Digidexo.com

Effektene av dårlig kosthold hos barn

Effektene av dårlig kosthold hos barn


Barn som spiser et dårlig kosthold ofte lider negative konsekvenser. Kortsiktig underernæring kan noen ganger bli reversert, men noen effekter av dårlig kosthold hos barn kan være permanent. Husk at riktig næring er mer enn bare møte daglige kaloribehov. Johns Hopkins Barnas Center rapporterer at underernæring i amerikanske barn er oftere forårsaket av ubalanser i kostholdet, snarere enn ernæringsmessige mangler.

Lavt energinivå

Barn som ikke får riktig ernæring - som er å spise for få kalorier eller spise en ubalansert kosthold - ofte opplever tretthet, ifølge KidsHealth.org. De kan utvise mental tretthet og konsentrasjonsvansker på skolen. The National Heart Lung and Blood Institute tyder på at barn i alderen 2 til 3 forbruke 1000 til 1400 kalorier daglig, og barn i alderen 4 til 8 får 1200 til 2000 kalorier per dag, avhengig av kjønn og aktivitetsnivå. I mange tilfeller, underernærte barn med trøtthet som begynner å få riktig ernæring erfaring øker energinivået.

Dårlig vekst

Barn som er kronisk underernærte kan bli undervektig, har redusert muskelmasse og med oppleve en forsinket vekst. MedlinePlus rapporterer at barn som spiser for lite protein i det langsiktige aldri kan nå sitt fulle vekstpotensial - som betyr at de kan ende opp med en kortere vekst i voksen alder. Å sørge for at barnet ditt vokser og utvikler seg på et passende tempo, se en barnelege som kan spore vekst på en pediatrisk vekstskjema.

Overvekt og fedme

Barn som ikke får riktig ernæring, men spiser for mange totale daglige kalorier, spesielt kombinert med en stillesittende livsstil, står i fare for å bli overvektige eller fete. The Centers for Disease Control and Prevention rapporterer at overvektige barn er mer sannsynlig å ha pre-diabetes, risikofaktorer for hjertesykdom, ledd og beinproblemer, søvnproblemer, dårlig selvbilde og sosiale problemer på skolen. De er også mer sannsynlig å bli overvektige voksne. For å hindre overvekt og fedme, oppmuntre ditt barn til å få minst en time fysisk aktivitet daglig.

Nærings-spesifikke bekymringer

Ernærings mangler kan føre til nærings-spesifikke bivirkninger hos barn. For eksempel kan få for lite kalsium føre til et barns ben til å bli svak og bryte enkelt. Vitamin A-mangel kan føre til blindhet og et svakt immunsystem; jernmangel fører til tretthet og problemer med å fokusere på skolen; og jod-mangel kan føre til forsinket utvikling i barna. Vitamin D-mangel, i mellomtiden, kan føre til myke bein og skjelettdeformiteter. En godt balansert kosthold inkludert alle matvaregrupper, pluss en multivitamin supplement, bidrar til å hindre næringsstoffer mangler hos barn.