Digidexo.com

En liste over matvarer som ikke kan spises rå

En liste over matvarer som ikke kan spises rå


Det er noen matvarer som folk spiser rå, men de vet ikke helserisikoen de tar. Du bør ikke spise enkelte matvarer rå fordi de ikke bare kan gjøre deg syk, men kan lamme deg og muligens føre til døden. Den beste tilnærmingen er å lage mat eller bake behandler grundig.

Honey

Spedbarn bør aldri spise honning ubehandlet fordi den inneholder bakteriesporer som forårsaker botulisme. Botulisme-indusert sykdommer er dødelig hvis den forblir ubehandlet. I motsetning til spedbarn, barn og voksne har høye magesyre som dreper sporer i honning.

Biff og svinekjøtt

Oksekjøtt og svinekjøtt er to av de vanligste matvarer som du ikke bør spise på grunn av den lange listen av sykdommer og sykdommer de forårsaker hvis ikke kokt grundig. Neurocysticercosis er en parasitt fra rå eller kokt svinekjøtt som kan krype fra en persons tarmen opp til hjernen hans. Parasitten kan leve i en persons hjerne for år, og til slutt kan føre til anfall.

Spirer

Siden spirer som bønner og alfalfa er dyrket i varme og fuktige miljøer, de bærer salmonella, E.coli, og bacillus. Vasking spirer ikke bli kvitt sjansen for sykdom hvis du spiser spirer rå eller ukokt fordi bakteriene lever i spirer. Alle som har et svakt immunforsvar, eldre, eller barn har høyere risiko hvis de spiser rå spirer.

Egg

Å spise noe som inneholder rå egg, som cookie dough, setter deg i fare for Salmonella. Noen med en stor immunsystem kan ta det meste av hva de spiser. Mens noen mennesker bruker rå egg som en god ernæringsdrikk, de setter seg selv i fare for å bli syk hver gang.