Digidexo.com

Hva er behandlingen for ryggmargsskader?

Ifølge Mayo Clinic, ryggmargsskader bære mye av kroppen. Den sentrale nervesystemet består av hjernen og ryggmargen, og styrer de fleste av kroppsfunksjoner. Ryggmargen går fra hjernen til midjen, og bærer meldinger fra hjernen til resten av kroppen. Flertallet av ryggmargsskader er forårsaket av bilulykker, fall eller sport skader. Prognosen for utvinning avhenger av omfanget av skaden. Men mange behandlinger er tilgjengelige for å minimere ryggmargsskade og jobbe mot å få tilbake kroppen fungerer.

Medisiner

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser, i kliniske studier, folk som fikk medisinen Methylprednisolone løpet av de første åtte timer etter traumer hadde bedre utvinning innsats så de som ikke fikk stoffet. Dette stoffet, som reduserer betennelse i nerver, kan redusere skade.

I tillegg er pasienter som ofte foreskrevet medisiner som bidrar til å behandle symptomer assosiert med tilstanden. Disse medikamentene gi pasientene bedre kontroll over sine blære- og tarmbevegelser.

Omstillingen av Spine og kirurgi

Etter at skaden har oppstått, blir omstilling av ryggraden nødvendig så snart som mulig. Denne behandlingen realigns ryggraden med en spenne og minimerer ekstra skader.

Etter hendelsen, kan pasienten også trenger kirurgi, som vil fjerne fragmenter rundt ryggmargsskade. I tillegg kan vertebra problemer må løses under operasjonen. Ifølge Mayo Clinic, noen kirurger mener at kirurgi for å løse disse problemene bør gjøres så snart som mulig.

Rehabilitering

Behandling for en ryggmargsskade inkluderer rehabilitere musklene til å gi pasienten best mulig mobilitet. I løpet av denne prosessen, vil terapeuten fokusere på å bygge ben og arm styrke, og komme tilbake den finmotorikken som hjelper mennesker komplett daglige samtaler. Disse behandlingene er vanligvis tilgjengelig på sykehus eller rehabiliterings medisinsk praksis.

Recovery Outlook

Ifølge Mayo Clinic, kan gjenoppretting for ryggmargsskader starte så snart en uke etter hendelsen, og i inntil seks måneder. Hvis gjenvinning ikke har startet innen ett til to år etter hendelsen, er skaden trolig bli permanent, og behandling vil bli fokusert på å gi pasientene mer selvstendighet (gjennom rehabilitering) i sitt daglige liv.