkar i lungene enten blir smalere, bli blokkert eller ødelegges ved dannelse av ekstra lungeceller. Således blodstrømmen gjennom lungene blir anstrengt og øker blodtrykket i de pulmonære arterier. Dette fører igjen til høyre ventrikkel av hjertet til å jobbe hardere og bli svakere over tid.

Idiopatisk pulmonal hypertensjon

Idiopatisk pulmonal hypertensjon (også kjent som primær pulmonal hypertensjon) oppstår når det ikke er noen underliggende medisinsk problem å forårsake pulmonal hypertensjon. Noen individer kan bli genetisk disponert for å lide av pulmonal hypertensjon.

Sekundær pulmonal hypertensjon

Noen ganger pulmonal hypertensjon er en direkte følge av en annen underliggende medisinske tilstanden. Sekundær pulmonal hypertensjon forekommer ofte at idiopatisk pulmonal hypertensjon. Forhold som kan forårsake sekundær pulmonal hypertensjon er emfysem, lungeemboli, sclerderma, medfødt hjertesykdom, sigdcelleanemi, levercirrhose, AIDS, lupus, lungefibrose og selv søvnapné. Noen medikamenter slik som fenfluramin og kokain kan også forårsake sekundær pulmonal hypertensjon.

Symptomer på Lunge Hypertensiv sykdom

Lunge hypertensive sykdom mange eksisterer måneder eller år uten merkbare symptomer. Over tid vil symptomene forverres. Symptomer inkluderer problemer med å puste, brystpress og smerter, tretthet, ankel og ben hevelse, svimmelhet, blåaktig farget hud og lepper og rask hjerterytme.

Diagnostisering og klassifisering

En ekkokardiogram brukes til diagnose pulmonal hypertensjon. Det er fire klasser av pulmonal hypertensjon. Personer diagnostisert med klasse I pulmonal hypertensjon har sykdommen, men ikke har noen symptomer ennå. De med klasse II pulmonal hypertensjon bare vise symptomer med fysisk anstrengelse. Personer med klasse III pulmonal hypertensjon som får symptomer med svært lite anstrengelse og de med klasse IV har symptomer både ved hvile og med anstrengelse.

Behandling

Behandlinger kan omfatte medisiner som bidrar til å utvide blodårene som epoprostenol, Ventavis, Tracleer, Revatio, Ambrisentan og kalsiumkanalblokkere. Dessuten kan antikoagulantia som warfarin være foreskrevet for å hindre farlige blodpropper. Diuretika benyttes for å fjerne ekstra væske fra kroppen, slik som hjertet ikke behøver å arbeide så hardt. Noen pasienter kan også få oksygenbehandling og i de mest alvorlige tilfellene et hjerte og / eller lungetransplantasjon kan være nødvendig.