Digidexo.com

Nikotinamid Deficiency

Nikotinamid er en vann-løselig form av vitamin B3 (kjent også som niacin), og er viktig for sunn hud og et sunt nervesystem. Kilder av vitamin inneholder korn, kjøtt, bønner, poteter, gjær og fisk, og mangel oppstår når for lite blir absorbert av kroppen.

Årsaker

Nikotinamid mangel oppstår når for lite av vitamin inntas via en utilstrekkelig diett, eller hvis en sekundær tilstand forårsaker malabsorpsjon av vitamin (slik som anoreksi eller bulimi). Fordi det er vannoppløselig, er det ikke lagres i kroppen, slik at en kontinuerlig tilførsel må inntas for å unngå symptomer på mangel.
I den industrialiserte verden, er mangel svært sjelden, men en vanlig årsak er alkoholisme. Fordi alkoholikere tendens til å spise mindre sunn diett bestående hovedsakelig av enkle karbohydrater, og fordi vitamin B3 er brukt i alkoholmetabolismen, er vitamin-mangel ofte et resultat.

Symptomer

Mild nikotinamid mangel kan føre til slike symptomer som dårlig fordøyelse, canker sår, trøtthet, oppkast og depresjon. Som mangel går fra mild til moderat, symptomer intensivere og inkluderer muntlig betennelse, hodepine, diaré og angst.

I alvorlige tilfeller av mangel, kan en tilstand som kalles pellagra utvikle. Pellagra starter som ubehag i magen, inkludert diaré, noe som fører til demens og den vanligste identifisere kjennetegn: skjellete, sprukket, fortykket, ru og tørket hud som er følsom for lys. Hvis venstre ubehandlet, vil lider av B3 mangel uunngåelig dø.

Diagnose

Diagnostisering av B3-mangel kan gjøres på flere måter. I et enkelt blodprøve, kan lave serumnivåer av B3 i blodet indikere en B3-mangel. En lege kan velge å administrere B3 og se om symptomene avtar etter administrering. I tillegg er B3 aktivt utskilt i urinen når den ikke brukes. Som slike, lave eller fraværende nivåer av B3 i urinen som bestemmes av en urinanalyse kan føre til en diagnose av B3-mangel.

Behandling

Behandling for B3 mangel følger generelt en av de ovenfor angitte metoder for diagnose. Fordi B3 mangel er et symptom på underernæring, er det ofte ledsaget av andre vitaminmangel, slik at en spesiell protein-rik diett kan være foreskrevet å innføre egnede nivåer av vitaminer i kroppen. Dette er ofte ledsaget av et B-kompleks vitamin supplement. Hvis pasienten har utviklet pellagra, uten direkte sollys er tilrådelig å hindre forverring av tilstanden, sammen med sengeleie for å oppnå tilstrekkelig tid til å gro. I tillegg til en sunn diett, nikotinamid kan administreres i større doser for å motvirke den mangel og gi kroppen de nødvendige nivåene av B3 umiddelbart.

Prognose

Vanligvis, hvis pasienten unngår forholdene som forårsaket mangelen i første omgang (for eksempel alkoholisme, anoreksi, bulimi eller dårlig kosthold), er tilbakefall ikke et problem. Alternativt kan tilskudd brukes til å sikre at riktig nivå av B-vitaminer er konsumert. I tilfeller der pellagra oppstår, selv etter healing, kan den berørte huden forblir vansiret. Samlet, hvis behandlet på riktig måte og hindret i fremtiden gjennom riktig kosthold eller kosttilskudd, er B3-mangel vanligvis ikke dødelig.