Digidexo.com

Basalgangliene og Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er et resultat av nerveceller i de basale ganglier døende. Basalgangliene er samlinger av nerveceller som ligger dypt i hjernen som bidrar til muskelbevegelser være glatt og koordinert.

Dopamin

Celler i de basale ganglier kommunisere med andre celler i kroppen ved å sende signaler ved hjelp av kjemiske budbringere som kalles nevrotransmittere. Hovednevrotransmitter som basalgangliene bruker er dopamin.

Dying Cells

Når cellene i de basale ganglier dør, er mindre dopamin produseres, noe som svekker eller ødelegger de signaler som styrer muskelbevegelser. Personen med Parkinsons sykdom mister sakte evnen til å kontrollere starten, hastighet og glatthet av hans bevegelser og ofte utvikler rystelser.

Årsak

Ifølge Penn State College of Medicine, årsaken til basalgangliene celler dør er ikke helt kjent. Forskere spekulerer i at cellene kan dø eller bli skadet av infeksjon, traumer, miljøgifter, den kjemiske MPTP (finnes i noen ulovlige rusmidler) eller enkelte legemidler som brukes til å behandle psykose.

Forebygging

Ingen måte er kjent for å forhindre Parkinsons sykdom.

Behandling

Parkinsons sykdom har ingen kur. Men narkotika er tilgjengelig som kan forbedre bevegelse og holde en person fungerer.