Digidexo.com

konsekvens av spising før anestesi

Hukommelsestap skyldes anestesi

Hukommelsestap skyldes anestesi


En av bivirkningene fra noen generelle anestesi brukes til sedate deg for kirurgi kan være hukommelsestap som oppleves postoperativt. Referert til som postoperativ kognitiv dysfunksjon (POCD) av anestesileger og kirurger, kan det vare i mer enn et år eller det kan bøte mye raskere. I noen tilfeller har leger funnet svekket hukommelse til å fortsette inn i alderdommen. Til dags dato er det ingen kjent måte å reversere hukommelsestap, annet enn at det å løse på egen hånd.

Indusert Bevisstløshet

Narkose er forskjellig fra en lokalbedøvelse i at heller enn å bli injisert i et bestemt sted for å dempe den, med narkose du er kjemisk indusert inn i en bevisstløs tilstand. Dette oppnås ved at du enten puste inn damp inn gjennom en maske eller ha anestesi injisert i armen eller en IV (et rør som går direkte inn i en blodåre slik medisiner kan injiseres lettere). I virkeligheten er din anestesilegen faktisk lage kontrollert hukommelsestap, så du trenger ikke huske operasjonen. Når operasjonen er over, stopper din anestesilege medisinen, og du gradvis våkner.

Post operativ kognitiv dysfunksjon (POCD)

Mer utbredt blant eldre (personer over 60) som har anestesi-assistert kirurgi, kan POCD manifestere seg som forvirring postoperativt og har blitt dokumentert som oppstår til 44 prosent av alle eldre pasienter som gjennomgår hofteprotesekirurgi under narkose. Ifølge Society for ambulerende Anestesi (SAMBA), er det anslått at for alle operasjoner som involverer anestesi, er en 26 prosent svekkelse i hukommelse og kognitive evner ikke uvanlig én uke etter op. Når pasienter ble evaluert tre måneder post-op, 10 prosent reduksjon i kognisjon og hukommelse ble dokumentert.

Anestesidybde

En av de ansvar for ditt anestesilegen er å overvåke dybden av anestesi at du blir gitt for å hindre din blir overbelastet med medisin. Som anestesilegen begynner prosessen med å fremkalle bevisstløshet, går tankene dine gjennom flere stadier av evne som du går dypere. "Tell baklengs fra 100," er et vanlig uttrykk i operasjonssaler fordi som du går under, din evne til å behandle informasjon og beholde den forsvinner. Forresten, de fleste får til ca 97 og deretter de er ute. Det er noen teorier at å opprettholde kirurgisk anestesi og ikke slik at en pasient å gå så dypt inn i bevisstløshet kan bidra til å demme POCD.

Twilight Sleep

Mer hensiktsmessig kjent som regional anestesi eller bevisst sedasjon, er skumrings søvn brukes når en prosedyre er mindre invasiv, for eksempel plastisk kirurgi eller sette et brukket bein. Mange av de samme medikamenter som brukes i generell anestesi blir brukt til skumrings søvn, bare i mindre doser. Med skumrings søvn, oppstår selektiv hukommelsestap. Med andre ord, har du sannsynligvis ikke vil huske prosedyren, selv om du er i stand til å snakke og svare på spørsmål mens under medisinering. Brukes primært til å slappe av en pasient og fjerne angst, skumrings søvn fortsatt kan forårsake POCD i noen mennesker fordi de samme medisiner brukes.

Recovery

Anekdotiske bevis tyder på at riktig ernæring og mosjon post-op kan minske symptomene på anestesi-relatert hukommelsestap. Kosttilskudd som ginko-biloba har vært nevnt som minne boosters, selv om det ikke er US Food and Drug Administration bevis som støtter den påstanden. Hvis du føler at du opplever betydelig hukommelsestap etter operasjonen, snakk med legen din for å se om det er noe som han kan anbefale å hjelpe deg.

Sikkerhetsspørsmål med anestesi på barn under 7

Sikkerhetsspørsmål med anestesi på barn under 7


Anestesi er praksisen med å sette pasientene å sove under operasjoner eller lammende smerte lokalt i tilfelle av mindre operasjoner. Mens bedøvelse brukes regelmessig på voksne, spesialister advarer at bruk av anestesi på barn kan heve en rekke sikkerhets og helsemessige problemer, inkludert svekket hukommelse og redusert læringsevne. Små barn med underliggende eller kroniske medisinske tilstander som har høyest risiko for bivirkninger fra anestesi. Foreldre må aktivt samarbeide med leger og sykepleiere til å begrense eventuelle risiko og sikkerhet bekymringer.

Barns sykehus

Barn under 7 år som skal gjennomgå kirurgiske inngrep er vanligvis behandles i barns sykehus. Sykepleiere ved disse institusjonene er opplært til å sette begge nervøse foreldre og skremte barn rolig mens du tar ekstra forholdsregler for å forberede barnet for anestesi og kirurgi. Denne formen for spesiell omsorg før en medisinsk prosedyre som kalles psykososial støtte. En av de store bekymringene at sykepleiere som tilbyr pyschosocial støtte må forholde seg til er barnas frykt for atskillelse fra sine foreldre. Barn 2 til 5 år er mest berørt av denne frykten for separasjon, og sykepleiere gi foreldre med veiledning om hvordan du kan dempe disse bekymringene.

Forberedelse

Sikkerhet er det viktigste bekymring når forbereder barn for anestesi og kirurgi. Legene vil ikke operere på et barn hvis de har grunn til å tro at en pre-eksisterende tilstand kan føre til komplikasjoner etter anestesi eller kirurgi. I utarbeidelsen av et barn, leger ber foreldre å besøke en pediatrisk anestesilegen dagen før operasjonen, eller i mer akutte tilfeller, flere timer før den medisinske prosedyren. Anestesilegen vil vurdere barnets for eventuelle influensasymptomer, virus eller forkjølelse som gjør anestesi og kirurgi utilrådelig. Leger anbefaler at operasjoner bli forsinket dersom barnet kommer ned med en kald innen en uke etter den planlagte operasjonen.

Foreldre forpliktelser

Foreldre spiller en avgjørende rolle i å sikre sine barns sikkerhet før anestesi. Leger instruere foreldre til å følge et klart sett med retningslinjer i å forberede sine barn natten før. Den viktigste regelen er å enten begrense hva et barn spiser og drikker før en operasjon eller å eliminere mat og væske inntak helt. Hvis operasjonen er planlagt i morgen, leger ber foreldre for å sikre at deres barn slutte å spise før midnatt. Dette inkluderer rask tyggegummi og sukkertøy. Foreldre må også tilsyn med sine barn som de pusser tennene for å sikre at tannkrem ikke svelges.

Hvis et barn er spesielt nervøs før anestesi, kan sykepleiere gi oral medisin for å roe ham ned. Dette administreres innen en time etter operasjonen. Foreldre kan få lov til å følge barn over alderen 1 inn i operasjonssalen, men de må først få tillatelse fra anestesilegen.

Behandling

De fleste barn under 8 år bedøves med gass inhalert gjennom en klar maske plassert over munnen. Nåler brukes sjelden, da dette kan skremme en allerede engstelig barn. Etter en operasjon, er barn alltid holdes under observasjon i sykehusets Post Anesthesia Care Unit i minst 30 minutter eller så lenge som det tar for barnet å gjenvinne bevissthet.

Kvalme og oppkast kan forekomme hos noen barn kort tid etter at de våkner fra narkose. Sykepleiere er forberedt på å behandle disse bivirkningene raskt og kan kreve at et barn holdes under nøye observasjon i inntil 60 minutter etter operasjonen. I disse tilfellene er foreldrene bedt om å avstå fra å besøke.

Permanente Risks

En studie publisert i 2010 av Universitetet i Gøteborg i Sverige fant at gjentatt bruk av bedøvelsesmidler på små barn kan føre til lærevansker og svekket hukommelse. Professor Klas Blomgren studie viste at anestesimidler kan føre til stamcelle reduksjon blant barn. Stamcellene som er oftest berørt er i hjernens hippocampus. Dette området er ansvarlig for et barns hukommelse. Blomgren studie på mus funnet at anestesi førte til en merkbar nedgang i antall hippocampus stamceller.

Sjøgrens syndrom og generell anestesi

Sjøgrens syndrom er en autoimmun tilstand, noe som betyr at immunsystemet utvikler en anomali i hvilke immunceller angripe kroppens eget naturlige celler. Det forekommer vanligvis hos kvinner i slutten av 40-årene og kan føre til ødeleggelse av ulike eksokrine kjertler, slik som de som er ansvarlige for tårer og for spytt. I motsetning til mange auto-immune sykdommer, er det ingen tilfeller av den går inn i remisjon, og det finnes ingen kjent kur. Som et resultat av mange behandlinger for Sjøgrens fokus på å kontrollere symptomene.

Sjøgrens Symptomer

Symptomene på Sjøgrens syndrom er forårsaket av en mangel på sekreter fra visse kjertler. Den primære symptomer er tørrhet i øyne og munn, som er forårsaket av en mangel på aktivitet fra tårekjertlene (ansvarlig for tårer) og spyttkjertler, henholdsvis. Andre symptomer er tørrhet i nesen, vagina og huden.

Medisiner for å unngå

På grunn av symptomene ved Sjøgrens syndrom, visse medisiner skal unngås under generell anestesi. Disse inkluderer noen anti-kolinerge medikamenter, fordi disse medikamentene vil bare gjøre symptomene verre. Eksempler på disse bedøvelse med anti-kolinerge effekter inkluderer atropin, glycopyrrolate og difenhydramin.

Narkose og steroider

I ekstreme tilfeller kan pasienter som lider av Sjøgrens syndrom ta kortikosteroider som en del av sin behandling. Dette gjøres fordi disse steroider vil undertrykke immunsystemet, som da vil redusere effekten av denne auto-immun sykdom. Fordi effekten av kortikosteroider påvirkes av stress, og fordi generell anestesi (og den påfølgende kirurgi) er en belastning for kroppen, og pasienter som bruker kortikosteroider må ta en "stress" dosering av sine medisiner (som regel mindre enn normal dose ) før du får narkose.

Drifts-og postoperativ avdeling betingelser

For å hindre at munnen og øynene tørker ut under narkose, må visse forholdsregler tas. Temperaturen i operasjonsrommet vil være nødvendig å øke, fordi pasienter med Sjøgrens symptom er tilbøyelige til Raynauds fenomen, i hvilket sirkulasjonen til fingrene reduseres. Pasienten vil også trenge en luftfukter plassert i rommet, og sykepleieren bør nøye smøre og bruke ekstra forsiktig når du plasserer en endotrakeal tube. Pasienten må også holdes godt hydrert når du gjenoppretter, samt å ha nok kunstige tårer for å holde øynene tørker ut under utvinning.

Hensyn under operasjonen

Et annet aspekt av Sjøgrens syndrom som må vurderes er fibromyalgi (muskelsmerter) og leddgikt som ofte følger syndromet. Dette, kombinert med den generell anestesi, kan være i bevegelse og posisjonering av pasienten meget vanskelig, da leddene kan være usedvanlig stiv. Som et resultat, vil pasientens bevegelse og posisjonering må samordnes med hele drifts lag, både til å hjelpe kirurger og for å unngå forstyrrelse av pasienten, eventuelt forårsaker seg å "vekke opp" fra anestesi.

Behandlinger for acid reflux under anestesi

Behandlinger for acid reflux under anestesi


Acid reflux er en brennende følelse i brystet, nakke, hals og ansikt. Syren i magen beveger seg inn i spiserøret forårsaker denne brennende følelse. Å spise mat som inneholder mye syre, for eksempel sjokolade, juice og brus utløse denne følelsen. Dette er hvordan det fungerer. Den nedre esophageal sphincter (LES) er en sterk muskuløs ring som bare tillater mat og væske for å gå inn i magen. Når les i kroppen din ikke fungerer som den skal, oppstår reflux. Dette gjør magen syre til å sikkerhetskopiere i spiserøret. Acid reflux kan skade spiserøret, noe som kan kreve at du har kirurgi. Her er fem behandlinger for acid reflux under anestesi.

Nissen fundoplication

Nissen fundoplication er en behandling for acid reflux under anestesi. I denne operasjonen, utfører kirurgen en 6 til 10-tommers snitt på magen området. Nissen fundoplication Behandlingen består av å pakke den øvre delen av magen rundt nedre del av spiserøret, og sikkert stramme den. Kirurgen lager en klaffventil i magen. Vikle blåses for å strammet ventilen.
Forvent å bo 10 dager på sykehuset etter operasjonen. Dødsfallet risiko involvert i denne operasjonen er mindre enn én av 500. Komplikasjoner kan oppstå om magen din emballasje, for eksempel når wrap blir ugjort eller når kirurgen utfører et svært stramt wrap.

Laparoskopisk fundoplication

Laparoskopisk fundoplication er en invasiv kirurgi behandling for acid reflux. Operasjonen er utført under narkose. Laparoskopisk fundoplication Behandlingen består av å konstruere en ventil nær spiserøret og magen. Den øvre delen av magen er viklet rundt den nedre delen av spiserøret. Kirurgen utfører små snitt i magen for å sette inn en laparoscope og vise alle områder.
Den tilstøtende del av magen skal vikles rundt i spiserøret, som danner en en-veis ventil. Den enveisventil tillater mat å gå inn i magen din, og hindrer mage stoffer fra å gå en annen retning. Din restituerte tid er raskere enn Nissen fundoplication kirurgi. Din sykehusopphold er mindre enn 10 dager. Denne operasjon behandling er vanligvis trygt for de fleste mennesker. Laparoskopi er vanskelig å gjøre overvektige pasienter. Færre komplikasjoner oppstå med denne behandlingen.

Endolunimal fundoplication

Endolunimal fundoplication er en operasjon prosedyre for acid reflux som krever anestesi. Denne fremgangsmåten involverer et kamera som kalles et endoskop som er lik en laparoskop. Legen går dette røret gjennom munnen, og ned til spiserøret. Legen utfører små snitt, og plasserer klipp i midten av spiserøret og magen. Klippene hindre syre i magen din fra å komme inn i spiserøret. Forvent å bli én til to dager på sykehuset. Risikoen involvere i denne operasjonen er sjeldne, slik som gass oppblåsthet, vanskeligheter med å svelge, og skader på spiserøret eller i magesekken.

Toupet fundoplication

Toupet fundoplication er en annen behandling for acid reflux under anestesi. Den Toupet prosedyren innebærer en delvis wrap, i stedet for en full wrap. Den Toupet behandling er lik den Laparascopic prosedyre. Den eneste forskjellen er at legen plasserer en delvis wrap, som er den tilstøtende del av magen rundt spiserøret. Du har mindre risiko med Toupet prosedyre enn den Laparascopic. Men Toupet drift er også mindre effektive hvis du har alvorlig acid reflux. Regner med å holde en eller to dager på sykehuset etter denne operasjonen.

Thal fundoplication

Thal fundoplication er en surgerical prosedyre som også inkluderer en delvis wrap. Den Thal operasjonen er lik den Laparascopic kirurgi, bortsett fra i den delvise brytes. I Thal behandling, legger legen din en delvis wrap av fundus om 270 grader rundt spiserøret. Du er mindre sannsynlig å få komplikasjoner, for eksempel gass oppblåsthet, og skader på spiserøret etter denne prosedyren. Den Thal behandling er mindre effektiv når du har kritisk acid reflux. Denne operasjonen krever for deg å bo på sykehuset for færre enn 10 dager.

Hvordan ha Will Power for ikke over-spising

Hvordan ha Will Power for ikke over-spising


Den amerikanske Center for Disease Control sier, "I 2010, ingen stat hadde en forekomst av fedme mindre enn 20%." Mange stater hadde tall på opptil 30%. Denne statistikken kan gi deg en pause og har du lurer på hvorfor folk kan ikke bare vil seg inn i helse. Problemet er ikke alltid viljestyrke. Det er hva du velger å spise, og hvordan du føler om deg selv samlet. Du kan ikke ha et vektproblem, men vet du at du kan bli overvektig hvis du ikke spiser sunn mat og ikke får regelmessige øvelser. Trene viljen er rett og slett et spørsmål om praksis, akkurat som løfte vekter eller sykling.

Hvordan ha Will Power for ikke over-spising

•  Gå til speilet ditt og starte med å si fine ting om deg selv - høyt. Det er greit å gjøre det når ingen andre er rundt hvis du føler deg ukomfortabel. Men det er en første indikasjon på at din selvfølelse trenger litt hjelp. Hvis din selvfølelse trenger hjelp, begynne å jobbe fra innsiden for å finne det du virkelig liker med deg selv. Si ting som "jeg elsker meg selv" eller "jeg er glad og sunn." Prøv meditasjon og å være forsiktig med deg selv.

Skriv ned affirmasjoner på papir eller huskelapper og plassere dem rundt hjemmet ditt, inkludert på kjøleskapet. Bruk positive uttalelser, som for eksempel "Jeg spiser sunn mat", "Friske grønnsaker er nærende" og "Jeg har alltid spise riktig mengde." Disse får tankene fokusert på en ny måte.

Få utendørs og mosjon. Kjedsomhet, trøtthet og mangel på energi er ofte forårsaket av en mangel på mosjon. Ta en tur, bade eller sykle den sykkelen som begynner å bli støvete i garasjen. Kroppens behov vil også endre det mer du trener.

Les opp på maten du vanligvis spiser. Hvis du spiser fast food, er du skade deg selv, som er dokumentert i utallige rapporter. Spise dem ikke alltid dempe sult. Filmen "Fast Food Nation" ga et innblikk i vår kultur, men du kan velge å unngå disse usunne former for spising. I stedet velger ferske, hele grønnsaker og ta deg tid til å forstå verdien naturens høste tilbud.

Praksis i små steg hvis du har et måltid. Face bordet, legge merke til all maten lagt på den, og velge en mindre del av hvert å begynne med. Spiser veldig sakte. La maten bosette seg i magen din før nå for sekunder. Du kan ikke ha dem i det hele tatt.

Spis sunn snacks mellom måltidene, for eksempel gulrøtter eller selleri eller nøtter. Også, ikke fylle opp på væsker eller vente med å spise hele dagen sin næring til du føler deg skrubbsulten. Spre det ut. Unngå høyt sukkerinntak.

•  Stol på deg selv. Tro på deg selv. Tenk tanker som tar vare du generelt. Ordene "Jeg kan" eller "jeg vil" er ganske kraftig når du gjør valg i livet ditt.

Kjøp hypnose eller selvhypnose lyd-CDer, eller laste dem ned fra Internett. Bruk bare de fra anerkjente kilder, slik som folk er spesielt opplært i hypnoterapi. Hypnoterapi har blitt godkjent av American Medical Association (AMA) siden 1958 Alternativt gjøre en avtale med en hypnoterapeut for en økt mot å hjelpe forbedre din viljestyrke.

Få en fysisk eksamen hvis du har ekte vekt problemer, spesielt noen som ikke ser ut til å forandre seg med din innsats for å spise bedre mat og trening. Du kan ha en fysisk tilstand som hindrer riktig fordøyelse, eller problemer med blodsukkernivået. Kosthold kan enormt hjelpe mange forhold, men å ha baseline informasjon er nyttig.

Sunn spising plan for å få vekt

Når du prøver å få vekt, trenger du en sunn spising plan for å sikre at kroppen får alle næringsstoffene den trenger for å bygge muskler og bein, samt opprettholde sunne bindevev og nervevev. Akkurat som for vekttap, langsom og jevn vektøkning basert på god ernæring, vil gi deg den sterke sunne kroppen du ønsker.

Kalorier

For sunn vektøkning, må du øke dine daglige kalorier utover det kroppen bruker. Legen er den beste kilden for å bestemme dine caloric behov, men du kan også bruke en online kalori kalkulator.

Protein

Protein leverer aminosyre byggesteiner for alle kroppens vev som du få vekt. USDA anbefaler at menn spiser ca 56 gram hver dag, mens kvinner bør spise 46 gram protein.

Karbohydrater

Selv når du spiser overflødige kalorier å få vekt, kan kroppen forbrenne sitt eget muskler hvis du ikke spiser 6 til 11 porsjoner med korn eller vegetabilske karbohydrater hver dag for umiddelbar energi.

Fat

Når du øker i vekt, kan du spise mer fett enn vanlig, 25 prosent av dine daglige kalorier i motsetning til 15 prosent, for eksempel. Men fett bør være sunt fett som de som finnes i olivenolje, avokado, nøtter, linfrø og kaldt vann fisk som laks og tunfisk.

Junk

Desserter og stekte matvarer som er svært høy i sukker og fett forsyning en masse ekstra kalorier, som kan hjelpe deg opp i vekt, men de gir ikke næring til å bygge muskler, bein eller bindevev. De tomme kalorier lagres som fett.

Betraktninger

En sunn spising plan vil ikke øke din muskelmasse hvis du ikke også trene. Spesielt er styrketrening nødvendig for å utvikle muskelmasse.

Hvordan å bryte fri fra tvangsmessig spising

Hvordan å bryte fri fra tvangsmessig spising


Tvangsspising er en psykologisk tilstand som har inngrodde årsaker som seksuell eller fysisk mishandling, dårlig mestringsmekanismer og fysiske eller emosjonelle traumer. Det er fysisk og psykisk tegn på denne sykdommen. Compulsive løpet eaters føler ute av kontroll, deprimert, full av angst, mangler selvtillit og de kan ha signifikant vektøkning, søvnforstyrrelser, forhøyet kolesterol, hjerte problemer, ortopediske problemstillinger og mer. Komplikasjoner fra denne tilstanden kan være dødelig. Behandling av tvangsmessig spising er en multipronged tilnærming som tar tid og tålmodighet.

Hvordan å bryte fri fra tvangsmessig spising

Undersøke årsaker og virkninger av Compulsive Eating

•  Lag en liste over hvordan dine matvaner forårsaker problemer for deg. Kanskje du har trukket seg fra venner og familie Kanskje du bruker for mye penger på mat. Lage en liste vil gjøre det klart akkurat hva compulsive spising gjør med livet ditt. Erkjennelsen problemer forbundet med å spise er en viktig del av behandlingen.

Hold en journal. Skriv ned når du spiser compulsively. Kanskje du seg i konkrete situasjonen som sosiale arrangementer. Også skrive ned dine følelser før under og etter tvangsmessig spising. Du kan bli sint eller deprimert når du kommer til mat. Så etterpå, kan du føle skyld eller skam. Hvis du holde oversikt over dine tvangsmessig spising episoder og følelser involvert, kan du få en bedre idé om hvorfor spising skjer. Du kan gjenkjenne mønstre.

Snakk med en fortrolige. Finn noen du kan stole på å snakke med om din å spise. Denne personen kan være en venn eller et familiemedlem. Du kan også finne en mental helse profesjonell for one-on-one rådgivning eller som fører støttegrupper for tvangsmessig spising. Det er viktig å dele hva som skjer med din spise med noen som vil lytte uten dom.

Lær om Healthy Eating

Ikke prøv å kosthold. Kosten kan faktisk få på sykluser av overspising og deretter mat begrensning, ifølge Central Region Spiseforstyrrelser Services. Denne organisasjonen tyder på at du må tro på deg selv og gi opp på "slanking" i stedet for den andre veien rundt.

Study spise sunt. Lær hvordan å spise en bestemt måte kan forbedre fysisk og psykisk helse. Du kan forskning sunne oppskrifter, ta et matlagingskurs eller lese aktuelle bøker. Gjør det et mål å finne ut alt du kan om å spise for helsen.

Spis når du er sulten. Legg merke til hva følelsene du har når du fysisk trenger å spise. Ta hensyn til når du spiser fordi du er sulten, og belønn deg selv for å gjøre det med nonfood relaterte belønninger. Du kan gå en tur, besøke en venn, lese en bok eller erkjenner og kompliment din oppførsel.

Ta vare på kroppen din

Flytt kroppen din. Gjør noen øvelse som føles bra for kroppen din og kan gjøre det sterkere og sunnere, anbefaler helpguide.org. De som compulsively spiser kan ikke ha en god selvbilde eller setter pris på hva deres organer gjøre for dem. Kanskje du kan ta en dans klasse eller prøve Yoga. Strekk eller prøve en enkel øvelse som å gå.

Unn kroppen din godt. Få massasje eller fotpleie på en jevnlig basis. Ta boblebadene eller eksfoliere huden i dusjen. Jo mer du behandler din fysiske være godt, jo mer du kanskje liker det og ønsker å fortsette å gjøre det sunt.

Få en fysisk eksamen. Tvangsspising vil skape kaos på kroppen din til slutt. Gå til en medisinsk faglig og bli undersøkt for å være sikker på at du ikke har noen komplikasjoner som for eksempel søvnapné eller galleblæren sykdom.

Eksempel på en sunn spising plan

Eksempel på en sunn spising plan


En sunn spising plan kan bestå av mange ulike matvarer. Det hele avhenger av dine preferanser og hvor mye kalorier som trengs hver dag. Generelt, er en sunn spising plan som omfatter et utvalg av frukt og grønnsaker, hele korn, protein og sunt fett. Bør det legges vekt på å konsumere ferske, hele matvarer samtidig redusere bearbeidet mat. Nedenfor er ideer for en sunn spising plan som inneholder ca 1500 til 1600 kalorier.

Frokost

Frokost gir mulighet for mange mat kombinasjoner. Unngå å komme i en frokost brunst, og prøver å være kreativ med maten du velger for å starte dagen. På et stykke hel hvete toast eller en hel hvete tortilla, spre 1 ss. av en naturlig mutter smør som peanøtter eller mandel, og topp dette med ett medium banan i skiver.

Et annet alternativ er å kombinere 3/4 kopp kremet gresk-stil yoghurt med en kopp friske bær, 2 ss. skiver mandler og stenk med 1 ts. honning. Hvis eggene er mer din stil, sauté en kopp zucchini med en 1/8 kopp terninger løk. Legg en hel egg med to eggehviter og rykke sammen. Server med et stykke av hele hvete toast.

Snacks

Sikte på å ha en snack midten av morgenen og ettermiddagen. Dette vil holde deg fra å bli altfor sulten og vil holde energinivået oppe hele dagen. Noen alternativer inkluderer 3/4 kopp gresk-stil yoghurt med en kopp frukt, 5 kopper air-poppet popcorn, 1/4 kopp ristede kikerter eller en kopp gulrøtter med 1/2 kopp en yoghurt-basert eller hummus dukkert.

Lunsj

Lunsj kan være en standard-type sandwich, eller inkludere et varmt måltid som for eksempel grønnsaker og hele korn ris. Balansere protein med karbohydrater er nøkkelen. Ideer inkluderer tunfisk salat i en hel hvete pita med en kopp gulrot pinner på siden; en kalkun sandwich på hele hvete med 3 oz. kjøtt, salat, tomat og avokado med et eple; en salat med salat og arugula med 3 oz. grillet laks eller kylling, eller en quesadilla med 2 ss. av salsa, 1/2 kopp bønner og 1/4 kopp revet ost på en hel hvete tortilla.

Middag

Lage middag spennende ved å prøve nye matvarer. Tenk grilling 6 oz. av fisk som tilapia og serverer den med 1/2 kopp kokt quinoa. Grill grønnsaker som squash og mais, topp 1/2 kopp villris med grønnsaker, inkluderer 3 oz. av grillet kylling eller 5 oz. av grillet tofu. Nyt en svart bønne veggie burger på en hel hvete bun med en grønn salat toppet med eddik og 1 ts. olivenolje.

Dessert

Du trenger ikke å eliminere en og annen godbit i en sunn spising plan. Inkludert noe søtt på slutten av dagen kan holde deg fra følelsen fratatt. Velg stekt frukt som fersken eller grapefrukt toppes med 1 ts. honning. Ha en oz. 70 prosent mørk sjokolade, eller nyte 1/2 kopp fersk iskrem eller sorbet.

Hvordan å innprente en sunn spising livsstil i dine barn

Hvordan å innprente en sunn spising livsstil i dine barn


Akkurat som voksne, barn har forskjellig smak i mat og har forskjellige matvaner. Barn krever de riktige næringsstoffene og et godt balansert kosthold for deres raske utvikling og vekst. For å innprente en sunn spising livsstil i dine barn, må du endre matvaner rundt huset, som begynner med deg selv. Så neste gang du bestemmer deg for å stappe en hel pizza i munnen på middagstid, se deg rundt for å se om barnet ditt ser på.

Hvordan å innprente en sunn spising livsstil i dine barn

•  Sett et godt eksempel og være barnets rollemodell. Fordi barn er tause observatører, vil de følge dine vaner, gode eller dårlige. Når du og dine barn gå ut å spise, sikre at restauranten du går til har sunne valg og at det du bestiller er sunt også.

Ta barnet shopping med deg og utdanne henne på betydningen av å velge og spise sunn frukt, grønnsaker og andre matvarer. Følge henne ned frukt og grønnsaker midtgangen og spør hva hun ønsker å spise. Denne metoden hindrer barn fra å bli tvunget til å spise noe hun ikke velger. Hvis hun velger noe usunt, forklare henne hvorfor det er dårlig og overbevise henne om et alternativ som er like deilig, men mye sunnere.

Stock opp på en rekke sunne snacks. Siden de fleste barn ikke kan kjøre bil og vil spise det som er tilgjengelig i kjøleskapet eller i spiskammeret, må du holde lav-fett og lite sukker snacks som yoghurt, fullkorn kjeks, selleri og andre rundt huset. Dette vil hjelpe dem å få en smak for friske frukter og grønnsaker på et tidlig alder, slik at de kan utvikle en sunn spising livsstil senere.

Forbered vanlige familie frokoster og middager. Ikke bare hjelper dette en forelder bedre kommunisere med sine barn på skolen og i livet, kan han overvåke hva de spiser. Endre opp middagsmeny og eksperimentere med ulike sunn mat å lage et måltid de vil ikke føle seg tvunget til å spise. Det er også en god idé å forberede akkurat passe mengde å ta motet fra deg og dine barn fra overspising.

Hint

  • Selv holde sunn snacks rundt huset er en god måte å gjennomføre en sunn spising livsstil, trenger du ikke ønsker å frata et barn av smakfulle snacks, for eksempel godteri og chips. Lær dem å nyte disse godbitene i moderate mengder.

Hvordan stoppe følelse skyldfølelse etter spising

Skyldfølelse etter spising kan være forårsaket av en rekke faktorer: spiseforstyrrelser eller spiseforstyrret atferd, overspising, frykt for vektøkning eller bare ubehag fra å være full. Hvis du føler deg skyldig etter endt dine måltider, kan du utvikle angst rundt starter måltider eller spise mye mat. For å komme over skyldfølelse, må du vite den underliggende årsaken og kunne arbeide gjennom disse problemene. Mens løse dine negative følelser, er det nyttig å spise godt og trene slik at noe av din skyld er løst på en daglig basis.

Hvordan stoppe følelse skyldfølelse etter spising

•  Hold en journal for å skrive i hver gang du er ferdig å spise. Skrive ut følelsene dine på papir hjelper deg til bedre gjenkjenne dem og finne ut metoder for å takle dem.

Se en terapeut på en ukentlig basis for å diskutere dine følelser av skyld. Din terapeut vil være i stand til å informere deg om sunne metoder for mestring, sammen med å gi en mulighet for deg å snakke gjennom underliggende problemer som er knyttet til skyldfølelse.

Exercise på en daglig basis i 30 til 60 minutter. Trene forbrenner kalorier, noe som gjør det lettere å føle deg mindre engstelig om hva du spiser.

Spis mindre måltider for å unngå følelsen for full, hvis det er den full følelse som forårsaker din skyld. Spise fritt når du føler deg sulten, men stopper så snart du føler deg tilfreds.

Konsumere sunn, ubehandlet mat og minne deg selv på at du er rett og slett nærende kroppen din med sunn mat som den trenger for å fungere skikkelig.

Drikk mye vann for å hjelpe til med rask fordøyelse, lettelser fulle følelser raskere.

Gjør noe som du elsker etter hvert måltid for å distrahere deg fra negative tanker og følelser. For eksempel, hvis du liker å synge, synge etter måltider før du er i stand til å gå videre med dagen din. Alternativt kan du ringe en venn eller et familiemedlem og chatte til dine skyldig følelser passere.

Hvordan redusere effekten av anestesi

Hvordan redusere effekten av anestesi


Anestesi brukes i kirurgi med noen andre medisinske prosedyrer for å redusere eller eliminere smerte og ubehag. Anestesi kan være alt fra generelle, som induserer bevisstløshet, nerve blokker, som for eksempel epidural gitt til kvinner under fødsel, til lokale injeksjoner for nummen et bestemt område, for eksempel novocaine for tann fylling. Selv om anestesi er generelt trygt, kan det gi negative bivirkninger, som kvalme og tretthet. Noen av disse bivirkningene kan være uventede og uunngåelig; Men det er ting du kan gjøre for å redusere dem.

Bruksanvisning

•  Fortell kirurgen og anestesilegen om alle medisiner du tar, inkludert over-the-counter medisiner og kosttilskudd. Anestesi kan reagere med enkelte legemidler, forårsaker uønskede og potensielt farlige bivirkninger. Legen din kan ønske deg til å slutte å ta noen medisiner før prosedyren, for eksempel blodfortynnende, ifølge Mayo Clinic.

Fortell legen din om eventuelle allergier du har. Ifølge Mayo Clinic, dette inkluderer ikke bare allergi mot noen medikamenter, men også sesong og kjæledyr allergi, matallergi og allergi mot fargestoffer og konserveringsmidler. Dette trinnet kan spare deg fra en livstruende allergisk reaksjon på anestesi eller til instrumenter og apparater som brukes til å administrere den.

Du må ikke spise noe i minst 6 til 8 timer før kirurgi eller prosedyren hvis du har generell anestesi. Å spise for nær inngrepet kan føre til kvalme og oppkast etterpå. Det kan også øke risikoen for å aspirere mat inn i lungene under operasjonen, ifølge Mayo Clinic, som kan ha livstruende konsekvenser.

Ikke drikke noe i minst to timer før inngrepet. Å ha væske i magen øker også risikoen for oppkast og aspire væske i lungene under kirurgiske inngrep, sier peacehealth.org.

Ta en anti-kvalme narkotika enten før eller kirurgi. Dette kan bidra til å redusere post-anestesi kvalme og oppkast. Legen din kan forskrive en riktig medisinering for deg. Harvard Medical School sier at noen anestesileger rutinemessig foreskrive slike medisiner.

Gi deg selv tilstrekkelig restitusjonstid. Harvard Medical School sier at trøtthet er vanlig etter en prosedyre som involverer generell anestesi og kan vare i flere dager eller uker. Pass på at du ikke prøver å jag tilbake i jobb, skole eller andre aktiviteter.

Tips og advarsler

  • Dette er generelle anbefalinger. Sørg for å strengt følge legens råd når du forbereder for anestesi.

Naturlig rettsmidler for bivirkninger etter anestesi

Narkose er en nødvendig og effektiv måte å eliminere smerte følte under operasjonen. Det er imidlertid vanlige bivirkninger, som inkluderer kvalme og oppkast, sår hals, hodepine og skjelving. Andre alvorlige bivirkninger er sjeldne, men kan skje avhengig av helsetilstanden til pasienten. De første 24 timene etter narkose bør være en tid med hvile for å tillate kroppen en sjanse til å justere.

Naturlig rettsmidler

Forstoppelse er en av de vanligste klagene av mennesker som har gjennomgått generell anestesi. Drikk rikelig med vann for å hjelpe med forstoppelse. Sjekk med legen din for å se om et klyster kan brukes, hvis forstoppelse er smertefullt. Unngå kjøtt, minst til du kan flytte tarmer og spise frukt og grønnsaker i stedet.

Sår hals er en annen vanlig bivirkning av anestesi på grunn av det rør som er ført gjennom halsen under bedøvelse. Ta is chips direkte etter operasjonen i stedet for vann. Hvis halsen er fortsatt øm 24 timer etter anestesi, prøve å drikke te laget med honning, sitron og en cap full av eple cider eddik for å hjelpe lindre halsen.

Hodepine lindring oppnås best ved å ta en lur i stedet for medisiner. Det er vanlig å føle seg trett eller døsig etter anestesi og tar en lur vil hjelpe i begge tilfeller. Hvis hodepinen er alvorlig, og du har funnet ingen lindring, søke legehjelp så dette kan være en av de sjeldne bivirkninger av anestesi og bør følges opp av legen din.

Kvalme kan føles etter anestesi som følge av spor av medisiner fortsatt i kroppen. Ingefær te er en naturlig og effektiv måte å redusere følelsen av kvalme uten å legge skadelige medisiner.

Betraktninger

Det er viktig at du formidle til legen din eventuelle helsemessige forhold eller medisiner som du tar før du går under narkose, for å unngå potensielt farlige reaksjoner. Dette gjelder også natur medisiner som du kan ta som disse kan også føre til problemer med den type bedøvelse medisin gitt. Ginseng er kjent for mange helsemessige fordeler, men kan forårsake blødningsproblemer mens under anestesi.

Oppsøke lege umiddelbart hvis du oppdager blodig oppkast, smerter i magen, rygg eller ben og gul hud eller øyne etter anestesi.

Anestesi After Effects

Når folk flest tenker på ettervirkningene fra anestesi, de vanligvis bare vurdere en type anestesi - narkose. Narkose brukes til å bidra til å sette pasientene å "sove" under medisinske prosedyrer. Bedøvet søvn er forskjellig fra normal søvn fordi det stopper hjernen fra å føle smerte og forming minner, og det skjer i respons til IV narkotika eller inhalert gasser. Dessverre, vil noen pasienter lider av effektene etter at de våkner.

Typer

De fire typer anestesi inkluderer lokale, bevisst sedasjon, regionalt og generelt. Lokal innebærer et lite område og kan være topisk eller injiseres. Det er vanligvis ikke etter effekt når området våkner, med unntak av mulig smerte fra prosedyren som forårsaket behovet for anestesi. Bevisst sedasjon er gjort for å holde en pasient våken, men ute av stand til å føle smerte. I de fleste tilfeller vil du ikke husker alt som skjedde, eller at du kan ha sagt. Regional anestesi numbs en stor del av kroppen din, men generelt kan du holde deg våken. Narkose setter deg til å sove.

After Effects

Etter effekter for bevisst sedasjon, regional anestesi og narkose er like, selv om de varierer i alvorlighetsgrad. De fleste etter effekter fra anestesi er mindre, inkludert oppkast, kvalme, hodepine, en "hangover", sår hals (hvis en pusterøret ble satt inn) og noen blåmerker på stedet av IV injeksjon. Allergiske reaksjoner er også mulig, og disse kan føre til hjerte-og lungeinfeksjoner eller problemer senere. Dine personlige risikofaktorer, inkludert din generelle helse, vil også spille en rolle i å bestemme hvordan du reagerer etter anestesi.

Waking Up

En vanlig bekymring er at du vil våkne opp i midten av et kirurgisk inngrep. Anestesi bevissthet, derimot, skjer bare i om lag 0,006 prosent av alle operasjoner, og de fleste av de pasienter som våkner opp har bare vage minner om hva de opplevde. De fleste føler ingen smerte, selv mens våken. Tilstanden er genetisk, skjønt, så hvis du har familiemedlemmer som har opplevd det, kan du også være i faresonen.

Komplikasjoner

Alle anestetika kan føre til komplikasjoner. Lokale anestesi kan føre til systemisk toksisitet dersom det brukes i høye doser, som kan påvirke kroppens funksjoner som pust og puls. Regional anestesi, hvis det injiseres for nær en nerve, kan forårsake permanent skade, inkludert svakhet, smerter og nummenhet. Dersom injeksjonsstedet er ryggraden, kan en hodepine være forårsaket av lekkende væske. Dette er en sjelden komplikasjon, og rammer bare 1 til 2 prosent av alle pasienter som får ryggmargs injeksjoner, og det er mulig å behandle. Generell anestesi kan føre til aspirasjon (innånding av væske eller et objekt inn i lungene), men hvis pasienten unngår å spise og drikke før prosedyren, er denne risikoen sterkt redusert.

Forebygging / løsning

For å bidra til å unngå lidelse fra After Effects, sørg for å diskutere helseproblemer, medisiner, allergier, sosiale vaner (drikking, røyking og bruk av narkotika) og eventuelle tidligere problemer du har hatt med anestesi med legen din. Pass på å følge instruksjonene du får for pre-op, inkludert å stoppe å spise og drikke en bestemt mengde timer før anestesi vil bli administrert. Hvis du spiser eller drikker en eller annen grunn i løpet av den blokkerte tid, informere legen din, som prosedyren kan ha for å bli forsinket eller flyttet.

En sunn spising plan for å forhindre plakk i arteriene

Starte en sunn spising plan for å forhindre plakk i arteriene innebærer både å vite hva slags mat å spise og hvilke matvarer ikke å spise. Det er en klasse av matvarer som er kjent for sitt hjerte helsefremmende kvaliteter. Tittelen "hjertet sunn mat" av American Heart Association, disse matvarene er viktig å vite om for at en privatperson å leve livet til det fulle.

Hva du skal spise

Ifølge American Heart Association, er det en gruppe av matvarer som er kjent for å være gunstig for å fremme hjerte velvære siden de redusere sjansene for plakk dannes i arteriene. Disse matvarer er klassifisert som hjertet sunt. En sunn spising plan for å forhindre plakk i arteriene består av fiber rik mat, lave eller ingen fett meieriprodukter og mat med høyt antioksidanter. Fiber rik mat hjelpe kroppen eliminere plakk fra arteriene og også forhindre plakk fra forming. USDA sier at fiber rik mat inkluderer hele korn som havre, bygg, hirse, quinoa, hel hvete og rug. Belgfrukter (som nyre bønner, marineblå bønner, gule erter) er også høy i fiber innhold. Valnøtter, mandler og linfrø (innenfor den nøtter og frø mat kategori) er også hjerte fremme matvarer kjent for sine helsebringende kvaliteter. Matvarer som inneholder plantesteroler anses hjertet sunne matvarer. Soya matvarer som tofu, tempeh, soyamelk og soyabønner er høy i plantesteroler. Fersk frukt og grønnsaker er sunt hjerte matvarer som kan nytes uten mye bekymring for kalorier, ifølge USDA.

Hva du ikke bør spise

Å vite hva som ikke skal spise, eller grense, er like viktig i å utvikle en sunn spising plan for å forhindre plakk i arteriene som å vite hva du skal spise. The American Heart Association anbefaler å unngå mettet og trans fett pluss mat som er høy i kolesterol. Mat som er høy i både mettet fett og kolesterol er: rødt kjøtt (biff, lam, svin, kalv), hele fete meieriprodukter, eske caked mikser, eggeplommer og innmat (hjerte og lever), ostekaker, pecan pies, fløte paier og frityrstekt mat. Matvarer som er vanlige kilder til trans fett er kommersielt forberedt elementer slik som inneholder smult, delvis hydrogenert oljer og fett. Bearbeidet mat som kaker, paier, brød, energi barer, kaker og kjeks faller i denne kategorien, og er å bli eliminert eller unngås.

Når Eating Out

De fleste mennesker liker å spise ute innimellom. Det er viktig å huske på visse fakta for å feste med sunn spising plan for å forhindre plakk i arteriene. Tradisjonelt, restauranter har et rykte for å servere mat som er høy i kolesterol, mettet fett og transfett. Ettersom flere diners ber om sunnere fare, det er mer hjertet sunt menyvalg tilgjengelig. The American Heart Association anbefaler å be om lav fetterstatninger, unngå krem ​​sauser, bestiller sauser og salatdressinger på siden (slik at du har kontroll over porsjonsstørrelser), tok hjem halvparten av måltidet og bestiller kjøtt som er grillet, dampet eller posjert. Mange menyer har hjertet sunt betegnelser av menyelementene, velger disse elementene. Også, restauranter ønsker å ta sine diners. Hvis du ikke ser noe som appellerer til deg på menyen, spør din servitør hvis det er tilgjengelig for å være forberedt.

Demens etter anestesi

Demens etter anestesi


Det erkjennes at det er problemer med mental funksjon etter operasjonen hos eldre, ifølge en artikkel i juninummeret 2003 of Clinical Anestesiologi. Det har nå et offisielt navn, som er postoperativ kognitiv dysfunksjon. Det er noen ganger kalt POCD. Det er begrenset kunnskap om hvordan å forutsi det og redusere sin risiko. Lokale anethesia kan ha samme eller verre effekter som narkose. Det har noen likheter med andre demens. Den har en rekke forskjeller i tillegg.

Demens

Demens er en kronisk, progressiv minskning i funksjon av hjernen. Den mest åpenbare funksjonen er kortsiktig hukommelsestap. Demens innebærer andre kognitive funksjonsproblemer som upassende oppførsel, dårlig dømmekraft, og manglende evne til å lære og kommunisere, tenke klart og holde trygg. Det kan være et resultat av en rekke medisinske tilstander, den mest vanlige av disse er Alzheimers sykdom. Symptomene på demens får oftest verre over tid, snarere enn å komme på plutselig etter en hendelse som for eksempel kirurgi.

Post Operativ kognitiv dysfunksjon

Postoperativ kognitiv dysfunksjon er en nedgang i kognitiv funksjon som varer i uker eller måneder etter operasjonen. Det er viktig fordi de med det har en økt risiko for sykdom eller død. Pasienter med postoperativ kognitiv dysfunksjon på deres utskrivning fra sykehuset har en bedre enn gjennomsnittlig sjanse for å dø i de tre første månedene etter operasjonen, og de med POCD på både utslipp og tre måneder er mer sannsynlig å dø i det første året etter operasjonen enn de uten POCD, ifølge en artikkel i januarutgaven av tidsskriftet Anesthesiology. De fleste mennesker gjenopprette fra ukomplisert postoperativ kognitiv dysfunksjon. Personer kommer seg ikke fra demens med mindre det er forårsaket av en treatable tilstand.

Tidlig demens

Folk som er i de tidlige stadier av udiagnostisert demens kan være mer sårbare for å utvikle postoperativ kognitiv dysfunksjon fordi det allerede er endringer som skjer i hjernen. Mest sannsynlig vil de bli diagnostisert med demens i fremtiden. Traumer av gjennomgår kirurgi kan bringe pre-eksisterende kognitiv svikt til teten. Det fører ikke til at demens, i henhold til en oppdatering ark fra 2007 av Alzheimers Australia. Det er en stor interesse i å prøve å finne årsakene til POCD og hvordan det kan minimeres.

Diagnose og risiko

En person som kan ha POCD er gitt en gruppe av nevropsykologiske tester. Ulike områder av mental funksjon testes. Disse testene kan omfatte: ordet læring, ord tilbakekalling, kognitiv fleksibilitet, distractibility og hukommelse. Erkjennelsen POCD betyr at disse pasientene kan bli overvåket slik at ytterligere skader vil bli minimalisert.

Det virker som de som gjennomgår hjertekirurgi er mer sannsynlig at lider av POCD. Problemer i mental fungering er sett i ikke-hjertekirurgi i tillegg. POCD er mer vanlig hos eldre pasienter og oppstår etter kirurgi som er viktig. Pasienter med posttraumatisk stresslidelse synes å være en større risiko for å utvikle POCD.

Årsaker

Det er ingen enkelt årsak til POCD, eller endret mental funksjon etter anestesi og kirurgi. Det kan være på grunn av de gjenværende effekter av anestesi eller beroligende midler, og smertestillende tabletter som brukes før og etter operasjonen. Narkomane og beroligende medikamenter kan føre til forvirring hos eldre og bør gis i lave doser eller ikke gitt i det hele tatt hvis postoperativ kognitiv dysfunksjon er mistenkt. Ventilasjon kan forårsake problemer i den prefrontale området av hjernen. Kirurgi kan også føre til endringer i stoffskiftet, noe som kan føre til POCD.

Anestesi Brukes i Wisdom Tooth fjerning

Dental extractions, inkludert visdomstenner, ville være mye mer smertefull uten bruk av bedøvelse for å redusere og / eller eliminere smerte. Her er de vanligste typer bedøvelse som brukes.

Novocaine

Novocaine, men ikke så utbredt som i det siste, er fortsatt brukes i mange tannbehandling, inkludert visdom tann fjerning. Novocaine injiseres direkte inn i tannkjøtt vev rundt visdomstennene for å bli hentet.

Lidokain

Lidokain er brukt i visdom tannuttrekking, så vel som i mange andre dentale prosedyrer. Som novocaine, er lidokain injiseres i områdene rundt visdomstennene som krever fjerning.

Lystgass

Kraftigere anestetika brukes til vanskelige og omfattende visdom tanntrekking eller hos pasienter med betydelig dental angst. Dinitrogenoksyd, noe som er en inhalert gass, er en type narkose som produserer en semi-bevisst tilstand og fremmer avslapning.

Tradisjonell narkose

Tradisjonell narkose, noe som gir en total tap av bevissthet, er noen ganger brukt for vanskelige og omfattende tannbehandling, inkludert visdom tanntrekking. Generell anestesi sedates, eller "slår ut", en mottaker for varigheten av det dentale prosedyre.

Valium

Valium er en type beroligende medisiner som brukes for mange tannbehandling, inkludert visdom tann fjerning, som et supplement til andre anestetika. Selv om ikke en bedøvelse per se, valium produserer mange anestesi-lignende effekter - avslapning, redusert smerte, etc. - som øker pasientens komfort.

Virkningene av anestesi på barn

Barn kan trenge anestesi av ulike grunner: kirurgiske prosedyrer, tannpleie eller selv enkle nålestikk. Som en generell regel, bivirkninger fra bedøvelse er minimal, uavhengig av om det er aktuelt eller generell anestesi, selv om det er noen spørsmål blir reist om sikkerheten av generell anestesi hos spedbarn.

Aktuell bedøvelse

Topisk bedøvelse kan påføres ved pensling eller ganske enkelt å gni anestesimiddel inn i barnets hud eller ved nye fremgangsmåter, inkludert plastere og trykkpumper. Disse brukes til å hjelpe barn unngå smerte fra mindre prosedyrer, inkludert blod uavgjorte og nålestikk. I tillegg til å fjerne den fysiske smerten, kan aktuell bedøvelse også bidra til å fjerne angst og frykt barn føler om smertefulle prosedyrer. Risiko og bivirkninger er minimal, med allergiske reaksjoner er mest vanlig.

Narkose

Narkose hos barn blir brukt til å sette barnet til å sove. Det er to vanlige måter å indusere anestesi. I innånding induksjon, bærer barnet en maske som dekker munnen og nesen. Bedøvende gass strømmer gjennom masken, og barnet kan drive ut uten smerte. Et annet alternativ er IV (intravenøs) induksjon, noe som krever at bedøvelsen skal gis gjennom et kateter i en vene. Ved induksjon vil være IV, vil mange anestesi valgte å bruke en topisk anestetisk på injeksjonsstedet. Uavhengig av metode, er resultatet det samme: Barnet får narkose og sover for nødvendig medisinsk eller dental prosedyre.

Side Effects

Bivirkningene er ikke svært vanlig, men når de oppstår, de vanligvis omfatter svimmelhet, kvalme, oppkast og muskelsmerter og smerter. Som en generell regel, de varer i noen timer etter operasjonen. Tylenol er en akseptabel behandling for barnet ditt til å hjelpe med smerter og plager hun lider av, men kan ikke engang være nødvendig. Alvorlige bivirkninger er relatert til allergiske reaksjoner og kan inkludere sterke smerter, svakhet eller søvnighet og unormal hjerterytme eller blodtrykk.

Ettervirkninger

De fleste bivirkningene ikke nøle, men noen barn vil komme ned med falsk krupp etter et kirurgisk inngrep som krevde bedøvelse. Dette er mest vanlig hos barn som allerede har hatt falsk krupp eller som ble født for tidlig. Falsk krupp er behandlet med medisiner og ikke generelt føre til ytterligere problemer.

Advarsel

Studier har blitt utført på dyr som viser at det kan være en risiko for spedbarn som gjennomgår generell anestesi. En artikkel skrevet basert på en studie i 2008 for Anestesi og analgesi bemerker at nevroncelledød har blitt dokumentert hos unge dyr. Dette kan bety at spedbarn lider av noen anestesi-indusert nevrotoksisitet, selv når det ikke er noen kjente komplikasjoner. Videre studier blir utført.

Anestesi Retningslinjer for bariatric kirurgi

Fedmekirurgi, eller vekttap kirurgi, omfatter alle kirurgiske prosedyrer for sykelig overvektige pasienter. Disse prosedyrene inkluderer gastric bypass og gastric banding prosedyrer. Anestesi utgjør en risiko for overvektige pasienter som gjennomgår kirurgi. Det er viktig å forstå og diskutere anestesi prosessen og eventuelle spørsmål eller bekymringer du har med din lege og anestesilegen før operasjonen slik at du er klar over den potensielle risikoen og vet hva du kan forvente.

Før operasjonen

Diskutere eventuelle spørsmål du har om anestesi prosessen med legen din før operasjonen dato. Mange sykehus og bariatric kirurgi klinikker vil også tillate deg å møte med anestesilegen før prosedyren. Opplyse om eventuelle andre medisinske forhold du har til legen din, inkludert hjerteproblemer, leverproblemer, diabetes, høyt blodtrykk, søvnapné og degenerative joint sykdom. Gjør legen oppmerksom på eventuelle narkotika allergier du har. Drøfte noen over-the-counter eller reseptbelagte medisiner, vitaminer og kosttilskudd du tar med legen din før operasjonen. Noen medisiner kan forstyrre anestesi og legen din kan råde deg til å slutte eller endre dosen av visse medisiner før operasjonen.

Anestesi Process

Generell anestesi brukes for overvektige kirurgi prosedyrer. Dette betyr at du vil være helt i søvn under operasjonen. Når du kommer til sykehuset eller klinikken for prosedyren, vil en sykepleier plassere en IV i armen eller hånden. Anestesi vil bli levert gjennom IV. Din IV vil også bli brukt til å gi deg antibiotika, muskel relaxers, smertestillende medikamenter og anti-kvalme medisiner under og etter operasjonen.

Når du er i operasjonsstuen, vil anestesi fagfolk knytte deg til skjermer for å registrere ditt hjerte og lungefunksjon. En maskin som kalles en BIS vil bli festet til pannen for å overvåke og kontrollere dybden av bedøvelse under inngrepet. Du vil få rent oksygen gjennom en pustemaske og anestesi vil bli administrert via din IV. Vanligvis vil en pusterøret plasseres i luftrøret, slik at du trygt kan få oksygen under operasjonen. Pusterøret er vanligvis fjernet før du våkner opp, men i noen tilfeller vil anestesi fagfolk la den i å hjelpe deg med å puste etter operasjonen er fullført.

De fleste overvektige operasjoner siste 75-90 minutter. Du vil være sover for hele prosedyren. Når operasjonen er fullført, vil anestesi bli stoppet og du vil begynne å våkne opp på postoperativ avdeling.

Medisinering anestesi

Medisinering anestesi


Pasientene gjennomgå anestesi før du mottar en medisinsk prosedyre for å redusere traumer involvert med kirurgi. Bedøvelsesmidler er sammensatt av en kombinasjon av medisiner som skal sikre en smertefri kirurgisk erfaring.

Funksjoner

Før operasjonen, forvalter en anestesilegen en kombinasjon av medisiner til en pasient for å blokkere den oppfatning av smerte og indusere dyp avslapning, hypnose og hukommelsestap. Under generell anestesi, som induserer en dyp søvn for varigheten av fremgangsmåten, kan medisinen også være nødvendig å opprettholde en normal hjerterytme og blodtrykk.

Historie

Opium ble brukt som en tidlig bedøvelse så langt tilbake som 1500 f.Kr. Opium ble enten svelges eller brent og inhalert å produsere sine smerte avtagende effekter. Medieval leger brukt Mandrake root og henbane som bedøvelse. Kinesiske leger har brukt akupunktur for å lindre smerter i minst de siste to tusen år. Kirurger i det 18. og 19. århundre brukte eter, lystgass og kloroform å gjengi pasienter bevisstløs og blokkere smerte under medisinske prosedyrer.

Typer

For forlenget kirurgiske prosedyrer eller de som krever pasienter til å forbli i en ubehagelig stilling, kirurger bruker narkose for å indusere en dyp, minne-free søvn. Legemidler som brukes i generell anestesi administreres intravenøst ​​eller via inhalerte gasser og inkluderer lystgass, halotan, ketamin, og propofol. For mindre kirurgi, bare lokalbedøvelse, hvori smerten er sperret på stedet av operasjonen, eller regional anestesi, hvori smerten er blokkert i en del av kroppen ved å injisere medikamentet inn i en enkelt nerve, kan være nødvendig. Lokalanestetika leveres gjennom injeksjon eller gjennom kremer, salver eller spray gnis på operasjonsstedet. Vanlige lokalanestetika inkluderer prokain, lidokain og benzokain.

Betraktninger

De fleste mennesker opplever noen medisiner relaterte bivirkninger fra anestesi, inkludert forvirring, søvnighet, tørr munn, sår hals, smerter, kvalme, oppkast og blodtrykksendringer. Disse bivirkningene er vanligvis milde og ufarlige.

Advarsel

Mens alvorlige komplikasjoner er sjeldne, noen individer opplever allergiske reaksjoner på medisiner som brukes i anestesiologi. Slag og hjerteinfarkt har resultert fra bedøvelse bruk. Eksisterende medisinske tilstander og allergi kan øke risikoen for å oppleve en bivirkning. I sjeldne tilfeller, bedøvede pasienter gjenvinne bevissthet tidlig i midten av kirurgi, noe som kan resultere i alvorlige psykiske traumer.

Anestesi Komplikasjoner i thyroidectomy Surgery Recovery

Kirurgisk fjerning av skjoldbruskkjertelen bærer med seg muligheten for komplikasjoner. Med alle anestetika, enten generelt, lokalt eller regionalt, er det muligheter for komplikasjoner som spenner fra mindre til livstruende tilstander. Tyreoidektomi kirurgi er vanligvis utføres under narkose, men kan også utføres under lokal og regional anestesi.

Skjoldbruskkjertelen

Skjoldbruskkjertelen er en liten, sommerfugl-formet kjertel på undersiden av halsen. Skjoldbruskkjertelen er ansvarlig for å regulere alle aspekter av kroppens stoffskifte, inkludert den hastigheten som kalorier blir brent.

Tyreoidektomi

Det er en rekke grunner for fjerning av hele eller en del av skjoldbruskkjertelen, herunder thyroid kreft og hypertyroidisme. Et lite snitt i front av halsen gjennom hvilken skjoldbruskkjertelen er fjernet. Følge prosedyren, kan pasienten oppleve en smertefull nakke og en hes stemme.

Narkose

Thyroidectomy prosedyrer blir vanligvis utføres under generell bedøvelse, noe som betyr at pasienten er bevisstløs gjennom hele prosedyren. Hele kroppen er påvirket av anestesi, som øker risikoen for komplikasjoner som er sjelden hos friske individer. Alvorlige komplikasjoner med narkose er vanligvis forbundet med kirurgiske komplikasjoner, selv om vanlige narkose risikoer inkluderer hjerneslag, blodpropp og hjerteinfarkt.

Lokal Anestesi

I noen sykehus, er lokal anestesi anvendes for thyroidectomy å redusere lengden av pasientens sykehusopphold. Selv om risikoen er liten med lokalbedøvelse, kan høye doser av anestesimedisin ha toksiske effekter på kroppen. En tilstand som kalles systemisk toksisitet kan forårsakes av toksiske nivåer av legemidlet å bli absorbert inn i kroppens blodbanen og sprer seg i kroppen. Systemisk toksisitet kan påvirke pasientens blodtrykk, puls og åndedrett.

Regional Anesthesia

I svært sjeldne tilfeller er regional anestesi brukes under thyroidectomy kirurgi. I denne prosedyren anestesi blir injisert inn i en nerve eller bunt av nerver, lammende området av prosedyren. Bruken av denne anestesi kan føre til nerveskader som resulterer i vedvarende svakhet, nummenhet og smerte. Systemisk toksisitet er også en risiko med regional anestesi, noe som resulterer oftest i hjerte- og lungeproblemer. Mindre komplikasjoner inkluderer hevelse og blåmerker på injeksjonsstedet.

Medisiner

Pasientene er i fare for allergiske reaksjoner på legemidler som brukes i anestesi. Disse reaksjonene er sjeldne, men gi en klar risiko. Allergiske reaksjoner kan føre til en tilstand som kalles ondartet hypertermi (MH). Symptomene på MH inkluderer økt blodtrykk og hjertefrekvens. MH kan føre til en hurtig økning i kroppstemperatur, og er potensielt dødelig.