Digidexo.com

Skull Development i Human Male

Skull Development i Human Male


Mennesker har store hoder som holder store hjerner. En ulempe med et stort hode, er imidlertid at det er vanskelig å tvinge gjennom en fødselskanalen. For å håndtere dette problemet, er menneskebabyhodeskaller består av plater som gjør at skallen deformeres under fødselen og vokse inn i en mer solid struktur gjennom hele første leveår. Mens utviklingen er i stor grad identisk mellom kjønnene, er det noen viktige forskjeller mellom mannlige og kvinnelige hodeskaller.

Skull Anatomy

Skallen er en kompleks struktur som kan deles inn i to hovedområder, det neocranium, som er det parti som omgir hjernen, og viscerocranium, som komponerer bein av ansiktet. Benene i neocranium, også kalt hvelv skallen, er frontpartiet (panne), occipital (baksiden av hodet), parietal (øvre bakre av skallen), og den tidsmessige som omgir øret. Den viscerocranium omfatter kjeven (kjeve), overkjeve (den øvre munning og nedre nese), nese (broen på nesen) og zygomatic (rundt øynene).

Mann og Kvinne Skulls

Mann hodeskaller har mer masse enn kvinnelige hodeskaller, en mindre skarp brow ridge, mer uttalt kinnbens bein, firkantede kjever og en mer uttalt supercilary bue.
Hannene har også større bihuler og en mer buet skallen hvelv enn hunnene.

Embryonic og Fosterutvikling

I løpet av fjerde til 10. uker med embryoutvikling, er skallen formet som mykt vev og begynner å ossify inn herdet bein. Gapene mellom beina i skallen, sting i den voksne skallen, er bredere i embryoer og babyer, og kalles fontanelles. Disse lar deler av skallen til å skifte dramatisk, noe som gjør det litt smidig for fødselsprosessen. Strukturer som kalles svelget buer utvikles under den embryonale periode som begynnelsen på mange elementer i halsen og ansiktet. Under fosterutviklingen skjer videre bein forbening.

Neo-Natal Neocranial Development

Etter fødselen, fortsetter skallen til å gå gjennom store endringer. Babyer er født med seks fontanelles, som stenger på ulike perioder gjennom de to første årene av livet. Den mest fremtredende, en Font på toppen av hodet, lukkes ved det andre året. Fem andre fontanelles - to på den nedre baksiden av hodet, to i nærheten av templene, og en nær bunnen av halsen - tett mellom seks måneder og to år. Utviklingen som skiller en mannlig hodeskallen fra en kvinnelig vil ikke skje før puberteten.

Lidelser knyttet til Skull Development

Cranyositosis oppstår når sting i skallen sikringen tidlig. Fordi skallen vekst er direkte relatert til hjernens vekst, cranyositosis, enten det skjer i emryonic eller postnatal utvikling, kan føre til problemer i utviklings hjerner.