Digidexo.com

Hvordan forberede Burdock

Hvordan forberede Burdock


Burdock, Arctium lappa, er innfødt til Europa og tilhører daisy familien. Mens det

er en nøkkelurtemedisin for å behandle ulike helsemessige forhold, blader, stilk, blomst og roten av burdock er spiselige og kan også inntas som mat.

Bruksanvisning

Culinary

Burdock blader, stilk og blomster kan spises rå eller kokt. Skrelle forsiktig tøff og bitter ytre skall av burdock stammen. Tynt skjære stammen sammen med blader og blomster. Dryss olje og eddik over hakket burdock og tjene rå som en salat.

Kok skiver mør margen av de unge burdock stilk, blader og blomster, og legge den til supper. Alternativt kan du dampe bladene og blomstene og klargjøre den som en grønnsak, akkurat slik du ville gjort med spinat eller asparges.

burdock root har en mild smak, og du kan koke, bake, steke eller steke den. For en interessant smak, marinere burdock rot med en marinade av ditt valg. The Kitchen Doctor hjemmeside anbefaler å erstatte burdock tårnet for gulrot.

Medicinal

Bruk burdock som et grøtomslag å helbrede brannskader og andre eksterne sår. Kombiner en knust burdock blad med en stivpisket eggehvite; legg den i et stykke tøy, og bruke som et grøtomslag. Bruk denne grøtomslag til det berørte området, og erstatte den minst 2 til 3 ganger om dagen.

Forbered et avkok ved å koke burdock frø i vann til den er halvparten av den opprinnelige mengden, og drikke det å kurere forkjølelse, sår hals og hoste.

behandle akne og andre sopp hudinfeksjoner som fotsopp og ringorm med burdock vask. Kok burdock rot i vann og vaske de berørte områdene med dette vannet.

Tips og advarsler

  • Kombiner burdock med andre grønnsaker i wok, gryteretter, pannekaker og muffins retter.
  • Siden burdock er en vill urt, at du nøyaktig identifisere den for å unngå utilsiktet forgiftning ved mista dødelig søtvier (ATROPA bella-donna L.) for burdock blader.