Digidexo.com

Herbal Cure for dårlig ånde

Dårlig ånde, medisinsk kjent som halitosis, er den ubehagelig lukt som avgir fra munnen. Dårlig ånde er vanligvis en midlertidig tilstand forårsaket av mat og drikke vi forbruker, bakterier i munnen eller en infeksjon. Før munnvann var tilgjengelig, urter ble brukt til behandling av tann saker og utrydde dårlig ånde. Mange urter har samme antiseptiske egenskaper som tannkrem for å fjerne bakterier.

Årsaker

Den vanligste årsaken til dårlig ånde er bakterier i munnhulen, som produserer når spyttproduksjon minsker. Andre årsaker til dårlig ånde er knyttet til forbruk av lukt-forårsaker mat og drikkevarer som alkohol, noe som reduserer spyttproduksjon; hvitløk; melk; løk; og tobakksbruk. Når dårlig ånde ikke kan utbedres ved riktig oral hygiene, kan årsaken være tannkjøttsykdom eller bihulebetennelse. Fordøyelsesproblemer kan også føre til dårlig ånde fordi gassen som produseres i magen utganger fra munningen, som avgir en ubehagelig lukt.

Effekter

Når dårlig ånde ikke er relatert til mat og drikke forbruk eller røyking, kan det være en indikasjon på tyggegummi (periodontal) sykdom. Tannkjøttsykdom er når pesten buildup på tennene forårsaker giftstoffer for å danne i munnhulen som forårsaker betennelse i tannkjøttet. Hvis venstre ubehandlet, kan tannkjøttsykdom føre til tap av tenner.

Spytt er nødvendig å vaske bort døde partikler på tungen, tennene og tannkjøttet, og fukte munnen for å nøytralisere syrer forårsaket av plakk. Når dårlig ånde er et resultat av tørr munn (xerostomia), døde celler som forblir i munnhulen dekomponerer forårsaker dårlig ånde. Plakk på tennene har vært knyttet til en økning risikoen for hjertesykdom.

Forebygging

Deltagelse i riktig dental hygiene vil redusere bakterievekst og holde pusten frisk. De tre områdene i munnhulen som er berørt av bakterier er det tenner, tunge og tannkjøtt. For å holde disse områdene rene pusser tennene, tanntråd og skrape eller børste tungen for å fjerne råtnende matrester, bakterier og plakk, som alle bidrar til dårlig ånde.

I tillegg til å følge riktig munnhygiene, drikke minst åtte glass vann om dagen vil holde spyttproduksjon stødig og munnen fuktig for å minimalisere tilstedeværelsen av lukt bakterier.

Behandling

Urter har aktive ingredienser som bekjempe dårlig ånde.

Kardemomme inneholder den høyeste mengder cineol, en antiseptisk som bekjemper dårlig ånde bakterier. Tygg på en kardemomme frø eller legge den i kokende vann når du lager te å drepe muntlig bakterier og friske pusten.

Eukalyptus er en forbindelse fra eukalyptusolje og også rik på cineol. Tygg eucalyptus blader eller som et alternativt sted noen dråper eukalyptus olje i vann og bruke som en munnvann.

Klorofyll-rike planter absorberer lukt, så de er effektive i å bli kvitt dårlig ånde. Klorofyll-rike urter omfatter persille, salvie, rosmarin, basilikum, selleri og timian. Tygge på bladene av disse plantene eller spise selleri stengel å friske pusten. Bladene og stilken kan svelges for kontinuerlig friskhet emitting fra fordøyelsessystemet.

Neem er et eviggrønt tre er kjent for sin antibakterielle og anti-sopp egenskaper. Tygg på Neem blader eller ta Neem kosttilskudd for å fjerne bakterier i munnen og holde pusten frisk.

Mint er en av de vanligste måtene å friske pusten. Tygge på bladene eller bruke mynte olje i vann som munnvann.

Nellik er antibakteriell og når tygget på eller kokt i vann slipper sine bakterier kjemper egenskaper. Drikk fedd kokt vann som en te eller bruk som et munnvann.

Anis er en lakris flavored urt som frisker pusten. Kok frøene i 3 til 5 minutter, sil og deretter bruke som munnvann.

Advarsel

Ikke alle urter er egnet for inntak, fordi de kan være giftig. Konsultere legen din dersom du er gravid eller ammer eller tar andre medisiner når du bruker urter til internt bruk.