Digidexo.com

Hvor mange typer av Vorter er det?

Vorter er hud growths forårsaket av HPV eller menneskelige papillomavirus. Over 100 ulike HPV-infeksjoner er kjent for å forskere og disse virusene føre til mange sykdommer fra godartede vorter til livstruende kreft, ifølge Mayo Clinic. Det er i utgangspunktet fem ulike typer vorter. Disse warts er svært vanlig og påvirker millioner av mennesker.

Plantar warts

Plantar warts vises på fotsålene. Det er vanligvis voksne som får plantar warts. I noen tilfeller er disse warts er smertefulle.

Vanlige vorter

Barn er mer utsatt for å få vanlige vorter. Dette er grove, harde støt som vises på hendene. Noen ganger vanlige vorter er smertefulle.

Flate vorter

Flate vorter er utvekster på ansikt, hals, håndledd, hender, albuer og knær. For det meste barn og unge voksne får flate vorter. Disse warts er jevne, men de er også litt hevet og mørkere enn en persons hud fargelegging.

Kjønnsvorter

Kjønnsvorter er en STD eller seksuelt overførbare sykdommer. Warts vises på eller rundt genital og anal områder. Både menn og kvinner er berørt.

Øvre luftveis Vorter

Dette er en mindre vanlig kjent type vorte som utvikler seg inne i kroppen. Munn, nese og hals er nettstedene til disse warts.