Digidexo.com

Hva er subklinisk hypotyreose?

Hva er subklinisk hypotyreose?


Subklinisk hypotyreose er ganske vanlig, men behandlingen er kontroversiell. Ifølge Vahab Fatourechi, MD, utbredelsen av subklinisk hypotyreose øker med alderen og er høyere hos kvinner. Det har vært knyttet til forhold som forhøyet kolesterolnivå og en økt risiko for atheroclerosis. Åreforkalkning er en tilstand der fettmaterialer samle langs veggene i blodårene.

Identifikasjon

Subklinisk hypotyreose er forårsaket av utilstrekkelig produksjon av skjoldbruskkjertel hormon av skjoldbruskkjertelen.

Symptomer

Vanlige symptomer på subklinisk hypotyreose inkluderer vektøkning, overdreven søvnighet, kulde intoleranse, tretthet, depresjon, tørr eller grovt hår, forstoppelse, tørr hud, hevelse i bena, nedsatt konsentrasjon, økt kolesterolnivå, muskelkramper og vage smerter og smerter. Det er imidlertid ikke uvanlig for personer med subklinisk hypotyreose å oppleve noen symptomer i det hele tatt.

Årsaker

Årsakene til subklinisk hypotyreose er autoimmune hypothyroid forhold som Hashimotoâ € ™ s sykdom, thyreoiditt og opptak av litium.

Diagnose

Thyroid-stimulerende hormon (TSH) og tyroksin (T4) tester er utført ved å tegne blod for å diagnostisere subklinisk hypotyreose.

Prevalens

Forekomsten av subklinisk hypotyreose i den voksne befolkningen er 4 til 8,5 prosent, ifølge Mayo Clinic.