Digidexo.com

Hvordan måle ved hjelp av sprøyter

Hvordan måle ved hjelp av sprøyter


Sprøyter kommer i en rekke størrelser, men flertallet av klinisk brukt sprøyter måle i milliliter per kubikkcentimeter. En klinisk sprøyte som er unntaket fra denne regelen er den spesialiserte, oransje-tipped, insulinsprøyte. Total, fire kategorier av sprøyter finnes, hver med sin egen metode for måling som er avhengig av dens volum eller kapasitet. Lære å måle fullstendig ved hjelp av en sprøyte er viktig å administrere den riktige mengde av fluid eller medikament.

Bruksanvisning

•  Velg riktig sprøyte for ditt formål, enten injeksjon av medikamenter eller administrasjon av en tube fôring. Husk, ved administrering av en tykk væske eller store mengder væske, velg et større volum sprøyte. Avgjøre om formålet for bruk av en sprøyte krever en nål eller tube, og i så fall, hvilken størrelse er hensiktsmessig. For eksempel, å administrere en tuberkulinprøve krever hjelp av en vassen tuberkulin agent og bruker en liten halv-tommers, 25- til 27-gauge nål; imidlertid å samle inn en blodprøve, som er tykk, krever å bruke en større 16- til 17-gauge nål.

Bruk en standard 3 milliliter per kubikkcentimeter sprøyte. Dette er den mest vanlige sprøyten brukes i klinisk setting for intramuskulære og andre typer injeksjoner. Disse sprøytene måle i tidels milliliter per kubikkcentimeter.

Bruk en 1 milliliter per kubikkcentimeter sprøyte. Dette er sprøyten som vanligvis brukes til å injisere insulin, til å administrere tuberkulose hud tester, og å administrere kraftige medisiner som det blodfortynnende heparin. Disse sprøytene alltid måle i hundredels milliliter per kubikkcentimeter.

Bruk en sprøyte med et volum større enn 3 milliliter per kubikkcentimeter. Disse sprøyter kommer i fire størrelser (5, 6, 10, og 12 milliliter pr kubikkcentimeter), og blir ofte brukt, med en nål, for injisering av store doser av medisiner eller uten en nål, for å gi spedbarn orale medisiner. Uavhengig av størrelsen og volumet formål, disse sprøyter måle i to tiendedeler av et milliliter per kubikkcentimeter.

Bruk av en sprøyte med et volum på 20 ml per kubikkcentimeter eller mer. Disse sprøytene blir ofte brukt for å mate individer som er avhengige av fôring rør og tiltak i en milliliter per kubikkcentimeter. Når anvendes sprøytene for mating er det viktig å fjerne stempelet, helle væsken inn i sprøyten, og tillate tyngdekraften å bevege fluid gjennom foringsrøret. Pushing fôring væsker med stempelet kan forårsake alvorlige mageproblemer.

6. Les sprøyten fra toppen av gummistemplet inne i sprøyten. Juster dette stempelet med den mengde fluid man ønsker å administrere. For eksempel, hvis du bruker en 3 milliliter per kubikkcentimeter sprøyte, og du trenger for å injisere 2,5 milliliter per kubikkcentimeter, trekk stempelet tilbake til toppen av stempelet er på linje med merket for 2,5 milliliter per kubikkcentimeter.