Digidexo.com

Hvor ofte bør jeg være får hetetokter?

Hetetokter Kan være forutsigbart

Hetetokter oppstår vanligvis en gang i måneden, i tiden rundt menstruasjon hos kvinner som enten kommer inn (perimenopause) eller i overgangsalderen. De kan forekomme en gang daglig i en uke, eller flere ganger i løpet av måneden. De er forårsaket av svingninger i østrogen, det kvinnelige hormonet som er avtagende som en kvinne nærmer og går inn menopause.

Noen kvinner har ingen hetetokter

En studie i Japan antydet at kvinner som har et høyt daglig inntak av soyaprodukter (tofu, miso) enten ikke har hetetokter eller erfaring bare barest av ubehag. Men det er kvinner som opplever hetetokter i det ekstreme - en gang i uken eller hver time i mange år. Dette er sjelden. Kvinner som har overlevd brystkreft kan oppleve hetetokter i en tidligere alder.

Bottom Line

De fleste kvinner går gjennom overgangsalder vil oppleve hetetokter et par ganger hver måned. Den gode nyheten er at de er korte (ca 3 minutter per episode), og vil ikke fortsette utover ett år etter siste menstruasjon. Vær på utkikk etter triggere som dårlig kosthold, stress, tretthet og medisiner (Zyrtec) som kan bringe på hetetokter.