Digidexo.com

Behandling tilnærminger til narkotika addicition

Behandling tilnærminger til narkotika addicition


Narkotikaavhengighet innebærer en fysisk og psykisk avhengighet av et stoff. Det er ofte ledsaget av krav og innsats for å oppsøke stoffet, som kan forstyrre en persons livsstil, arbeid eller familie og sosialt liv. Pasienter med narkotikaavhengighet har en rekke behandlingstilbud. En behandlingsplan for en privatperson ofte inneholder flere behandlingsmetoder for den beste muligheten for suksess.

Avgiftning

Det første trinnet i behandling for narkotikaavhengighet innebærer ofte en avgiftningsprosess. Den person slutter å bruke stoffet og biologiske prosesser fjerne medikamentet fra kroppen. Kroppens avhengighet av stoffet og til resulterer i "tilbaketrekking" når stoffet er fjernet. Uttak er kroppens reaksjon på fravær av medikamentet, og kan inkludere symptomer som angst, kvalme eller hjerteinfarkt og død. Helsepersonell overvåke avgiftningsprosessen og redusere symptomer på abstinens med medikamenter, eller ved gradvis Weening fra medikament (slik som plaster som brukes for å behandle nikotinavhengighet).

Medisinering

Personer med en avhengighet kan ta medisiner for å redusere sin avhengighet av stoffet, redusere cravings for stoffet eller reformere kroppens naturlige biokjemi. Disse medikamentene påvirker områder i hjernen som styrer hva kroppen trenger og ønsker, ofte ved å blokkere reseptoren områder for stoffet. Det finnes medisiner tilgjengelig for å behandle avhengighet til nikotin, heroin, morfin og alkohol. Medisiner for å behandle avhengighet til marihuana og kokain er fortsatt under utvikling.

Behavioral Therapy

Behavioral terapi søker å endre den person oppførsel for å redusere den psykologiske avhengighet av stoffet. Atferdsterapi kan ta mange forskjellige former. Kognitiv-atferdsterapi fungerer å endre hvordan personen tenker på stoffet, og reagerer på cravings. Terapeuter hjelpe personen identifisere triggere trang og måter å redusere dem. Familie gruppeterapi undersøker dynamikken i familieenheten, identifisere påvirkninger for narkotikaavhengighet eller mulige måter at familien gjør avhengighet. Motiverende intervju søker å forbedre den enkeltes self-efficacy og selvtillit, og hans evne til å bli rusfrie.

Residential Treatment

I bolig behandlingsprogrammer, forblir en person avhengige av et stoff i et anlegg for en viss tid, å endre de miljømessige og sosiale påvirkninger som han opplevde hjemme. Personen mottar behandling på bolig området, for eksempel gruppeterapi og individuell rådgivning. En spesiell type bolig behandlingsprogram, en "terapeutisk fellesskap," innebærer gjenværende på stedet for opp til et år, og ved hjelp av påvirkning av samfunnet for å skape en ny livsstil for pasienten.