Digidexo.com

Hvordan avlaste menstruasjonssmerter Effektivt

En verkende rygg, spenningshodepine og morderisk magekramper alle legge opp til vanskelig menstruasjonssmerter. For mange kvinner denne lidelsen er ikke bare for de dagene i måneden hun har sin periode, men for et par dager før og enda et par etterpå. Menstruasjonssmerter effektivt kan føre til kvinner ubehag for to av de fire ukene i måneden. Heldigvis finnes det mange måter å lindre symptomer assosiert med menstruasjonssyklusen.

Hvordan avlaste menstruasjonssmerter Effektivt

Symptomatisk behandling med varme. Et varmt bad, oppvarming puten eller vannflaske kan alle bringe lettelse på grunn av kramper. Slapp av med moderat varme for så lenge som nødvendig. Bli advart om at varmen kan løsne blodpropp assosiert med kramper og dermed øke blødning.

Ta milde analgetika for smerte. Det finnes mange produkter på over disk markedet utformet for å lindre smerte og noen spesielt formulert for menstruasjonssmerter. Sjekk etiketter for de viktigste ingrediensene og mengder. Du kan ofte finne de samme grunnleggende formler i off merkevarer slik at du kan bruke mindre.

avlaste hodepine med tempel massasje og dyp pusting. Dempe lysene i et kjølig rom. Legg deg ned på en seng eller len deg tilbake i en komfortabel stol. Bruk fingertuppene til å massere i langsomme sirkler på templer. Ta dype åndedrag og la dem sakte ut. Noen kvinner også finne lindring fra hodepine ved å klemme området mellom tommelen og pekefingeren med en god del press i to minutter.

Gjør milde strekninger for å varme opp musklene i kroppen din og lindre verkende smerter. Sitt på gulvet og strekker bena mens heve armene og bøye til den ene siden. Hold denne positur i flere sekunder mens du puster dypt. Alternativ til den andre siden, og bruker den samme bevegelse. Senk hendene til gulvet og trykk forsiktig opp fra bekkenet og hold kroppen i luften i 10 sekunder. Til slutt, rulle over til magen, strekker bena og peker tærne og løft bena litt og opprettholde posisjonen i ytterligere 10 sekunder. Innlemme andre strekninger og milde øvelser som din smertene avtar.

Bruk guidet billed å håndtere smerte. Dette er en form for meditasjon som innebærer generere mentale bilder å kjempe mot hva som forårsaker du ubehag. Plukk scener som slappe av deg og la deg oppfylt og fornøyd. Tenk på en forfriskende sted som en urørte stranden, en duftende skogen eller vakker regnskog. Bruk sansene dine ved å tenke hva du ser, føle, lukte, smake og høre. Fokusere dine tanker og ikke la dagligdagse anliggender distrahere deg. Grunde i minst 20 minutter for å oppnå lindring.

Spis frisk frukt inkludert bananer og jordbær, fisk og til og med en liten sjokolade mens på mensen for å lindre smerte. Unngå fet mat, chips og andre tungt bearbeidet mat som kan forverre smerte. I utgangspunktet, spise sunt som du bør alltid gjøre og være forsiktig med å spise matvarer som forverre magen på en dag, da disse vil være spesielt irriterende under menstruasjonssyklusen.

Se en lege hvis menstruasjonssmerter blir spesielt belastende. Ofte en lege kan forskrive en bestemt medisin, vanligvis et prevensjonsmiddel som kan bidra til å avlaste dine symptomer. Det er enda noen resepter som kan redusere antall perioder du har eller eliminere dem helt for en periode. Spør legen din om risikoen ved eventuelle medisiner du vurdere.

Hint

  • Ikke ta smertestillende medikamenter på tom mage, da dette kan føre til kvalme.