Digidexo.com

Symptomer på for mye kalsium

Kalsium spiller en viktig rolle i mange kroppsfunksjoner, slik symptomer på hyperkalsemi, eller for mye kalsium i kroppen, vanskelige å oppdage. Symptomer er ofte feildiagnostisert som funksjoner av andre forhold.

Årsaker

Hypertyreose forårsaker 90 prosent av hyperkalsemi tilfeller med resten tilskrives overdreven inntak av kalsium og endokrine lidelser som Addisons sykdom, ifølge virtualcancercentre.com. Nesten 20 prosent av kreftpasienter og 40 prosent av myelom står i fare for hyperkalsemi.

Effekter

Merkbare symptomer på hyperkalsemi inkluderer dehydrering, hyppig vannlating, forstoppelse, forvirring, tretthet og oppkast. Kvalme og oppkast kan gjøre dehydrering verre.

Betraktninger

Visse symptomer kan kun bli detektert av en lege. Blant disse er høyt blodtrykk, hjerteflimmer og nyrestein.

Advarsler

Ubehandlet hyperkalsemi har alvorlige konsekvenser, herunder beslag, nyresvikt, koma og død. Spasmer og kramper kan vare i flere dager etter kalsiumnivåene tilbake til det normale, spesielt hos eldre.

Misforståelse

Selv om kalsium er kjent for å styrke tenner og bein, kan for mye kalsium føre til skjelettsmerter. Overflødig kalsium angriper nervesystemet, utløser smerter i hele bevegelsesapparatet.