Digidexo.com

Beskriv Anfall Symptomer

Beslag oppstå når det er unormal elektrisk aktivitet i hjernen. Det finnes mange forskjellige typer anfall; noen årsak kramper og noen føre til tap av bevissthet. Beslag er kategorisert i to hovedgrupper, epileptiske og ikke-epileptiske. Anfall som er ikke-epileptiske kan være et resultat av en hodeskade, overdose, infeksjoner, feber, utilsiktet forgiftning, en allergisk reaksjon på et legemiddel, lavt blodsukker eller noe som begrenser oksygen til hjernen. Hvis anfall gjentas over flere uker eller måneder de kan være på grunn av epilepsi.

Feberkramper

Et anfall forårsaket av en høy feber kalles en febril anfall og generelt forekommer hos barn under fem år. Barnets temperatur skyter vanligvis opp til 102 grader Fahrenheit (eller høyere) svært raskt. Barnet vil sannsynligvis riste og stramme musklene. Øynene kan rulle tilbake i hodet hennes, og hun kan til og med miste bevisstheten. Barnet kan stønne, oppkast eller gråte. Beslaget generelt forårsaker ingen varige medisinske problemer, men det er skremmende for alle som ser på. Ring legen din med en gang, da det kan være relatert til hjernehinnebetennelse eller annen alvorlig infeksjon.

Frontal Lobe Beslag

De fleste beslagene varer mellom 30 sekunder og to minutter. Ulike symptomer oppstår avhengig av hvilken del av hjernen fungerer unormalt.

Hvis den delen av hjernen som kontrollerer tale (frontallappen) påvirkes da kan du ikke være i stand til å snakke eller har problemer med å snakke. Du kan skrike, le eller snakke utydelig tale.

Grand mal anfall

Når store områder av hjernen påvirkes vil du ha kramper eller ukontrollert rykking og spasmer. Disse anfallene er vanligvis betraktet grand mal anfall. Grand mal anfall er vanligvis forårsaket av epilepsi, men kan også være forårsaket av lavt blodsukker, slag eller overdose. Beslaget muligens begynner med tap av bevissthet (tonic fase). Den kloniske fasen følger, når den lidende vil begynne å gå inn i kramper, faller ned og erfaring spasmer, flail hans armer og ben og eventuelt stramme og knytte sine muskler. Han kan ha andre symptomer som stramme og knuger tennene, bitende tungen, sikling og mister blærekontroll.

Petit Mal Seizure

En annen type anfall kalles et fravær, eller petit mal anfall. Symptomene er akkurat det motsatte av grand mal anfall. Personen vil sitte og stirre; det synes hun er helt uvitende om alt og alle rundt henne. Hennes ansiktsmusklene kan nappe og hennes øyelokkene flagre. Det kan vare opp til 30 sekunder. Vanligvis personen har ingen anelse om at hun hadde beslaget og bare fortsetter å gjøre hva hun gjorde før det skjedde. Som alle beslag, disse er mest farlig hvis du kjører eller gjør noen aktivitet der du må ta hensyn.

Førstehjelp for Beslag

Hvis noen har et anfall i ditt nærvær; holde deg rolig, rydde området for ting de kan treffe eller trekke ned på dem, ring for akutt medisinsk hjelp ved behov, ikke begrense sine bevegelser, ikke prøv å holde tungen eller putte noe i munnen (de vil trolig bite deg). Etter beslaget rulle dem inn på deres side i tilfelle de kaster opp.

Medisiner kan styre Beslag

Mange medisiner er tilgjengelige for å kontrollere anfall. Snakk med legen din for å finne en medisin som styrer anfallene dine beste, men har minst bivirkninger.