Digidexo.com

Tegn og symptomer på Cauda equina syndrom

Latin for "hestens hale," cauda equina er bunt av nerverøtter som fortsetter fra enden av ryggmargen og leverer sensorisk og motorisk funksjon til beina, blære og tarm. Cauda equina syndrom er en sjelden og alvorlig lidelse som oppstår når disse nerverøtter blir komprimert og skadet av en herniated disk, sykdom eller traume. Symptomer kan oppstå raskt, eller kommer på gradvis over uker eller måneder, ifølge New York-Presyterian sykehus nettside.

Smerte

Lav tilbake smerte er en primær tegn på cauda equina syndrom, og ofte den viktigste grunnen til at en person med dette syndromet bestemmer seg for å se en lege. Avhengig av årsaken til syndrom, kan være alvorlig smerte med en hurtig innsettende, eller være irriterende og kroniske. Det kan stråle ut til den ene eller begge ben.

Tap av Sensation

Cauda equina syndrom kan føre til en progressiv tap av følelse eller nummenhet i lår og rumpe, spesielt i området som ville sitte på toppen av en sal. Dette endret sensasjon kan spre seg nedover baksiden av bena til hæler og føtter. Tap av følelse i dette området kan også føre til seksuell dysfunksjon.

Svakhet

En person med cauda equina syndrom kan også utvikle svakhet i bena, noe som resulterer i problemer når du reiser deg fra sittende stilling. Hun kan ha noen problemer med å gå, med svakhet fører henne til å snuble.

Blære og tarm dysfunksjon

Et annet symptom på cauda equina syndrom innebærer problemer med blære eller tarmfunksjonen. Personen kan ha vanskeligheter med å lindre seg selv, særlig når den først prøver å starte en urinstrålen. I kontrast, kan han bli inkontinent. På grunn av tap av følelse i nervene, kan den enkelte ikke vet når han trenger å urinere eller ha avføring.

Fysisk undersøkelse Funksjoner

Leger som mistenker cauda equina syndrom look for forminskede reflekser i bena samt sensoriske abnormiteter, og måle om pasienten ikke er i stand til å føle et lett trykk i salen området. De kan også sjekke for svakhet i bena, og tegn til muskelsvinn, som kan forekomme i kroniske tilfeller av cauda equina syndrom.