Digidexo.com

Sopp og kreft

Mens soppinfeksjoner kan være alvorlige, folk med kreft og de som er under behandling for kreft er ved en forhøyet risiko, ifølge American Cancer Society (ACS). Siden kreftbehandling allerede kompromitterer immunsystemet, soppinfeksjoner bli enda mer vanskelig å behandle.

Betraktninger

Ifølge ACS, ikke alle med kreft er ved en forhøyet risiko for en soppinfeksjon. Risiko avhenger av plassering, størrelse og alvorlighetsgraden av malignitet. En gruppe som er på et høyt risikonivå er de som trenger en benmargstransplantasjon.

Identifikasjon

Kreft som lymfom kompromiss immunsystemet mer enn andre. Men behandlinger som immunosuppresion la folk mer utsatt for soppinfeksjon enn kreften selv.

Typer

Vanlige soppinfeksjoner hos mennesker med kreft inkluderer Aspergillus, Cryptococcus, Histoplasma og Coccidioides. Mange av disse soppene utgjør ingen helserisiko for en frisk person, men kan påvirke de med kreft.

Forebygging / løsning

Ifølge ACS, er tidlig diagnose viktig når kampene soppinfeksjoner, kutte ned på tiden det har til å reprodusere i kroppen.

Advarsel

Hvis venstre ubehandlet, soppinfeksjoner kan føre til et bredt spekter av problemer hos personer med kreft som meningitt, infeksjoner i organer og sykdom.